a sim-game kennel - virtuaalikennelNymfadora is a sim-game kennel, if you don't know what is it, read this.

Lämpimät tervetuliaistoivotukset sinulle, joka saavuit tänne virtuaalikennel Nymfadoraan. Ennen kuin syöksyt tutkimaan linkkien salaisuuksia, sepitän sinulle hieman Nymfadoran kasvatusroduista, toimintaperiaatteista ja historiasta.

Vaikka Nymfadorasta löytyykin muutama erirotuinen koira, pääasiassa kasvatan bichon havanaiseja ja lapinporokoiria. Porokoirat ovat olleet ja tulevat aina olemaankin lähellä sydäntäni. Muistakin roduista toki syntyy pentuja, mutta eniten panostan lapinporokoiriin ja havoihin. Nymfadora kasvattaa koiria käyttöön, ja porokoirien kanssa keskitytään erityisesti paimennukseen. Eli siis pelkät näyttelyt eivät riitä näille paimenille. Toisinsanoen Nymfadora kasvattaa paimensukuisia lapinporokoiria. Havojen kanssa tulee kisattua niin agilityssa, tokossa kuin näyttelyissäkin.

Aluksihan Nymfadora oli virtuaalikennel Kamilca (vuonna 2003 tai 2004) ja kasvatusrotuina taisivat olla sheltit ja bortsut. Nimenvaihdos tuli kuitenkin ajankohtaiseksi melkein heti, kun olin saanut uutukaisen kennelini kyhättyä pystyyn. Kamilcan nimen alle kerkesi syntyä kuitenkin yksi pentueellinen bordercollieita. Mietin kauan aikaa, että minkä nimen Kamilcalle vaihdan. Päädyin jollain ihmeen kaupalla nimeen Heyana. Kasvatusrodut vaihtuivat sitten samantien. Bichon havanais oli uusi loistelias kasvatusrotuni, mutta yhtään pentuetta ei kerennyt syntyä, kun Heyanaa pääsi jo päiviltä. Lopettamisen sijaan kennel joutui pitkälle tauolle, jonka aikana keksin uuden nimen: Nymfadora. Tuon nimenvaihdoksen jälkeen kasvatusrotuna ovat olleet aina paimenkoirat. Huomasin kuitenkin että lapinporokoirat ja bichon havanaisit ovat kaksi kaikista tärkeintä rotua. Päätin supistaa hieman koiramäärää ja keskittyä enemmän näihin kuumaverisiin kuubalaisiin ja paimentaviin saamelaisiin.

Ehkä olisi jo aika päästää sinut arvon vierailija tutustumaan kenneliin ja sen koiriin!

Terveisin Sikko + koirat

1