Exam Practice #2 Microsoft Word Chapters 1-2-3-4 Instructor Jim Mollo

Exam Practice #2 Microsoft Word Instructor Jim Mollo

 

1. Which of the following keys deletes text to the right of the insertion point?

a. Backspace

b. Delete

c. Both Backspace and Delete

d. Neither Backspace nor Delete

 

2. Assume you are creating a memo. When would you normally press the Enter key?

a. At the end of each sentence

b. At the end of each line

c. At the end of each paragraph

d. None of the above

 

3. Assume you have entered the following sentence in a Word document: Mary Johansson, a member of AMA, went to the Windows 98 session at the conference this spring. Which of the following is likely to be found in the standard Word spell check dictionary?

a. Johansson

b. Windows 98

c. AMA

d. None of the above

 

4. Suppose you plan to open a file, and click the Open button on the Standard toolbar. Which button in the Open dialog box will allow you to see the document before opening it?

a. List

b. Preview

c. Details

d. Properties

 

5. Assume you have retrieved a document called SKI_BUDGET and edited it to reflect your budget for spring vacation. You want to save it with the document name SPRING_BUDGET. Which of the following options should you use?

a. Click the Save button on the Standard toolbar

b. Press Ctrl+S

c. Select the Save command from the File menu

d. Select the Save As command from the File menu

 

6. When you are using Word, you do not have to press the Enter key at the end of each sentence.

a. True

b. False

 

7. The Caps Lock key is an example of a toggle switch.

a. True

b. False

 


Page 2

 

8. You can add proper names and technical terms to the main dictionary in Word.

a. True

b. False

 

9. Spell check can detect incorrect capitalization such as UNited States.

a. True

b. False

 

10. Normal view will display the document as it will print, so you can check the headers, footers, and other special elements.

a. True

b. False

 

11. A hard return is inserted by the user to begin a new paragraph.

a. True

b. False

 

12. Assume you have selected the Always Create Backup Copy option, and saved a document called GENDER_BIAS_IN_THE_CLASSROOM. You retrieve the document and make changes to it, then save it again. How many versions of the document are on disk?

a. 1

b. 2

c. 3

d. Impossible to determine

 

13. Which view of a document is best used to check for margins and fit on the page prior to printing?

a. Print Layout view at Whole Page magnification

b. Normal view at Whole Page magnification

c. Print Layout view at Page Width magnification

d. Normal view at Page Width magnification

 

14. Which of the following keys deletes text to the left of the insertion point?

a. Backspace

b. Delete

c. Both Backspace and Delete

d. Neither Backspace nor Delete

 

15. Assume you have written a paper, and the title page contains the name of your instructor, Professor Mancuso. When you run the spell checker on the paper, the name Mancuso is flagged. How can you avoid this happening in the future?

a. Add the professor's name to the main dictionary

b. Add the professor's name to the custom dictionary

c. Add the professor's name to both the main and the custom dictionary

d. None of the above

 


Page 3

 

16. Assume you enter the following sentence in a Word document: The men got in in there car, which wass an old Studebaker. The spell check will flag all of the following except:

a. Studebaker

b. There

c. Wass

d. In in

 

17. Which of the following is true related to the Office 2000 menus?

a. The bottom of each menu has a double arrow that you can click to show additional commands

b. Each time you execute a command, it is added to the menu

c. Commands will be removed from the menu if they are not used for a while

d. All of the above

 

18. Which of the following menus can be used to change the toolbars that are displayed in a Word document window?

a. File

b. Edit

c. View

d. Insert

 

19. What is the most likely cause of the appearance of a red wavy line under a word in a document?

a. You have formatted the word with a special effect

b. You are in overtype mode and the underlined word was deleted; Word gives you the option of undoing the deletion

c. The automatic spell check option has detected an error and underlined it

d. You have retrieved the automatic backup copy of a document and are editing it; all deletions are automatically underlined so changes are instantly visible

 

20. The Caps Lock indicator is displayed on the status bar.

a. True

b. False

 

21. The vertical ruler is generally displayed in Normal view.

a. True

b. False

 

22. If you are revising a document, then quit without saving, all of your editing changes will appear in the automatic backup copy of the document, but not in the main file.

a. True

b. False

 


Page 4

 

23. If you have automatic backup selected, you do not need to make and store in a separate location duplicate copies of your documents.

a. True

b. False

 

24. If you select text, then start typing, the selected text will be replaced.

a. True

b. False

 

25. An icon of an open book on the status bar indicates that the automatic spell check feature is turned on.

a. True

b. False

 

26. Assume you are editing a Word document and see the paragraph symbol () displayed in the document? What does this mean?

a. Automatic word wrap is turned off

b. The Show/Hide button has been toggled on

c. Word is in overtype mode

d. None of the above

 

27. You are typing a history paper which will include repeated references to the Battle of Hastings. It would be faster to simply type BOH in the document, and have Word automatically expand the abbreviation. What is the easiest way to do this?

a. Use AutoCorrect

b. Type the Battle of Hastings, and copy it to the Windows Clipboard; click Paste whenever you want to enter the phrase in the document

c. Use Replace on the Edit menu

d. This function is not possible in Word

 

28. Which of the following Word file types is compatible with the Word 2000 file type?

a. Word 97

b. Word 95

c. Word 6.0

d. All of the above

 

29. Which feature of Word will change THe to The, or SGA to Student Government Association as you are typing the document?

a. Replace

b. Macros

c. AutoCorrect

d. None of the above

 


Page 5

 

30. When might you use the Save As dialog box?

a. The first time a file is saved

b. When you want to change the name of a file

c. The first time a file is saved, and when you want to change the name of a file

d. None of the above

 

