Etusivu
Esittely
Asukkaat
Kasvatit
Toiminta
Tekijänoikeus
Vieraskirja

VIR MVA Ch Erokedon Lancer, KTK-II, ERJ-II, YLA2
  Nimi   VIR MVA Ch Erokedon Lancer   Kutsumanimi   Lassi
  Rotu   Newforestinponi/NF   Sukupuoli   Ori
  Syntymäaika   13.2.2003   Ikä   20 vuotta
  Väri ja merkit   Rautias, vtj   Säkäkorkeus   146cm
  Koulutustaso   Ko: HeA, Me: 100, Re: 120cm   Painotus   Esteratsastus
  Kasvattaja   Eroketo / Nelli Kiverä   Omistaja   Del


Hoidettaessa

Lassi on hoitaessa kiltti, mutta joskus oikea ilkimys :) Se seisoo karsinassa kiltisti paikoillaan ja antaa hoitajan tehdä kaiken maailman jutut hienosti. Lassi ei ole koskaan tehnyt mitään pahaa, siis satuttanut ihmistä. Se arvostaa hoitajaansa, mutta tekee tälle vähän väliä jotain jekkuja. Jos Lassi on sidottu käytävälle kiinni, se saa solmun auki hetkessä ja juoksentelee sitten pitkin tallin käytäviä. Siksi olisikin laitettava Lassi kiinni molemmilta puolilta. Lassi on kiltisti, kun sitä harjataan, mutta voi vähän luimaista, kun sitä harjataan mahan alta. Se nostaa kaviot hyvin ja pitää niitä kiltisti ylhäällä ja oikein kevyesti. Pinteleitä laitettaessa Lassi saattaa nostella kavioitaan, joten kannatan suojia tälle herralle. Lassi oikein repii pintelit irti jaloistaan ja näyttää tuimaa katsetta hoitajalle, joka on oriille pintelit laittanut. Satuloidessa Lassi viskoo päätään, mutta antaa laittaa satulan silti kiltisti, se ei pullistele yhtään. Ihme kyllä. Suitsetkin menevät helposti ja Lassi ottaa itse kuolaimet suuhunsa. Lassia taluttaessa se saattaa tarrautua hampaillaan taluttajan hihaan ja seuraa tätä kiltisti vierellä. Lassi ei koskaan rynni ja se on oikein varovainen, ettei se astu hoitajan varpaille. Pesuhuoneeseen Lassi suhtautuu hyvin, mutta se ihmettelee kauheasti letkua. Joskus se saattaa jopa istua tai hypellä sivulle, onhan letku ihan hirveän pelottava. Loimet taas ovat sen mielestä vähintään joku mörkö, joka tarrautuu sen selkään. Lassi pelkää hiukan loimia, mutta asettuu sitten, kun loimi on selässä. Märkänä heti karsinaan päästessään se piehtaroi oikein sydämmensä täydeltä. Purut vaan lentävät karsinassa, kun ori keinahtelee puolelta toiselle. Jos Lassin pitäisi syödä jotain ämpäristä, se jättää sen tekemättä. Jostain syystä Lassi pelkää ämpäreitä, eikä se voisi koskea niitä turvallaankaan. Pärisee vain vieressä, kun ämpäri laitetaan sen viereen. Lassi on kuitenkin helppo hoitoinen ja oikein ihana ilmestys. Se hyväksyy uudet ihmiset heti, mutta uudet asiat voivat olla hiukan hankalempia oppia.

Ratsastaessa

Lassi on rauhallinen, mutta eteenpäin pyrkiväinen ratsu. Se taipuu kauniisti ja askeltaa hienosti ratsastajan persauksen alla. Sillä on korkeat ja ilmavat askeleet ja sen ravi on hyvin tasaista. Lassi ei kyllästy milloinkaan ratsastamiseen, vaan se tahtoo aina yrittää jotain uutta. Maastossa Lassi intoilee joskus liikaa ja jos mennään jonossa, niin Lassi aina intoilee johtajan eteen tai jotain muuta vastaavaa. Lassi ei pelkää maastossa mitään, mutta se voi säikähtää esim. Ukkosen pauketta. Pelästyessään Lassi seisahtuu niille sijoilleen ja kuuntelee korvat tarkkana ääniä. Se voi pahimmassa tapauksessa jopa peruuttaa ojaan tai hypätä sinne. Lassi on innostunut laukka suorasta, joka sijaitsee metsässä autojen ulottumattomissa. Lassia on vaikea pidätellä siellä, kun se jo painattaa tuhattaa ja sataa. Lassi on kuitenkin helppo ratsastettava kentällä. Se on hyvin yhteistyöhaluinen ja taitava ratsu. Se yrittää aina tehdä parhaansa ja koulukentillä se oikein loistaa. Esteitä mentäessä Lassi näyttää, mistä tämä herra on tehty. Se kiitää semmoista vauhtia, että korvissa vain suhisee. Kuitenkin Lassi on hallittavissa, eikä se lähde käsistä. Se vain painelee eteenpäin, mutta hallitusti :) Se hyppää korkealle ja jättää hyvän välin esteeseen. Lassi hyppää minkälaisen esteen yli ja kuinka korkean tahansa, mutta jossain on tietysti rajansa. Lassi nauttii enimmäkseen hurjasta vauhdista ja estehypyistä. Lassia on myös kiva irtohypyttää, koska se on niin ihanan energinen ja yhteistyöhaluinen. Lassi on myös taitava kenttäratsu. Se hyppää vaikka vesilammikkoon, jos ratsastaja sinne tahtoo. Se kiitää maastossa kuin mikäkin tuulispää ja hyppää esteiden yli sulavasti. Se tekee hyviä aikoja ja pelastaa ratsastajan estekentillä ja maastoesteitä mentäessä. Lassi on erikoistunut enemmän esteisiin, mutta koulukin sujuu vaivatta.

