Mysterious Yankee
1xirtoSERT, 10xJS 4xKUMA
Kuollut
hyväksyttiin VRER:in Jalostus kantakirjaan B-Palkinnolla sai tuomareilta 51p.

Kuollut 5.1.2004Jenkki oli hyvin rakas äksy herra joka laidunsi omalla pellollaan aina marrraskuun loppuun asti. sen jälkeen ori ei enää kyennyt karsinastaan lähtemään. Ori päästettiin tuskistaan 5.1.2004. Jenkin jalat alkoivat olemaan niin huonossa kunnossa että orin oli hankala nousta aamuisin ylös karsinastaan, puhumattakaan että pitäisi tarhaan mennä. Mysterious Yankee haudattiin Loiston tallien isommalle laitumelle mikä oli jo kauan sitten nimetty "Jenkin pelloksi" sinne myös tuotiin näköis patsas Jenkistä. Koska olen edelleen erittäin huono runoilemaan en runoile. hyvästelen vain jenkin ja kysyn miksi..ori oli 20vuoden ikäien äksy papsu. Jenkki muutti meille vähän yli kaksi vuotta sitten koska se ei tullut toimeen Hopealehdon muitten oriitten kanssa. Jenkki oli minulle hyvin rakas koska se oli ensimmäisen Loisto kasvatin isä ja siis hyvin tärkeä muutenkin.

Voin olla varma että jenkistä jää monen muistiin ja mieliin hienona siitos oriina sekä upeana juoksijan lahojensa periyttäjänä.

Lepää rauhassa raks Jenkkini, hautajaisissa oli mukana myös Hopealehdon Hanna joka jenkin ennen omisti ja toi suomeen.


"Jenkki"
Synt: 15.4.2000, 20-v
Säkä: 164 cm
Enn: 1.11,6a-1.13,7
Vs.293 403 ve
Rotu: amer.ravuri
Sukup. ori
Kasv. G.Hudson, Connecticut
ExOmistaja:Hopealehdon Ravitalli
Omistaja: Mystique Stable

Isä.
Mystic Crown 12,3a
II.Mystiqueer 13,4 III.Carnetic Hanover 12,8
IIE.Denorah Smart 19,8
IE.Sound Of Star - IEI.Soundstar 12,6
IEE.Miracle Girl -
Emä.
Minnie Yankee 14,8a
EI.Mr Yankee 12,0a EII.Modern Yankee 11,9
EIE.Newport Lady 19,8
EE.Monica Flash 17,5 EEI.Hickory Spirit 13,6
EEE.Monniene 24,5

Luonne: Rauhallinen, tai oikeastaan iän myötä rauhoittunut poika, joka tottelee melkein ketä vain. Toisille oreille on aika häijy, mutta ihmiselle ei ole koskaan tehnyt mitään, vaikka välillä vähän uhitteleekin. Tallissa rauhallisempi kuin pihalla, pihalla saa sähäkkyyttä, ja esiintyy tammoille. Pysyy pihamaalla valjastaessa / hoitaessa irti, jos muita hevosia ei ole lähellä. Ajaessa kestää käsissä, itsekseen paljon helpompi ajaa kuin muiden kanssa, jolloin ori kuumenee ja yrittää ottaa koko ajan pientä kisaa kaverin kanssa. Karsinassaan on vähän omalaatuinen eikä tykkää jos sitä siellä häiritään, vaan ajaa varsinkin vieraat ihmiset pois. Kilpailuissa oriilla oli kova voitontahto, ja se taisteli tosissaan lähdöstä maaliin saakka. Selvä pää periytynyt myös jälkeläisiin.

Rakenne: Sopusuhtainen ori, jolla aivan erikoisen hienot jalat. Jalat olleet aina lähes terveet, ja kaviot on vahvat myöskin. Juoksutekniikka ei ollut niitä ihan parhaimpia kilpauralla, mutta silti sillä tuloksiin päästiin ja jälkeläiset juoksevat paljon paremmalla tavalla. Jalat on periytyneet hyvin jälkeläisiin, samoin kaviot, ja ori on toiminut hyvin huonojalkaisten tammojen kanssa. Vahva lihaksisto vieläkin, vaikka treeni loppui vuosia sitten. Vahva ja terve hevonen, ja on sitä vielä parikymppisenäkin!