31. All of the following are generally displayed near the top of a Word window except:

a. The status bar

b. The Standard toolbar

c. The Formatting toolbar

d. The menu bar

 

32. Which method of opening a recently used document provides a shortcut around the Open dialog box?

a. Select Open from the File menu

b. Click the Open button on the Standard toolbar

c. Select the File menu, then select the document from the list at the bottom of the menu

d. Press Ctrl+O

 

33. Assume you are editing a Word document and the Formatting toolbar is displayed, but not the Standard toolbar. How would you get it on the screen?

a. Pull down the Tools menu and click Show/Hide Toolbars

b. Click the toolbar icon on the Formatting toolbar

c. Point to the Formatting toolbar and click the right mouse button; select the Standard toolbar

d. Pull down the Edit menu and select View Toolbars

 

34. The Standard and Formatting toolbars must always be displayed.

a. True

b. False

 

35. Once you choose to have the Assistant greet you with a Tip of the day, this feature cannot be turned off.

a. True

b. False

 

36. You can change the default folder where Word normally saves documents.

a. True

b. False

 

37. Which of the following is entered in the document by the user?

a. A hard return

b. A soft return

c. Both hard and soft returns

d. Neither hard nor soft returns

 


Page 6

 

38. Which of the following contains buttons to open or save a document?

a. The status bar

b. The Standard toolbar

c. The Formatting toolbar

d. None of the above

 

39. Which key combination will move the insertion point to the end of the document?

a. Ctrl+End

b. End+Down

c. Ctrl+PageDown

d. Home+End

 

40. Which of the following statements about the grammar checker is true?

a. It can find a potential inconsistency between subject and verb in a sentence

b. It can possibly identify incorrect punctuation

c. It can be asked to explain the grammatical rule it is trying to enforce

d. All of the above

 

41. The status bar displays the current margins and tabs in a Word document.

a. True

b. False

 

42. Additional toolbars can be displayed by pointing to an existing toolbar and clicking the left mouse button.

a. True

b. False

 

43. Once the Show/Hide () button has been selected, the paragraph marks cannot be turned off until the next time you open the document.

a. True

b. False

 

44. Word contains both a horizontal and vertical ruler that can be displayed in the document window.

a. True

b. False

 

45. Which of the following text samples contain errors that are most likely to be detected by the Word grammar checker?

a. She sauntered along as if she had all the thyme in the world

b. If you complete your assignment by yesterday you can go on the trip

c. Pete,, the lead marketing rep, finished his part of the presentation

d. All of the above

 


Page 7

 

46. Which key combination will move the insertion point to the beginning of the document?

a. Ctrl+PageUp

b. Ctrl+Home

c. Home+PageUp

d. None of the above

 

47. Which of the following contains buttons for bold face, italics, and underlining?

a. The status bar

b. The Standard toolbar

c. The Formatting toolbar

d. The horizontal ruler

 

48. Which of the following is entered in a document by Word?

a. A hard return

b. A soft return

c. Both hard and soft returns

d. Neither hard nor soft returns

 

49. Which of the following symbols denotes the insertion point in a Word document?

a.

b.

c.

d.

 

50. Where would you find information indicating that you are in overtype mode?

a. On the Standard toolbar

b. On the Formatting toolbar

c. On the status bar

d. On the horizontal ruler

 

51. Which of the following statements about the Undo command is false?

a. You are limited to undoing the five most recent commands

b. Undoing the fourth command will not affect the preceding three commands

c. The Undo command is on the Tools menu

d. All of the above

 

52. Which of the following tools is most likely to find errors in writing style in a document?

a. Spell check

b. Thesaurus

c. Grammar checker

d. None of the above

 

53. The Save and Open commands are both on the Edit menu.

a. True

b. False

 


Page 8

 

54. Pressing Ctrl+End will move the insertion point to the end of the paragraph.

a. True

b. False

 

55. You are typing in a Word document and see a flashing vertical line (). What does this mean?

a. You have invoked Spell Check, and the word it is flashing next to is misspelled

b. It is the insertion point where letters you type will appear

c. You have inserted a hard page break in the document at that point

d. You have inserted a hard return in the document at that point

 

56. Which of the following commands is found on the File menu?

a. Save

b. Save As

c. Print

d. All of the above

 

57. What is the default position of the Word Standard toolbar?

a. Immediately under the menu bar

b. At the bottom of the document window

c. At the left side of the document window

d. It is generally hidden

 

58. Which of the following tools displays synonyms or antonyms for a selected word?

a. Spell check

b. Thesaurus

c. Grammar checker

d. All of the above

 

59. The Open command brings a previously saved document into memory and deletes any previously opened document.

a. True

b. False

 

60. Pressing Ctrl as you click the left mouse button will select an entire sentence.

a. True

b. False

 

61. The Undo command can undo only the three most recent changes.

a. True

b. False

 

62. It is possible to see a document before opening it using the Preview button in the Open dialog box.

a. True

b. False

 


Page 9

 

63. An extra period at the end of a sentence would be caught by:

a. The spell check

b. The grammar checker

c. The thesaurus

d. All of the above

 

64. Which of the following Word features will allow you to print a page of statistics showing your professor how much time you spent editing a document?

a. The Print Summary Information selection on the Tools menu + Options command

b. The File Edit dialog box

c. The Print Options on the Edit menu

d. The Print Statistics command on the Window menu

 

65. Clicking the Details button in the Open dialog box will allow you to see:

a. The date the file was last modified

b. The time the file was last modified

c. The file size

d. All of the above

 

66. Which of the following keys is used to delete characters in a document?

a. Backspace

b. Delete

c. Both Backspace and Delete

d. Neither Backspace nor Delete

 

