Tervetuloa OH2CS'n kotisivulle


OH2CS'n kotisivuHam Shack

Terve vaan ja kiitos mielenkiinnosta tätä virtuaalimaailman nurkkaustani kohtaan. Nimeni on Heikki "Henry" Uhrman ja olen radioamatööri eli hamssi ja erityisesti DX-toiminta CW:llä on omaa aluettani. No mitäs se semmoinen DX/CW oikein on? DX tarkoittaa hamssislangilla kaukaista tuntematonta;"distant X". CW puolestaan on perinteistä sähkötystä, "kantoaallon katkomista" (Continuous Wave). Eli lyhykäisesti: pidän radioyhteyksiä kaukaisiin kohteisiin käyttäen yhteysmuotona sähkötystä.

Vieressä kuva "ham shackista" eli radiohuoneesta, joka on käytön jäljiltä sekoittuneessa tilassa, kuten aina ;o)

Laitteita vasemmalta ylhäältä oikealle alas lueteltuina: Kenwood TS940, Racal 1792, Icom R-70, Icom R-71, Ameritron AL-80, Kenwood TS830

Hamssien omalaatuisen, mutta tiukasti perustellun laskutavan mukaan maailmassa on tällä hetkellä 335 maata. Olen pitänyt QSO:n eli ollut yhteydessä 334 maahan. Vain yksi puuttuu, joka on Peter I Island etelänapamantereen tuntumassa.

Itä-Timor,Chesterfield Island ja Ducie Island ovat uusia tulokkaita.

Harrastukseen kuuluu olennaisesti QSL-korttien keräily. Nämä kortit ovat "tositteita" pidetyistä yhteyksistä. Alla muutama esimerkki. Voit selata kortteja "Previous" ja "Next" painikkeilla.


ESIMERKKEJÄ DX-PEDITIOISTA

Peter I Island Andaman Europa Island

DX-LINKKEJÄ


The OPDX Bulletiini
DX Summit
425 DX-uutisia Italiasta
QSL-haku
Ilmoitetut DX-operaatiot
DX Spots
Ham Radio


DX-TYÖKALUJA

Maapallo
HF eteneminen
Aur. aktiivisuus
Välimatka

MUUTA

OH2CS@sral.fi


This page hosted by Get your own Free Home Page
1