Z O O L A L    B A Y O U ox

virtuaalihevonen - a sim-game horse

© Sarah Boussard

     • nimi: Zoolal Bayou ox
     • sukupuoli: ori
     • rotu: arabialainen täysiverinen
     • syntymäaika: 20.06.2006 (12v)

     • omistaja: Bayou d'Armens
     • säkäkorkeus: 156 cm
     • väri ja merkit: kimo, kuonopilkku
     • koulutus: helppo A, re: 80 cm, avoin
     • painotus: yleisratsastus, valjakko

     • maahantuoja: Bayou World Wide Horses
Zoola on hienostunut ja ylpeä ori, joka ei niinkään välitä pienistä ihmisistä eikä päättömästä komentelusta. Oriin kanssa selviää parhaiten, kun kohtelee sitä kunnioitettavasti ja luottavaisen rauhallisesti. Zoola käyttäytyy yhtä kunnioittavasti ihmistä kohtaan, ja luottaa helpommin ihmisiin jotka kohtelevat sitä oikeudenmukaisesti. Muiden orien kanssa Zoolaa ei voi päästää ulkoilemaan, sillä se on riidanhaluinen niitä kohtaan ja haastaa kaikkia taisteluun. Tammoille Zoola on lämmin ja flirttaileva.

Ratsastaessa Zoola on helposti kuumeneva ja vauhdikas. Se astuu hyvin alleen ja etujalat se nostaa normaalia korkeammalle. Zoola onkin varsin upea ilmestys juuri askeleidensa ansiosta. Ori on helppo saada myös peräänantoon ja taivuttamaan kaulansa hienosti. Kuumuus ilmenee useimmiten nopeana vauhtina ja sillä, ettei ori aina kuuntele ohjeita. Ratsastajan täytyykin olla taitava, jotta Zoolan saa menemään upeasti. Ihan kokemattomien ratsu ori ei todellakaan ole. Koulussa ori täytyy asettaa joka kulmassa ja ympyrässä hyvin, jotta meno rauhoittuisi vähän ja liikkeistä tulisi jotain. Esteillä taas täytyy pidätellä kunnolla, ettei Zoola vain juoksisi esteiden läpi. Maastossa Zoola on, ihme kyllä, hiukan rauhallisempi ja helpommin hallittavissa.

Hoitaessa Zoola saattaa luimia ja uhitella, mutta tuttu ihminen osaa jättää ne omaan arvoonsa. Toisaaltaan ihan tutuille ja omille ihmisilleen ori ei niin hirveästi luimikaan. Eläinlääkäri ja kengittäjä ovatkin ihan oma lukunsa, kun he ovat tuttuja muttei kuitenkaan niin tuttuja. Harjaamisesta ori ei pahemmin nauti, sillä se kutiaa helposti ja sillä on muutoinkin herkkä nahka. Kavioiden kanssa taas ei tule mitään ongelmia. Satuloidessa ori yrittää väistellä satulaa ja täytyy ehdottomasti varoa, ettei vain paiskase satulaa selkään. Sellaisesta Zoola ei pidä vaan suuttuu kunnolla. Myöskään kuolaimia ei kannata kolautella hampaisiin. Taluttaessa Zoola metelöi ohikulkeville ja saattaa tempoa narun päässä, mutta ei varsinaisesti yritäkään päästä irti.

Sukutaulu;

i. Dar-Al-Baida ox ii. Habib ox evm
ie. Denaa ox evm
e. Amana Arahz ox ei. Ibn Sudan ox evm
ee. Fatiahh ox evm

Jälkeläiset;

x 24.01.2007 t. Ayloul Bayou ox e. Catherine's Abbie ox, om. Bayou d'Armens
x 19.09.2007 t. Zam Zam Bayou ox e. HFFD's Say Horror ox, om. Bayou d'Armens

Kilpailukalenteri;

x 31.10.2007 Fliphen Ranch Westernkilpailut, Helppo Reining; 10/19
x 03.12.2007 ROWDY KRJ Koulukilpailut, Helppo C; 30/69