67. Assume you have entered the following sentence in a Word document: THe boys went to to the store. Which of the following will be detected by the spell check?

a. The duplicate word to

b. The irregular capitalization of the word THe

c. Both the duplicate word to and the irregular capitalization of the word THe

d. None of the above

 

68. Which of the following will display the paragraph marks in a Word document?

a. The Ins key

b. The Caps Lock key

c. The Show/Hide () button on the Standard toolbar

d. All of the above

 


Page 10

 

69. Assume you have created a Word document with one inch margins. You open the document at a later time and change the margins to 1.5 inches. What can you say about the number of hard and soft returns before and after the change in margins?

a. The number of soft returns is the same, but the number and/or position of the hard returns has increased

b. The number of soft returns is the same, but the number and/or position of the hard returns has decreased

c. The number of hard returns is the same, but the number and/or position of the soft returns is different

d. The number and position of both hard and soft returns is unchanged

 

70. What happens if you click the OVR indicator on the status bar twice in a row from within Word?

a. You will hear a beep, indicating you initiated an illegal command

b. You will be in the overtype mode

c. You will be in whatever mode (overtype or insert) you were previously in

d. You will be in the insert mode

 

71. Suppose you type the phrase after the game, then want to insert the word football between the and game. What is the easiest way to do this?

a. Use the insert mode, position the cursor before the g in game, then type the word football followed by a space

b. Use the insert mode, position the cursor after the g in game, then type the word football followed by a space

c. Use the overtype mode, position the cursor before the g in game, then type the word football followed by a space

d. Use the overtype mode, position the cursor after the g in game, then type the word football followed by a space

 

72. The Save command:

a. Stores the document you are currently working on to disk

b. Stores all documents in memory on disk, then erases them from memory

c. Saves all the editing changes you have made in a temporary file

d. Creates a backup copy of the current document in the WINWORD directory

 

73. The Open command:

a. Opens a new, blank document on the screen

b. Brings an existing document from disk into memory

c. Brings a document from disk into memory, then erases the document on disk

d. Returns the document in memory to disk and erases it from the screen

 

74. Which of the following will execute the Print command?

a. Press CTRL+P (a keyboard shortcut)

b. Pull down the File menu then click the Print command

c. Click the Print button on the Standard toolbar

d. All of the above

 


Page 11

 

75. Which menu contains the commands to save the current document with a new document name?

a. The Tools menu

b. The File menu

c. The View menu

d. The Edit menu

 

76. Which of the following commands will affect the contents of the Windows clipboard?

a. Copy

b. Paste

c. Both Copy and Paste

d. Neither Copy nor Paste

 

77. You are planning to use the Replace command. Which of the following statements is true?

a. The find and replace strings must be the same length

b. The find and replace strings must be the same case, either upper or lower

c. The find and replace strings must be both the same length and the same case

d. The find and replace strings may be of different lengths and cases

 

78. You are using the Replace command to replace all occurrences of the word his with his/her. You have not selected any options in the Replace dialog box. Which of the following words would be selected during the selective replacement operation?

a. History

b. His

c. Both His and History

d. Neither His nor History

 

79. What happens if you select a block of text, copy it, move to the beginning of the document, paste it, move to the end of the document, and then click paste again?

a. The selected text will be inserted only at the beginning of the document

b. The selected text will be inserted at the beginning and end of the document

c. The selected text will be deleted from the document

d. The situation is not possible; that is, you cannot paste twice in a row without an intervening cut or copy operation

 

80. Suppose you select and copy a section of text, then paste it in another location, then change your mind about having the passage appear twice and cut the first occurrence out of the document. Which of these operations placed text onto the Windows clipboard?

a. Cut and Copy

b. Paste only

c. Cut only

d. Copy only

 


Page 12

 

81. Which of the following are set using the Format Paragraph command?

a. Line spacing and alignment

b. Borders and shading

c. Tabs and indents

d. Both (a) and (c)

 

82. Suppose you have just typed a sentence in Arial 10 point font, and realize you wanted it in Century Schoolbook 12 point. What is the best way to change the font of the sentence?

a. Select the text, then choose the new font, then retype the text

b. Select the text, then choose the new font

c. Choose the new font then select the text

d. It is not possible to change the font of existing text

 

83. Which of the following cannot be changed using the Page Setup command?

a. The margins in a document

b. The line spacing in a document

c. The orientation of a document

d. All of the above can be changed using the Page Setup command

 

84. Suppose you want to change the indents in a document. Which command would you use?

a. Insert Break

b. File Page Setup

c. Format Paragraph

d. None of the above

 

85. The spacing in an existing multi-page document is changed from single spacing to double spacing throughout the document. Which of the following statements about soft page breaks before and after the formatting change is true?

a. The number of soft page breaks is the same but their location is different

b. The number and position of soft page breaks is different

c. The number and position of soft page breaks is the same

d. It is not possible to determine the answer from the information given

 

86. Assume you are working on a Word document. What happens if you point anywhere in the document and click the right mouse button?

a. A shortcut menu appears that is appropriate to the item you have selected

b. The word you pointed at is selected

c. You will hear a beep because you tried to perform an invalid operation

d. Nothing

 

87. Which of the following fonts is sans serif?

a. Arial

b. Times Roman

c. Both Arial and Times Roman

d. Neither Arial nor Times Roman

 


Page 13

 

88. Which of the following commands also incorporates the Find command?

a. Undo

b. Redo

c. Replace

d. All of the above

 

89. The Undo command is available:

a. On the Standard toolbar

b. On the Edit menu

c. On both the Standard toolbar and the Edit menu

d. On the Formatting toolbar

 

90. Suppose you have selected the last sentence in a paragraph of text. Which of the following will not deselect the sentence?

