Kasvattaja Kruunu'06/ 2.

Isä.KMT Veijari 20,4
II.Viekser 21,9
IE.Ajan-Viete 28,5

Emä.Ryysyrannan Lähti Ja Lujaa 20,6
EI.Ryysyrannan Romeo 21,5
EE.Liinahaan Lipitys -

Kuollut 6.7.08
oron Kuningas menehtyi raivoisan taistelun jälkeen täysin lyötynä. Kaikki alkoi pahanlaatuisesta kaviokuumeesta, minkä orii sai laitumella. Sen jälkeen vielä tapeltiin vähän nuoremman Legendan Voitto-Veljen kanssa ja kaikki tämä summattuna yhteen oli loppu oriille. Se ei enää jaksanut. Oriin pirteys oli poissa se Rontti minkä me tunsimme oli mennyt. Oriista tuli vihainen ja omistajana minua koski katsoa sitä. Lopulta orii lopetettiin ampumalla viimeinen unipiikki kaltereiden välistä niin ettei orii edes aavistanut että jotain tapahtui.

Rontti on pirteä ja toimiva herra. Hyvin sukuunsa sopiva. Terävä katse ja älykäs pää. Niihin sanoihin kiinteytyy Viekseriläiset melko usein, niin myös Rontti. Rontilla pitää olla jotain puuhaa tai se keksii sitä itse mitä kummallisimmista paikoista. Tarhassa Rontti sentään pysyy toisinkuin mm. monet muut meidän Viekser sukuiset hevoset. Pieni Pelle Hermanni oriissa kuitenkin herää, aina pitää vähän testata josko pääsisi edes vähän helpomalla. Edes pikkariikkisen ja sitten näytetään myrtyneiltä kun ei onnistuttukkaan jekuttamana ihmistä.

Historia
Rontti on ollut aina tähti. Sille aseteltiin voittajan manttelia jo varsana. Olihan se ravikuningas KMT Veijarin ja ravikuningatar Ryysyrannan Lähti Ja Lujaan poika. Eikä Rontti pettänyt ketään. Se näytti monet kerrat taka kavioita muille ja esiintyi voittaja ringissä kerta toisensa jälkeen. Rontti oli täydellinen isänsä poika. Voittamaton lähes. Orii tienasi urallaan yli 100 000veuroa mikä on todellinen saavutus hevoselle kuin hevoselle ja se myös kertoo oriin tasosta. Tässä on orii joka on täysin toista tasoa kuin muut.

Jälkeläiset:
t.Koron Hulda (e.NJY Hulivinka)
t.J.T. Meriina (e.Pohjolan Juliette)
o.Loisto-Pamaus (e.NJY Hilma) - 45,3 vs.900ve k.
o.Vippe (e.Loisto-Winda) - 33,6 vs.7250ve
t.Kekan Kalliope (e.Pikku-Neito)

Voittosumma: 112 395ve
Ennätykset: 22,0ake - 23,3aly - 24,2ly - 25,7ke - 29,9api
Statistiikka: 93 16-15-6 (37)


Koron Kuningas

"Rontti"

Syntynyt: 3.2.06, 13v

Kasvattaja: Koronjärvi/lop. Omistaja: Loisto (50%) Koronjärvi (50%)
Ori

1