Huurteen Lumiturpa
Kuvagalleria | Kilpailukalenteri | Jälkeläiset | Pääsivu
Huurteen Lumiturpa


23.2.2005:Huurteen Lumiturpa ei ole enää virtuaalimaailmassa. Hevosten etusivulla lisää tietoa.

Kantakirjattu III palkinnolle (66 p.)
Sai Ch-arvonimen 5.12.2003
Sai VIR MVA -arvonimen 25.9.2004

Rek.nro:SHRo-116
Synt: 8.12.2002 (8v.)
Rotu: suomenpienhevonen
Sukup: ori
Säkä: 146 cm
Väri: kimo
Koulutustaso: Ko:HeA, Re:80cm
Ikääntyminen: Ensimmäiset kuusi vuottaan VHKR:n mukaan (1kk=1v) ja siitä eteenpäin vuoden vuodessa
Kasvattaja: Suomenpienhevossiittola Huurre
Om. Minja
Kotitalli: Ruskalehto

Lumppu on utelias, älykäs ja kekseliäs pieni Hevonen. Se on hyödyntänyt kekseliäisyyttään mm. lukuisiin tapoihin karata tarhasta, mutta sen älykkyyden ja kekseliäisyyden huomaa myös sen tavasta suhtautua uusiin, opeteltaviin asioihin. Uteliaana hevosena se tutkii ja pohtii mielellään uusia asioita. Se pitää myös erilaisten tehtävien ratkomisesta ja on nopea oppimaan uutta.

Väsyneenä Lumppu kaipaa omaa rauhaa. Kun se sitten saa jonkin aikaa olla omissa oloissaan, on sen kanssa helpompi tehdä asioita ja se on aktiivisemmin mukana asioissa, joita tehdään.

Lumppu osaa ottaa useita muita hevosia kauhistuttavat asiat joskus yllättävänkin kylmäpäisesti. Edes maastossa ei ole kovin paljoa asioita, jotka sitä pelottaisivat ja nekin vähenevät sitä mukaa, kun Lumppu tajuaa niiden olevan vaarattomia.

Lumppu on varsin sosiaalinen ja "puhelias". Se osaa erinomaisesti kertoa, jos sen on huono olla, tai vastaavasti, jos se nauttii jostain. Myös sen mielialojen vaihtelut on helppo tulkita.

Lumppu nauttii paljon harjaamisesta ja on pikkupojasta asti osannut nostaa jalkansa ja pitää ne ylhäällä kengitystä ja putsausta varten. Se väistää ihmistä karsinassa, eikä yritäkään purra tai potkia.
Ratsastaessa Lumppu on eteenpäinpyrkivä. Esteillä se joskus innostuu liikaakin, mutta tavallisesti se on rauhallinen ja helppo hallita. Kisapaikoilla Lumppu on yleensä kylmäpäinen, vaikka tammojen lähellä sen tietenkin pitää pörhistellä ;)


Lumppu syntyi 8.12.2002 Suomenpienhevossiittola Huurteessa. Olin Lumpun varannut jo monta kuukautta sitten ja varsan hankkimista olin harkinnut jo pitemmän aikaa.
Koko Lumpun elämän ajan olen viettänyt sen kanssa paljon aikaa. Kun ensimmäisen kerran näin sen, se oli n. 10 tuntia vanha ja vilkuili uteliaana äidin mahan alta sitä tervehtiessäni. Vieroitus oli Lumpulle raskasta aikaa, mutta siitäkin selvittiin, ja lopulta 15.12.2002 Lumppu muutti Ratsutila Purppuraan.
Käytöstapoja opetin Lumpulle itse, mutta ratsuksi kouluttamiseen avuksi tuli hyvä ystäväni Minna, jonka kanssa teimme yhteistyötä. Minnaa kiitänkin avusta; ilman häntä ei Lumppu takuulla toimisi ratsastettaessa niin ihanasti, kuin se nyt toimii.

Tätä nykyä Lumppu kilpailee ahkerasti sekä koulussa, että esteillä. Näyttelymenestystä se on niittänyt kiitettävästi ja tammojakin se on astunut kisauransa ohella. Aika sitten näyttää, keskitymmekö joskus vain kouluun tai esteisiin.


i. Kuujärven Vertaansa Vailla ii. Kuujärven Lennokas iii. Kuujärven Mikälie
iie. Kuujärven Aamunkoitto
ie. Taikatuulen Ruusu iei. Ka Mc Tuhma
iee. Pepsiina
e. Liinahaan Luonnonuni ei. R.I. Unen Herra eii. Kuujärven Menninkäinen
eie. Minttusuklaa (missä!?)
ee. Madildo eei. Kasanova
eee. Metsälän Pipari

SUVUSSA MYÖS:

iiie. Yön Hopeinen Lilli
iiiei. Lilleman
iiiee. Hopea
iiiii. M.L. Voikukkapeikko
iiiie. Saimaan Sereliini
ieie. Keskiyön Tiina
ieiei. Hannan H Höpön Löpö

eiii. Taikatuulen Ajatus
eiiii. Harmaanaaman Uusvuos-Aaroni
eiei. Jalavakadun Unikaiku
eiee. K.T. Riimitär
Tekstit © Minja J.
Kuva © Minja J.
Ethän kopioi mitään sivuillani esiintyvää materiaalia!