a. Dragging the scroll box upward in the vertical scroll bar

b. Pressing an arrow (cursor movement) key

c. Pressing PageUp or PageDown

d. Clicking anywhere outside the selected text

 

91. How do you bring up a shortcut menu when working in Word?

a. Press Ctrl+Home

b. Click the right mouse button

c. Click the left mouse button

d. Double click the right mouse button

 

92. Which of the following cannot be set using the Format command?

a. Line spacing

b. Margins

c. Tabs and indents

d. Alignment

 

93. If you want to see the top and bottom margins of a document, which view should you be in?

a. Print Layout view at 100% magnification

b. Print Layout view at Whole Page magnification

c. Normal view at Whole Page magnification

d. Full Screen view

 

94. Which of the following deselects a selected block of text?

a. Clicking anywhere outside the selected text

b. Pressing an arrow (cursor movement) key

c. Pressing PageUp or PageDown

d. All of the above

 


Page 14

 

95. Which of the following substitutions can be accomplished by the Replace command?

a. Text

b. Formatting

c. Both text and formatting

d. Neither text nor formatting

 

96. Which of the following actions will move the insertion point to the top of the document?

a. Press Ctrl+Home

b. Drag the scroll bar to the top of the scroll box

c. Press Ctrl+PageUp

d. None of the above

 

97. Which of the following describes the effects of the Zoom command?

a. It affects the size of the displayed document

b. It affects the size of the printed document

c. It affects the size of both the displayed and the printed document

d. It affects the size of the buttons on the toolbars only

 

98. Which of the following Zoom options cannot be set from the Standard toolbar?

a. Page Width

b. Whole Page

c. Two Pages

d. Many Pages (more than two)

 

99. Which of the following Zoom options automatically adjusts the printed page size?

a. Page Width

b. Whole Page

c. Many Pages

d. None of the above

 

100. Which Word command allows you to see multiple pages at one time on the screen?

a. Page Setup

b. Zoom

c. Format

d. All of the above

 

101. Assume you are typing a Word document and want to change the magnification on the screen. How can you do this?

a. Use the Zoom command on the View menu

b. Use the Zoom magnification button on the Standard toolbar

c. Use either the Zoom command on the View menu or the Zoom magnification button on the Standard toolbar

d. It is not possible to change the display magnification

 


Page 15

 

102. Which of the following key combinations is a shortcut for the Copy command?

a. Ctrl+C

b. Ctrl+X

c. Ctrl+Z

d. Ctrl+Del

 

103. Suppose you select text in a document and then press Ctrl+C. What happens?

a. The selection is cut from the location and copied to the Windows clipboard

b. The selection remains in place and is copied to the Windows clipboard

c. The contents of the Windows clipboard replaces the selected text

d. Nothing; the key combination is invalid

 

104. Which of the following key combinations will affect the contents of the Windows clipboard?

a. Ctrl+C

b. Ctrl+X

c. Both Ctrl+C and Ctrl+X

d. Neither Ctrl+C nor Ctrl+X

 

105. Which of the following key combinations will affect the contents of the Windows clipboard?

a. Ctrl+V

b. Ctrl+X

c. Both Ctrl+X and Ctrl+V

d. Neither Ctrl+X nor Ctrl+V

 

106. A right tab with a dot leader is most useful for:

a. The page number included in a header

b. The page number in a table of contents

c. A column of numerical data

d. The first line indent in a paragraph

 

107. Which of the following alignment options has both ragged left and ragged right margins?

a. Centered

b. Right aligned

c. Left aligned

d. Justified

 

108. You are working on a term paper and want the text to line up flush with both the left and right margins. Which alignment option would you select?

a. Right aligned

b. Left aligned

c. Justified

d. Centered

 


Page 16

 

109. All of the following alignment options have ragged margins except:

a. Right aligned

b. Left aligned

c. Center aligned

d. Justified

 

110. Suppose you have entered a heading in your document in Arial 12 point bold italic. Which of the following will not be copied by the Format Painter?

a. The text of the heading

b. The font

c. The bold formatting

d. The italic formatting

 

111. Assume you are creating a table in Word. It will have 10 columns and 20 rows, and will measure 10 inches wide by 6 / inches high. Which option would you select on the Paper Size tab in Page Setup?

a. Portrait

b. Landscape

c. Either portrait or landscape

d. Neither portrait nor landscape

 

112. Assume you are preparing a budget report which includes a set of numeric data that must be precisely lined up, one number beneath another. Which font type would be best for this project?

a. A serif font

b. A proportional font

c. A monospaced font

d. None of the above; with today's word processors, the characters cannot be lined up precisely

 

113. Which type of font is considered more effective for small amounts of text such as is found in a heading or corporate logo?

a. Serif

b. Sans serif

c. Either serif or sans serif

d. Neither serif nor sans serif

 

114. You are typing a document and use the Cut command to remove a sentence from the first paragraph. Which of the following methods will return the sentence to the same place, assuming you have not moved the insertion point?

a. Click on the Paste button

b. Click on the Undo button

c. Click on either the Paste button or the Undo button

d. None of the above

 


Page 17

 

115. Which of the following are set using the Format Paragraph command?

a. Line spacing

b. Indents

c. Margins

d. Both (a) and (b)

 

116. Which of the following are set using the Format Font command?

a. Bold

b. Underline

c. Strikethrough

d. All of the above

 

117. You are typing a document and notice that a soft page break has been inserted between a heading and the succeeding paragraph. How can you prevent this?

a. Select the Widow/Orphan Control check box on the Line and Page Breaks tab

b. Select the Keep Lines Together check box on the Line and Page Breaks tab

c. Select the Keep with Next check box on the Line and Page Breaks tab

d. Remove the soft page break

 