Kilpailu-ura / Historia: Ori aloitti kilpauransa Usassa 2-vuotiaana ja kilpaili menestyksekkäästi 4-vuotiaaksi, jolloin se vaihtoi omistajaa. Ori palaili radoille 5-vuotiaana, ja toimi saman aikaisesti siitoksessa. Kuului 2-vuotiaana Usan parhaisiin varsoihin, ja kisasi hyvin 4-vuoteen asti. Palatessaan radoille 5-vuotiaana ori niitti vielä mainetta ja paransi ennätystään vielä 13,7-numeroihin. 11,6-ajan se teki 3-vuotiaana. Jenkki oli vahva ravuri, joka kesti myös pitkän matkan kisoja. Lyhyillä matkoilla ei keskittynyt niin paljon, mutta pitkillä oli ihan omaa luokkaansa. Kilpaili 6-vuotiaaksi Usassa ja kävi pikavisiitillä Ruotsissa, jossa kisasi ja astui tammoja 6-7v. ikäisenä. Ori lopetti kilpauransa 8-vuotiaana Usassa, ja astui siellä 10-vuotiaaksi saakka, kunnes muutti Ranskan kautta meille 15-vuotiaana. Jenkillä on Usassa, Ranskassa ja Ruotsissa noin 150 jälkeläistä. Suomessa ori on sitten astunut tasaiseen tahtiin tammoja, ja saanut välillä nauttia jälkeläistensä menestyksestä. Parhaimpia jälkeläisiä maailmalla on 2 miljönääri-oria, Mystic Baron ja Black Mystic. Tammoista paras on The Last Hope, joka on nyt siitostammana Ruotsissa, rahaa se keräsi 921 400 vmk ja aika oli 13,0a. Nopein jälkeläinen on Mystic Baron ennätyksellään 11,0a. Jenkki itse keräsi rahaa Suomen markoissa 1-744 500 vmk.

Nykyelämästä:
Jenkki on nyt täysin eläkeläinen. Eli Jenkki ei ota vastaan enää ollenkaan tammoja. Jenkki vain ulkoilee ja nuokkuu karsinassaa. Liikutuskin jää vain tarhailuun ja tarhassa Jenkki viettääkin aikaansa. Jenkin oli tarkoitus lopettaa joulukuun puolessa välissä vuonne 2003, mutta jenkin kunto rapistuikin nopeammin kuin me kuvittelimme ja ajattelimme että turhaa oria on enää töissä pitää kun kuitenkaan enää ei ole kuin kaksiviikkoa jäljellä. Nyt Mysterious Yanke astuu vain pakasteen kautta eikä sitäkään ole kovin monelle tammalle. Yksi varma tamma jonka astutan vielä jenkillä GT Secret Winner, sekin astutetaan pakasteella. Pakastetta voi kysellä maililla.

VRERin Jalostuskantakirja arvostelu:
B-palkinto
Mysterious Yankee 51p
"Sopusuhtainen runko, pitkät jalat. Pitkä, matala säkä. Kapea kaula, kiltin ja lempeän näköinen pää. Pitkät vuohiset, pitkät sääret. yleisvaikutelma ok."
luonne: 11p
enn/k-tulokset: 6p
jälkeläiset: 20p
rakenne: 4-3-3-3=13p

Näyttelysijoitukset
11.3. Jouhela 1/5 BIS
13.7. Heinälän Talli Voitti
29.7. Kotinäyttelyt kolmas
1.11. Rakenlov 4/5
24.3.02 Virnukumpu 5/12 KUMA, JS
30.4.02 The Talli 3/15 KUMA, JS
12.5.02 Metsälän Rata NJ-näyttely JS
13.5.02 A-talli NJ-näyttely 6/14 JS
4.7.02 TeePee-Talli 2/19 IrtoSERT, JS
11.12.02 Prum Lum 5/15 LKV5,KUMA,JS
28.1.03 Legend`s Fairy Stable/7. JS
21.12.03 Ravitalli Kivi/7.,JS,KUMA
12.1.03 Ravitalli Loisto/6.,JS,KUMA
2.1.03 YT Rowen/LKV4,JS,KUMA

Jälkeläiset
Photos©:www.broline.se