vituaalitalli || a SIM-game stable


. Etusivulle . . Esittely . . Hevoset . . Toiminta . . Yhteys .

W N S    R y t m i t a j u


© Matti Oinonen

Perustiedot
virallinen nimi : WNS Rytmitaju
kutsumanimi : Taju
syntynyt : 29.11.2004 [Ikääntyminen]
ikä : 7 vuotta
rotu : suomenhevonen
sukupuoli : tamma
rekisterinumero : odottaa rekisteröintiä
väri ja merkit : liinakko
säkäkorkeus : 160cm
koulutus : ko heA, re 95cm, me 85cm
painotus : esteratsastus
i. : HepoKullan Ikuisuus
e. : HepoKullan Multivitamiini
kasvattaja : Emma L., Wynona
omistaja : Alona
asuintalli : Petit Nymphéa
hoitaja : Jonttu

Tajusta :
Taju on yleisesti oikein hieno ja mukava suomenhevostamma vailla vertaa. Sen karismaattinen ja hyvin persoonallinenkin luonne antaa hienoja "sävyjä" hevoskaartiin joka jo nyt on kirjava. Taju on hyvin seurallinen hevonen eikä pidä siitä että joskus joutuisi jäämään yksikseen. Hyvin huomionkipeä myöskin, ja jos ei neitiä huomioida ei sitten tulee mistään touhusta mitään. Taju siis on sellainen "hieno neiti" joka tarvitsee paljon huomiota ja seuraa jotta pystyisi parhaaseen. :)

Hoitaessa tämä rouva on hyvinkin temperamenttinen vaikkakin erittäin kiltti. Luonnetta löytyy vaikka muille jakaa, siitä ei todellakaan ole puutetta. Taju rakastaa hellimistä ja hoivaamista ja sitä myöten myös harjaamista. Kavioita ei aina meinaakaan nostaa mutta tarpeeksi äristessä ja yrittäessä tämäkin homma sujuu ihan kunnolla nappiin. Satulointi ja suitsiminenkaan ei ole vaikeaa, kuolaimia ei tosin meinaa aina ottaakaan. Silti varusteet saa nopeasti niskaan eikä potkuja ja puremisia synny kuin taikaiskusta. ;) Suihkuttelu on varmasti pahinta mitä Taju on koskaan kokenut. Se peruuttaa heti kun vettä alkaa tullakin letkusta vaikka tämä kapistus olisi kaukanakin. Taju ei myöskään ikinä siedä muuta kuin lämmintä vettä ja sitäkin hyvin hyvin niukasti. Suihkuttaminen onkin ainoa vaikea ongelma Tajulla.

Ratsastaessa Taju muuttuukin sitten ylättävän laiskaksi. Vaikka karsinassa ja muutenkin tallissa tamma olisi temperamenttinen ja vaikka mitä, ei se silti ratsastuksessa näytä yhtään siltä. Raipalla joutuu muistuttelemaan enemmänkin kuin pari kertaa ja pohkeita saa käyttää. Tämä näkyy varsinkin kouluratsastuksessa. Taju on koulutettu aika hyvin mutta kun se ei liiku. x) Esteillä kylläkin rouva polo innostuu, ja silloin sitä mennään. Koulua ei yksinkertaisesti jaksa mennäkään. Maastossa sitten ollaan keskireippaita, hurjapäitä jos on maastoesteitä. Uittaminen ei tule kuuloonkaan. Kuljtetus onnistuu mainiosti. :)

Sukutaulu:
i. HepoKullan Ikuisuus ii. VIR MVA Ch Ritarin Toivo [KTK-II] iii. È.C. Peikkopoika
iie. Ikiajan Tuhotar
ie. Ch Varpushaukan Kaukokatse iei. Tuuliharjan Sirius M
iee. CY Legendaarinen Helmiäinen
e. HepoKullan Multivitamiini ei. Teräskukan Poika eii. Teräskukka
eie. Ikuisesti Sinun
ee. Veden Hengetär eei. Veden Poju
eee. Rouva Rynnäkkö


Kisakalenteri

- - -

Jälkeläiskanta

18.2.2005   Höyhenkevyen Pilvienpälyilijä   i. Lumpeenkukan Tulisielu   om. Sugar & PePPeR
astutetaan 27.3.2005 orilla RSA Lohduton