118. You are typing a term paper and notice that the first line of a paragraph appears alone at the bottom of page 3, with the rest of the paragraph at the top of page 4. Likewise, the last line of a paragraph appears at the top of page 9, while the rest of the paragraph is at them bottom of page 8. Which of the following options on the Line and Page Breaks tab in the Format Paragraph menu should be checked to avoid this problem throughout the document?

a. Keep with Next

b. Keep Lines Together

c. Widow/Orphan Control

d. All of the above

 

119. You copy a paragraph from one section of a paper to another, but notice that none of the formatting is copied with it. What is the most likely explanation?

a. Formatting is not usually copied

b. The paragraph mark () at the end of the paragraph was not selected and copied with the paragraph

c. The Format Painter was not turned on when the paragraph was copied

d. This situation is not possible; formatting is always copied with the text

 

120. Where does the insertion point have to be located in order to apply a drop shadow border to a paragraph?

a. In front of the first sentence in the paragraph

b. At the end of the last sentence in the paragraph

c. Anywhere in the paragraph

d. It does not matter where the insertion point is, but the entire paragraph must be selected before applying the border

 


Page 18

 

121. The Widows and Orphans command will affect:

a. The location of soft page breaks

b. The location of hard page breaks

c. The location of both hard and soft page breaks

d. The location of neither hard nor soft page breaks

 

122. How does the Office Clipboard differ from the Windows clipboard?

a. The Office clipboard can paste two successive items copied, while the Windows clipboard can only paste one

b. The Office clipboard can paste three successive items copied, while the Windows clipboard can only paste one

c. The Office clipboard can paste multiple successive items copied, while the Windows clipboard can only paste one

d. All of the above

 

123. Assume you are quoting a long passage in a term paper and want to indent it /-inch from both margins. How can you do this?

a. Using the Indents and Spacing tab in the Format Paragraph dialog box

b. Using the ruler

c. Using either the Indents and Spacing tab in the Format Paragraph dialog box or the ruler

d. Using the Increase Indent button on the Formatting toolbar

 

124. Double clicking a word will select the entire paragraph.

a. True

b. False

 

125. Pressing the Ctrl key while clicking the left mouse button will select the sentence in which the insertion point is located.

a. True

b. False

 

126. The Cut, Copy, and Paste commands can only be accessed through the Edit menu or the Standard toolbar.

a. True

b. False

 

127. The Undo command must be executed before any intervening commands in order to reverse any command.

a. True

b. False

 

128. The replace string must be the same length and case as the search string in a Replace operation.

a. True

b. False

 


Page 19

 

129. The insertion point does not move when scrolling through a document using the vertical scroll bar.

a. True

b. False

 

130. The insertion point moves in the document when the PageUp or PageDown keys are pressed.

a. True

b. False

 

131. Ctrl+V is the keyboard shortcut for the Paste command.

a. True

b. False

 

132. The Paste command does not affect the contents of the Windows clipboard.

a. True

b. False

 

133. The Clipboard toolbar enables you to paste more than one successive item copied.

a. True

b. False

 

134. You can use the Format Font command to change the color in which the text is displayed.

a. True

b. False

 

135. It is possible to move text by dragging it with the mouse.

a. True

b. False

 

136. Which of the following types of wizards and templates are supplied with Word?

a. Publications

b. Letters and forms

c. Memos

d. All of the above

 

137. How do you access the wizards built into Microsoft Word?

a. Click the Wizards button on the Standard toolbar

b. Click the Wizards button on the Formatting toolbar

c. Pull down the File menu and choose the New command

d. Pull down the Insert menu and choose Wizards

 


Page 20

 

138. How do you format a document so that text wraps only to the left of a ClipArt image?

a. Select the text, then use the Format Paragraph command or the Format Paragraph toolbar to specify the desired layout

b. Select the picture, then use the Format Picture command or the Format Picture toolbar to specify the desired layout

c. Select the text, then click and drag a sizing handle to obtain the desired layout

d. This cannot be done

 

139. Which of the following statements about using ClipArt images in a document is false?

a. The Clip Gallery contains ClipArt, sound files, and video clips

b. Images are accessed through the Object command or Insert Picture command on the Insert menu

c. An image can be moved but not sized

d. You can search for a specific piece of ClipArt by specifying a key word in the description of the ClipArt

 

140. You have placed a ClipArt image in your document and want to size it differently. How would you do this while preserving the original proportions of the image?

a. Click and drag on the sizing handle on the top of the object

b. Click and drag on the sizing handle on the bottom of the object

c. Click and drag on the sizing handle at one of the corners of the object

d. It is not possible to size an object in a document

 

141. Which of the following menus would you use to enter an accented letter such as the in rsum into a document?

a. Format

b. Tools

c. Insert

d. Edit

 

142. Which of the following are available from the Microsoft Clip Gallery?

a. ClipArt

b. Picture

c. Sound files

d. All of the above

 

143. Which of the following Word tools will spell out United States of America when you type USA, assuming you have the proper entry in the appropriate dialog box?

a. Grammar checker

b. Spell check

c. AutoCorrect

d. Thesaurus

 


Page 21

 

144. What is the basic language of the World Wide Web?

a. HyperText Transfer Protocol

b. Hypermedia

c. File Transfer Protocol

d. HyperText Markup Language

 

145. Which of the following actions will move the insertion point to the end of the document?

a. Press Ctrl+End

b. Drag the scroll bar to the top of the scroll box

c. Press Ctrl+Home

d. None of the above

 