Tarhassa&Muiden hevosten seurassa

Lassi on erittäin seurallinen kaveri muille hevosille, se leikkii muiden hevosten kanssa ja hirnuu aina näitten perään. Lassia tuskin tarhassa näkee seisomassa paikallaan, koska Lassi on aina liikkeessä, joko se vetää hurjaa pukkilaukkaa tai näyttää tammoille kauniin ravinsa. Lassi ei pidä erityisesti muista oreista, vaan se on hyvä kaveri ruunille. Se tulee kuitenkin toimeen joidenkin siittolamme orien kanssa mainittakoon ensimmäiseksi Silun (edesmennyt haf-o). Olivathan ne melkein samankokoisia. Lassi on oikea loimien sotkija, se piehtaroi heti tarhaan päästyään ja sitten se leikkii kavereittensa kanssa, "rikoriimukisaa" siinä kärsivät niin "vaatteet" kuin riimutkin. :) Sisälle tultaessa Lassi juoksee tarhaa ympäri ja olisi mieluummin jäämässä ulos, kuin menemässä sisälle. Se hirnuu kovaäänisesti, eikä meinaa antaa kiinni. Sitten kun muut hevoset ovat jo menemässä sisälle hyvää kyytiä, tulee Lassille paniikki, että joutuuko se jäämään yksin ulos. Silloin se antaa ilomielin kiinni ja juoksee toiset hevoset kiinni kauhealle hirnunnalla ja hörinällä. Lassista saa mainioita kuvia tarhassa ja muutenkin, koska se pitää poseeraamisesta.


  i. Lotuksen Leviathan (missä?)   ii. Kuun-Suru (missä?)   iii. VIR MVA Ch Cocktail (missä?)
  ie. M's La Luna (missä?)   iee. Lucinda (missä?)
  e. Frondo's Classic (missä?)   ei. Kuupölyn You Break My Heart (missä?)   eii. Ch Rose Dream's Unbreakable (missä?)
  ee. Red Rose (missä?)   eee. Rosemary (evm)

Lassin suku edustaa jo hieman vanhempia linjoja. Lassin suvusta melkein kaikki ovatkin jo hävinneet / kuolleet, mutta niiden nimet ovat silti painautuneet monien NF-ponien sukutauluihin. Mainitsemisen arvoiset nimet suvussa ovat ehdottomasti Kuun-Suru, VIR MVA Ch Cocktail ja Kuupölyn You Break My Heart.

Lassin kisakalenteri ennen ulkoasun vaihdosta.

  Kilpailuita yhteensä 0 -- Voittoja 0 -- Sijoituksia 0
  Päivämäärä   Järjestäjä   Laji, luokka   Sijoitus
  0.00.0000   -   -, -   -


   Jälkeläiset / Astutukset
  Ast. päivämäärä   Syntynyt   Sukupuoli   Nimi   Emä
  -   18.5.2004   tamma   Hagen´s Lanceriot   CB Moulain Rouge
  -   14.7.2003   ori   Suhinan Morcis (KTK-II, ERJ-II, KERJ-III)   Keinukallion Morgana
  -   21.7.2003   tamma   Ruusuillatanssija a'la Tof   Tiny Rose a'la Tof
  -   27.7.2003   ori   C's Red Wine (KRJ-III)   Taikajoen Anceline
  -   27.7.2003   tamma   C's Saphir   VIR MVA Ch Like An Cocktail
  -   2.8.2003   tamma   Tuuliviirin Born in the Purple (missä?)   AM Sôklate
  -   3.8.2003   ori   XeX Black Bird   Rommien Mooncircle
  -   3.8.2003   ori   Wicked Romeo   Waterfall's 7th Heaven
  -   2.9.2003   tamma   Suhinan Viola   Waterfall's Hospitable
  -   1.9.2003   tamma   Sunshine's Ellipse   Glory
  -   3.9.2003   tamma   KTN Dream's Eternal Wednesday   Dream Daisy
  -   13.9.2003   tamma   SN Toivollinen Pamaus   Dollarin Cocoa
  -   30.9.2003   tamma   S.H. Limited Edition (missä?)   Kuujärven Like An Angel
  -   30.9.2003   ori   Tuuliviirin Fantôme (missä?)   AM Sôklate
  -   4.10.2003   tamma   Dina Fatam   F.S. Midnight's Dancer
  13.10.2003   ?   ?   varsa?   Aprilmist Sunflower
  -   20.11.2003   tamma   Liquide´s Lunamarcer   Marni Luna M
  22.11.2003   ?   ?   varsa?   Star Sky's Gazelle
  -   7.12.2003   ori   Tiit's Gigolo (KTK-II)   Kuujärven I´ll Be Fantastic
  5.8.2004   ?   ori   Licking Around TK (missä?)   Rommien Quick Around
  28.8.2004   4.9.2004   tamma   Hogback's Deafening   Kuujärven Like An Angel
  -   13.9.2004   ori   Keinukallion Lanceriot   CA Ave AquaticaKuvissa oleva hevonen on NF-o. Korholan Kuu-Ukko

Tekijäinoikeus ©
Layout © Heini H.
Kuvat © Tanja Ukkonen