Isä.Vertigineux 12,0
II.Redement 13,2
IE.Clair De Lune 18,1

Emä.Pyrole 14,8
EI.Trombe Tim 12,6
EE.Voyageur 15,2


Kuollut 28.5.08

Rausku on luonteeltana hieman tulisempi tapaus. Rausku koittaa saada kaiken menemään niinkuin hän haluaa ja jos ei saa niin Rausku kyllä osoittaa sittne mieltään siihen malliin. Rausku on ajaa todella mukava ja helppo, liikkeet oriilla on kepeät ja hyvin etenevät. Hoitaa Rausku on hieman hermoja koetteleva ja jopa ilkeäkin. Tallissa orii ei tykkää seisoskella ketjuissa yhtään vaan koittaa koko ajan rimpuilla irti tai aiheuttaa häiriötä. Muuten Rausku on hyvin terävänä jatkuvasti. Se seuraile etarkasti ympäristönsä toimintaa ja s eon todella älykäs. Se selkeästi pohtii jokaisen kohdan mitä siltä odotetaan voisiko se tehdä toisin vai olla tänään mieliksi. Kovin erikoislaatuinen hevonen on kyseessä siis.

Kilpaura:
Rauskun kilpaura oli ranskalaiselle ravuri suht lyhyt. Sen takia orii saatiinkin suomeen vuokralle. Rausku aloitti kilpauransa 3vanhana voittaen sillä kaudella kaikki 6 lähtöä mitä orii juoksi. Seuraavana vuonna Rausku oli ikäluokkansa ennakko suosikki, mutta turhana rauskua radalle odotettiin 4vuotias Rausku pysyi radanlaidalla eikä kisannut yhtäkään starttia. Syynä oli pitkälti erimielisyydet omistajien kesken. Rausku lopulta joutui huuutokauppaa mistä se ostettiin kallilla hinnalla uudelle omistajalleen. 5vuotiaana Rausku starttasi 36 kertaa voittaen 25kertaa ja ylittäen täysin odotukset mitä siihen oli lykätty. Sitten tapahtui jotain odottamatonta, orii oli matkalla 43starttiinsa toiselle puolelle ranskaa. Auto-onnettomuus, Rausku koki kolarin niin kovana että se menetti täysin luottamuksensa ihmisiin. Valmiiksi jo kovapäinen hevonen alkoi osoittamana mieltänsä vielä kovemmin. 6vuotis kauden orii vietti pääosin laitumella eikä antanut kenellekkään sieltä itseään kiinne. Lopulta orii rauhoitettiin että se saatiin tuotua suomeen.

Nykypäivää:
Rauskun historia ei siis ole mitenkään kauhean kaunista luettavaa. Rausku on asunut nyt loistossa kesäkuusta asti ja ollaan työskennelty sen kanssa ahkerasti. Nykyisin orii antaa jo kiinne ja ollaan päästy kokeilemaan kärryistäkin oriin menoa, voi olla että Rausku vielä joku päivä siirtyy Loiston omistukseen tai sitten ei. Voi myös olla että kun Rauskun omistajat näkevät kuinka hyvin se on luottamuksensa takaisin saanut niin voi olla että he haluavat sen takaisin ranskaan. Rauskun suurin terapeutti oli kuitenkin Vax. Lähinnä Vax ja Rausku löysivät saman aaltopituuden. Vax oli kovin stressaantunut ja Rausku koitti helpottaa sen oloa. Monesti laitumella näki nämä kaksi herraa painimassa ja rapsuttelemassa toisiaan. Nykyisin Vax on saanut juoksu halunsa takaisin ja Rausku luottamuksensa ihmisiin. Tosin ei täydellisesti mutta sen verran jo että sitä uskaltaa tarjota siitokseen surutta.

Suku:
Isä Vertigineux heräsi myöhemmällä iällä vasta kilpaurallisesti. Orii aloitti kilpauransa 3vuotiaana ja juoksi pitkälle yli 10vuotiaaksi asti. Oriin paras kausi oli 7-9vuotiaana silloin orii oli slähes voittamaton, se napsi voittopaaluja hyvin vikkelään tahtiin. Oriista tuli todella suosittu siitoksessa koska sen ensimmäinen ikäluokka oli osoittautunut todella voitokkaaksi jopa varsa lähdöissä. Vaikka orii ei ollutkaan itse varsa tähti sen omat jälkeläise tnäyttivät omaavan taidon todella lahjakkaaseen juoksu päähän. Varsat juoksivat kuin isänsä hännältä keulille ihan alusta alkaen its eVertigineuxilla oli vain kestänyt löytää tämä vaihde hieman pitempään kuin sen jälkeläisillä.
Pyrole tunnetaan ranskassa lähinnä huimasta monte urastansa mikä tammalla on. Pyrole voitit monet montte lähdöt putkeen kunne ura katkesi 5vuotiaana jalkavikaan. Tamam siirtyi siitoksene ja jätti ensiksi kolme haamumaileria, yhden siitosoriin ja yhden ikäluokak varsan. Sitten tuli Triage Victoire joka räjäytti pankin. Sen jälkeen Pyrole myytiin isolal rahalla eteenpäin se varsoi vielä viisi varsaa ja lopulta kuoli varsomiseen. Triage Victoire ei ole emänsä paras jälkeläinen mutta kuuluu silti ehkä yhteen kuuluisimpaan ranskalaisten ravureitten sukuhaaraan.

Kilpailu tulokset:
Voittosumma: 93 152v€
Ennätykset: 12,8aly - 13,2ake
Statistiikka: 42 31-2-3

Jälkeläiset:
o.Manuel Loisto(e.Gleeful Swift) - 14,9 vs.6453
t.Misty Loisto(e.Bianca Loisto) - 19,9 vs.2400ve, SE:n-haltija
o.Mortimer Loisto(e.Bazuin Railot) - kuollut
t.Miséreux Loisto(e.Cadence Loisto) - 14,9 vs.600ve
o.Noah Loisto(e.Lassie Yep) - 15,7 vs.23 330ve
o.Noel Loisto(e.Aglaranna De Feu) - 16,0 vs.21 140ve
o.Opossum Loisto (e.Spies N'Joy) - kuollut
o.Cohen Wei(e.Crashing Wonder) - 19,4 vs.11 790ve
t.Queen Bee Loisto (e.Hypnotic Love) - 20,3 vs.3820ve
o.Questioner Loisto (e.Georgia Loisto) - 16,0 vs.8700ve
o.Fire's Suffering (e.Petronella)
t.Nana Ideal (e.Jana Ideal) - 16,2 vs.12 560ve
o.Schooner Loisto (e.Beletté) - 19,7 vs.870ve, SE:n-haltija
o.Fire's Pain (e.Fire's Curious)
o.True Fighter Loisto (e.Beletté) - 20,5 vs.9400ve
t.Annie Lee Loisto (e.CT Holly Cross) - kuollut
t.Blondelle Loisto (e.Ambre Jaune)
t.Fire's Princess (e.Annie Yankee)
o.Victor Yep (e.Divinité)
t.Dese's Showcase (e.Problématique Jument)
t.Grenada Loisto (e.Soleil Yep)
Triage Victoire

"Rausku"

Ikä:
Syntynyt: 3.7.06
Kasvattaja/Omistaja: Ècuire Victoire
Vuokraaja: Loisto

Ori
Ranskalainen rav.


1