146. How do you insert a hyperlink into a Word document?

a. Pull down the Insert menu and choose the Hyperlink command

b. Choose the Insert Hyperlink button on the Standard toolbar

c. Both (a) or (b)

d. Neither (a) nor (b)

 

147. To see the source code of a Web document in Internet Explorer:

a. Use File/ Open File command

b. Choose View/Source

c. Look it up in an HTML book

d. You cannot see the source code

 

148. In which view do you see footnotes and endnotes?

a. Normal view

b. Print Layout view

c. Normal view and Print Layout view

d. Only on the printed page

 

149. The Internet can be best described as a (the):

a. Network of networks, which connect computers from around the world

b. World Wide Web

c. Cyberspace

d. Virtual reality

 

150. You have inserted a ClipArt image into a document, and have decided you want to move it. Which of the following actions should you take to select the object?

a. Point to the object and click the left mouse button

b. Point to the object and click the right mouse button

c. Point to the object and double click the left mouse button

d. Point to the object and double click the right mouse button

 


Page 22

 

151. Assume you want to create a meeting agenda using a Word wizard. Which of the following actions would be your first step?

a. Click Agenda on the Wizards menu

b. Click New on the File menu

c. Click Options on the Tools menu

d. Click Wizards on the Tools menu

 

152. The easiest method for saving an image from a Web page is to:

a. Right click and choose Save Background

b. Right click and choose Cut

c. Right click and choose Copy

d. None of the above

 

153. Which of the following statements about footnotes is true?

a. When a new footnote is inserted the remaining notes are automatically renumbered

b. Footnotes may start from a number other than one

c. Footnotes may be converted to endnotes

d. All of the above

 

154. How do you delete a footnote?

a. Select the footnote at the bottom of the page and press the Delete key

b. Select the footnote reference mark in the document and press the Delete key

c. Select either the footnote reference mark or the footnote itself and press the Delete key

d. Select the Delete Footnotes option on the Edit menu

 

155. Which of the following commands will enable you to copy the URL from the Address bar in Internet Explorer?

a. Ctrl+C

b. Edit menu + Copy Command

c. Both (a) and (b)

d. Neither (a) nor (b)

 

156. To print a Web page in Internet Explorer:

a. Use Print Manager in Windows

b. Choose File/Print

c. Click on the Print button

d. Both b and c

 

157. You want to change the size of a graphic and keep it in proportion. To do this, click on the graphic to select and display the sizing handles and then:

a. Drag the left border handle to the desired size

b. Drag the right border handle to the desired size

c. Drag the top border handle to the desired size

d. Drag any of the four corner handles to the desired size

 


Page 23

 

158. To move, format, or size a ClipArt or a photograph object after it has been inserted into a document, use the following command:

a. Insert Picture

b. Format Picture

c. Crop Picture

d. Border Picture

 

159. The Microsoft Clip Gallery contains all the following except:

a. ClipArt

b. Word art

c. Photographs

d. Sound files and video clips

 

160. A document that contains a link to another text document is called a(n):

a. Hypertext document

b. Hypermedia document

c. OLE document

d. Compound document

 

161. A document that contains links to sound, graphics, or videos is called a(n):

a. Hypertext document

b. Hypermedia document

c. OLE document

d. Compound document

 

162. The Internet:

a. Is a global network of networks

b. Grew out of a US Department of Defense project started in 1969

c. Started with a project to test the feasibility of a wide area computer network for scientists and military personnel

d. All of the above

 

163. This feature replaces common fractions 1/2 with /, and converts ordinal numbers to 1st or 2nd. What is this feature called?

a. Autoformat feature

b. AutoCorrect feature

c. Grammar checker

d. Spelling checker

 


Page 24

 

164. This feature not only corrects mistakes as you type by substituting one character string for another, but it will also substitute symbols for typewritten equivalents. What is this feature called?

a. Autoformat feature

b. AutoCorrect feature

c. Grammar checker

d. Spelling checker

 

165. The Insert Symbol command is used to add all of the following to your document except:

a. Typographic symbols

b. Accented characters such as used in foreign languages

c. Characters in Wingdings and symbols fonts

d. Art symbols

 

166. Microsoft WordArt can be used to:

a. Arch text, or print it upside down

b. Rotate text, or add three dimensional effects

c. Display text vertically down a page

d. All of the above

 

167. The easiest way to access the Microsoft Clip Gallery is to:

a. Click on the Clip Gallery button located on the Standard Toolbar

b. Use the Insert Picture command

c. Use the Clip Gallery command

d. All of the above methods will work

 

168. What provides legal protection to the author for a written or artistic work?

a. Public domain

b. Copyright

c. Fair use

d. Footnote

 

169. Fair use of a copyrighted document includes all the following except:

a. Using a portion of the document for limited educational purposes

b. Using a portion of the document for profit purposes

c. Using a portion of the document for critical review or commentary

d. Quoting a document and citing the source in footnotes or bibliography

 

170. The ability to run multiple applications simultaneously is called:

a. Multitasking

b. Multiprocessing

c. Maximizing

d. Minimizing

 


Page 25

 

171. When you save text or images from an Internet source to use in your work, the appropriate action to take is to:

a. Credit your sources

b. Take credit for the information yourself

c. Attach a copy of all pages you searched in an appendix

d. There are no clear guidelines

 

172. The fair-use copyright doctrine means that:

a. All software can be copied and distributed to anyone

b. All software can be copied and distributed for educational purposes

c. Software may only be copied for backup purposes

d. None of the above

 

173. Which of the following Views suppresses the margins, thereby giving you more room to work?

a. Print Layout view

b. Normal view

c. Both Print Layout view and Normal view

d. Neither Print Layout view nor Normal view

 

