Winter's Power Horse'02/ 1.
Loiston Voimalähdön'02/ 1.
Agaven kevään Lämppäri Kunkun'03/ 1.
Nuit De Geleen Vanhus Ajon'04/ 1.
Tomppa valittiin myös viikon Kilpahevoseksi vuonna 2002, Metsälän Raviradalla


Isä.Hurricane 11,2
II.Sam The Tor 14,2
IE.Peace Stop 16,2

Emä.Flashing Queen -
EI.Judge Memory 10,6
EE.Gilman Lady 16,2

Kuollut 26.2.2006

Tomppa on tosi rauhallinen herra. Se nauttii eläkepäivistä täysin siemauksin. Jos nyt ei nuorenakaan mikään villikko silloinkaan ollut. Tomppa on aina ollu tosi järkevän luontonen hevonen ja helppo hoitonen. Ikinä ollut sen kanssa mitään ongelmaa. Ori on pysynyt terveenä ja toimivana niinkauan kun se meillä on ollut. Tomppa oli ekoja loiston hevosia ja tuli Loistoon 4vuoden ikäisenä, sitä enenn se oli ollu PS-Ravitallin omistuksessa kimpan hajotessa Tomppa siirtyi kilpailemaan loistoon. Karsinaan ori ei kaikkia päästä, Tomppa on kauhean reviirin suojelu haluinen ja karsina on se mihin se ei halau ketään ylimääräisiä riehumaan. Ainakaan silloin kun hän on siellä sisällä. Ajaa ori on vähnä raskaan puoleinen painaa ohjille ihan kiitettävästi. Ratsastaa Tomppa on tosi hyvä.

Kilpaura:
Tompalle ei siis asetettu mitään paineita silloin kun se 4vuotiaana amerikoista matkusti suomeen. Ori oli aika huono kuntoinen pintkän matkan jäkeen ja saikin levätä tovin ennen kuin päästiin starttiin. Kokeen Tomppa juoksi L.E.-Ravitallilla mistä monet muutkin huiput ovat aloittaneet uransa. Kokeilimme Tompalla ensin ihan normaali matkoja ja hieman kaikkea siltä väliltä mikään ei oikein näyttänyt sopivan pojalle. siinä sitten menivät samalla tavalla tasapaksusti 5-6vuotis kausikin. Tulosta tuli mutta jotenkin tuntui ettei matkat vaan sopineet tompalle. 7vuotis kaudella aloimme kokeilemaan kaikkea uutta jotta Tomppa saataisiin uudestaan heräämään pitkästä talvi unestaan. Montte piristi oria ihan selvästi mutta huomasi ettei se ottanut sitä tosissaan kilpajuoksuna ja se teki Tompan päälle tosi hyvää. 8vuotis kaudella aloimme juoksuttaa sitten pitkillä matkoilla 3100m/2600m. Niillä ori alkoi näyttämään osaamistaan jos en nyt liikaa hehkuttaisi sanoisin että kysessä on oikea pitkien matkojen specialisti.

Historia:
Toin Tompan Amerikasta(tomppa oli neljä) suoraan kasvattajalta se ei silloin vielä ollut käynyt kuin kerran hiitillä jollain jenkkiläisellä raviradalla.Tavoitteet eivät olleet kauhean huimat silloin. Olisin ollut tyytyväinen pelkästään siihen että ori pääsisi kokeesta läpi. Paljon ennemmän sain kokea tompan kanssa.

Suku:
Tompan isä on uljas Jenkki ori Hurricane jolta on paljon kauniita ja upeita juoksijoita amerikassa. Hurricanenin ura päättyi aika surkeasti 4vuotis kaudella Virtual Strike Champion- Finaalissa, Ori jäi kinne dopingista ja joutui jmään sen jälkeen siitokseen koska kuten tiedetään jenkeissä hevoset hevoset eivät juokse tuota vanhemmaksi. Kuitenkin ori oli ehtinyt puhtaasti keräämään suuren summan rahaa ennen kuin jäi dopingissa sittemmin kiinne. Oriin saldo nousu 5miljoonaan dollariin ja ori myytiin jalostukseen 12miljoonalla dollarilla. Hurricane on kantakirjattu I-palkinnolla jenkeissä eli rakenteellisesti ainkaan sukujuuret eivät ole huonot. Tompan emä Flashing Queen mursi jalkansa 2votiaana niin pahasti ettei siitä koskaan ollut juoksijaksi. Flashin Queenin isä Judge Memory on Ameikan suosituimpia isä oreja hieman kuin meillä päin Money Maker. Siitä on noi 600varsaa jenkilässä syntynyt. Itse se voitti kaikena mahdollisen minkä nuori 2vuotias ori varsa voi voittaa ja sen omistajat eivät halunneet ottaa riskejä ja laittoivat sen siitokseen välitömästi 2vuotis uran jälkeen.

Kilpailu tulokset:
Voittosumma: 7063v€ (=42 000vmk)
Ennätykset: 12,5aly - 14,2api - 14,5ke - 15,8pi
Statistiikka: 43 4-3-5

Jälkeläiset:
o.Thunderbird Loisto(e.L.E.'s Honey Money)| 2250v€ - 15,9
t.Farry Loisto(e.L.E.'s Honey Money)| 13,7
t.Catróon Loisto(e.Cadran De Feu)| 3000v€ - 15,3
o.Raffy Loisto(e.Dayhill's Soul)| 162 965v€ - 11,2
o.Hurry Cane(e.Top Speed Loisto)| 117 590v€ - 13,4
t.Ablaze Loisto (e.Krakato Nin)| 2000ve - 23,8
o.Ace Loisto (e.Prum Lum Acca)| 12 250ve - 16,4
t.Bluesky Loisto (e.Prum Lum Acca)| 50ve - 28,9 (kl)
o.Boomerang Loisto (e.Honeymoon Loisto)| 6830ve - 15,4
t.Durable Loisto (e.Krakatoa Nin)
t.Fanatic Loisto (e.L.F.'s Maiden)
o.Fernando Loisto (e.Honeymoon Loisto)
Tornado Flash

"Tomppa"

Sytnynyt: 14.8.01, 23v

Kasvattaja: Mike Field , Florida
Omistaja: Loisto

Ori