174. A partially completed document that contains formatting, text and/or graphics is called a(n):

a. Template

b. Wizard

c. Hyperlink

d. Hypertext

 

175. A feature that makes a multi-step process easier by asking a series of questions, and then creating a customized document based on your answers is called a(n):

a. Template

b. Wizard

c. Hyperlink

d. Hypertext

 

176. A Word template may contain text, formatting, and/or graphics.

a. True

b. False

 

177. The user can modify wizards but not templates in Word.

a. True

b. False

 

178. Once you have completed all the variable information in a Word wizard, you can print the document but not save it.

a. True

b. False

 


Page 26

 

179. Symbols inserted in a Word document are scalable.

a. True

b. False

 

180. Which of the following features will automatically convert an e-mail address or URL into a hyperlink as you type?

a. Insert Hyperlink

b. AutoCorrect

c. Both Insert Hyperlink and AutoCorrect

d. Neither Insert Hyperlink nor AutoCorrect

 

181. Which of the following are not stored within a paragraph style?

a. Margins and paper size

b. Line spacing and alignment

c. Shading and borders

d. Tabs and indents

 

182. What will happen if you change a style in a document?

a. All paragraphs formatted with the style will change automatically

b. All paragraphs formatted with the style must be manually updated

c. Only the current paragraph will be formatted with the new style

d. This is not possible; styles cannot be changed in an existing document

 

183. To create a conventional outline when you are writing a long document, use any of the following views except:

a. Outline view

b. Print Layout view

c. Normal view

d. All of the above views will enable a conventional outline display

 

184. The advantage of Outline View versus Normal view is:

a. You can collapse portions of a document

b. You can expand portions of a document

c. You can see various amount of details of your document

d. All of the above

 

185. Which of the following is a predefined Word style?

a. Normal

b. Heading 1

c. Body Text

d. All of the above

 


Page 27

 

186. Which of the following is true regarding the use of an Index in Word?

a. Word will automatically create an Index for all typed words

b. Word will automatically create an Index for every occurrence of the same word

c. Word will automatically create an Index for all words that have been marked

d. None of the above

 

187. Which of the following is a false statement regarding lists?

a. A bulleted list can be changed to a numbered list and vice versa

b. The bullets or numbers cannot be removed

c. The level of a bulleted list can be increased or decreased

d. The symbol used in the bulleted list can be changed to a different character

 

188. Which of the following statements about page numbers is true?

a. You must use the Edit Headers and Footers command to insert a page number

b. A page number can be inserted in a footer but not a header

c. The Insert Page Numbers command allows use of Roman or Arabic numerals

d. All of the above

 

189. Which of the following statements about Word tables is true?

a. Individual cells can be joined together

b. Rows within a table can be different heights

c. The Tab key is used to move from column to column

d. All of the above

 

190. A Page border can be added to any document through which of the following menu commands?

a. Edit + Borders and Shading

b. Tools + Borders and Shading

c. Insert + Borders and Shading

d. Format + Borders and Shading

 

191. Which of the following actions invokes the Go To command?

a. Select Go To from the Edit menu

b. Double click the page number on the status bar

c. Press F5

d. All of the above

 

192. What happens if you double click the page number on the status bar?

a. The Go To command is executed

b. The page number is suppressed on the current page

c. The insertion point moves to the next page

d. The next page is displayed, but the insertion point remains where it was

 


Page 28

 

193. All of the following statements about headers and footers are true except:

a. Headers and footers adjust automatically when text is inserted that causes a new page break

b. A document cannot contain both headers and footers

c. Header text is typed only once and will be automatically replicated on the selected pages

d. A document may contain one header on page 7 and a different header on page 8

 

194. How do you print the borders separating the cells within a table in the printed document?

a. They will print automatically

b. Use the Format Borders command

c. Select the Gridlines option from the Table menu

d. None of the above

 

195. What is the fastest way to move the insertion point to a specific page in a document?

a. The Edit/Go To command

b. Press PageUp or PageDown the necessary number of times

c. Drag the scroll box up or down

d. Click the double up or down arrow in Print Layout view

 

196. The style in effect at the insertion point is displayed on the:

a. Status bar

b. Horizontal ruler bar

c. Standard toolbar

d. Formatting toolbar

 

197. Assume you are typing in the first column of a table. Which of the following key combinations will move the insertion point to the next column to the right, assuming the cells are not empty?

a. Tab

b. Shift+Tab

c. Ctrl+Tab

d. Alt+Tab

 

198. Which of the following statements regarding Word tables is true?

a. Commands can operate on more than one cell at a time

b. All rows in the table must be the same height

c. Each row in a table must have the same number of columns

d. All of the above

 

199. Which of the following types of formatting may be used in a table?

a. Right justification

b. Arial 10 point font

c. Italics

d. All of the above

 


Page 29

 

200. Which of the following keys can be used to move from column to column in a table, assuming that the cells are empty?

a. Tab

b. Right arrow

c. Both Tab and Right Arrow

d. Neither Tab nor Right Arrow

 

201. Which of the following can be selected in a table?

a. A single cell

b. A single row or column

c. Multiple rows and columns

d. All of the above

 

202. What will happen if you point and click just above the top cell in the first column of a Word table (when the mouse pointer changes to a solid black down arrow)?

a. The data in the first cell in the column will be copied to the Windows clipboard

b. The first column will be deleted

c. The data in the first cell in the column will be erased

d. The first column will be selected

 

203. Which of the following allows you to format bullets?

a. The Bullets button on the Standard toolbar

b. The Bullets and Numbering command on the Format menu

c. The Format Bullets command on the Insert menu

d. All of the above

 

204. Which of the following options is possible using AutoFormat?

a. One sentence paragraphs will automatically be formatted as headings

b. Bulleted lists will be detected and the bulleted style applied

c. Straight quotes (" ") will be automatically changed to Smart Quotes ( )

d. All of the above

 

205. Which of the following statements about tables in Word is true?

a. Cells in a row can be merged to create a single, larger cell

b. The cell height of individual cells may be changed

c. Shading must be applied to all the cells in a row or column

d. It is not possible to see the effects of formatting commands on a table in Normal view

 

206. Which of the following types of formatting may be used in a table?

a. Boldface

b. Fonts

c. Right justification

d. All of the above

 


Page 30

 

207. Which of the following is true regarding gridlines used in a Word table?

a. To turn on gridlines, simply choose the Table menu and Show Gridlines

b. To turn off gridlines, simply choose the Table menu and Hide Gridlines

c. Both (a) and (b) above

d. Neither (a) nor (b) above

 

208. The AutoFormat command will replace Internet references (Web addresses) and email addresses with:

a. The current Web style

b. Hyperlinks

c. Underlined black text formatting

d. None of the above

 

209. Assume you have selected a bulleted list in your document. What happens when you click the Bullets button on the Formatting toolbar?

a. The style of the bullets changes to the next one in the Bullets and Numbering dialog box

b. The Bullets and Numbering dialog box is displayed

c. The bullets are removed

d. Nothing, because the list is already bulleted

 

210. What happens if you modify the Body Text style in a Word document?

a. Only the paragraph where the insertion point is located is changed

b. All paragraphs in the document will be changed

c. Only those paragraphs formatted with the Body Text style will be changed

d. It is not possible to change a Word default style such as Body Text

 

211. The AutoFormat As You Type command will:

a. Automatically create a numbered list any time a number is followed by a period, tab, or right parenthesis

b. Automatically add a border to a paragraph any time you type three or more hyphens, equal signs, or underscores followed by the Enter key

c. Both of the above

d. None of the above

 

212. Which of the following is contained in the Normal default style?

a. Left aligned

b. Single spacing

c. Default font

d. All of the above

 

213. Which menu is used to create or modify a style in a Word document?

a. Format

b. Insert

c. Edit

d. Tools

 


Page 31

 

214. The Insert Page Number command allows you to do all of the following except:

a. Right-align a page number

b. Place the page number at the top of the page

c. Start the page numbers at a number other than one

d. Vary the placement of page numbers on odd and even pages

 

215. What happens to the formatting if you delete a section break in a Word document?

a. The formatting of the text above the break does not change

b. The formatting of the text below the break takes on the formatting of the preceding section

c. The text above the break takes on the formatting of the preceding section

d. The text above the break takes on the formatting of the next section

 

216. Headers and footers are generally displayed in Normal view.

a. True

b. False

 

217. The Insert Page Number command will always start a document with page number one, and the user cannot override the default.

a. True

b. False

 

218. Margins can be set differently from page to page in a Word document through the use of Section breaks.

a. True

b. False

 

219. Pressing F1 invokes the Go To command in Word.

a. True

b. False

 

220. Once a bulleted list has been created, the bullets cannot be changed to numbers.

a. True

b. False

 

221. All the cells in a row must have the same formatting.

a. True

b. False

 

222. An entire row can be selected by clicking outside the table to the left of the first cell.

a. True

b. False


Page 1

 

1. b

2. c

3. b

4. b

5. d

6. True

7. True

8. False

9. True

10. False

11. True

12. b

13. a

14. a

15. b

16. b

17. d

18. c

19. c

20. False

21. False

22. False

23. False

Page 2

 

24. True

25. True

26. b

27. a

28. a

29. c

30. c

31. a

32. c

33. c

34. False

35. False

36. True

37. a

38. b

39. a

40. d

41. False

42. False

43. False

44. True

45. c

46. b

Page 3

 

47. c

48. b

49. d

50. c

51. d

52. c

53. False

54. False

55. b

56. d

57. a

58. b

59. False

60. True

61. False

62. True

63. b

64. a

65. d

66. c

67. c

68. c

69. c

Page 4

 

70. c

71. a

72. a

73. b

74. d

75. b

76. a

77. d

78. c

79. b

80. a

81. d

82. b

83. b

84. c

85. b

86. a

87. a

88. c

89. c

90. a

91. b

92. b

Page 5

 

93. b

94. d

95. c

96. a

97. a

98. d

99. d

100. b

101. c

102. a

103. b

104. c

105. b

106. b

107. a

108. c

109. d

110. a

111. b

112. c

113. b

114. c

115. d

Page 6

 

116. d

117. c

118. c

119. b

120. c

121. a

122. d

123. c

124. False

125. True

126. False

127. False

128. False

129. True

130. True

131. True

132. True

133. True

134. True

135. True

136. d

137. c

138. b


Page 7

 

139. c

140. c

141. c

142. d

143. c

144. d

145. a

146. c

147. b

148. b

149. a

150. a

151. b

152. d

153. d

154. b

155. c

156. d

157. d

158. b

159. b

160. a

161. b

Page 8

 

162. d

163. a

164. b

165. d

166. d

167. b

168. b

169. b

170. a

171. a

172. c

173. b

174. a

175. b

176. True

177. False

178. False

179. True

180. c

181. a

182. a

183. a

184. d



Page 9

 

185. d

186. c

187. b

188. c

189. d

190. d

191. d

192. a

193. b

194. b

195. a

196. d

197. a

198. a

199. d

200. c

201. d

202. d

203. b

204. d

205. a

206. d

207. c

 


Page 10

 

208. b

209. c

210. c

211. c

212. d

213. a

214. d

215. d

 

216. False

217. False

218. True

219. False

220. False

221. False

222. True

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


 


 


 


1