Pohjantalli

7. helmikuuta 2009
Vähän kuulumisia raviradoilta ja uusia vahvistuksia hevoskalustoon!

Koron Hopea on terästäytynyt hyvin, se on ollut lähes jokaisessa startissaan ravilla ja 8-vuotiskautensa tamma aloitti voitolla Narrilaivan raviradalla! Ohjaksissa Harri. Hopea on kisannut myös todella hyvällä menestyksellä montea Kaisan luotsaamana ja jatkossa tammaa kilpailutetaan sekä montessa että kärrilähdöissä sen oman kunnon mukaan. Meille takaisin siirtynyt 4-vuotias lämminverituonti Million Dollar Kite on osoittautunut myös lahjakkaaksi tammaksi. "Kitti" on ollut Miken tarkassa hiittivalmennuksessa joka on tuottanut tulosta. Tallin uusi kasvo, 7-vuotias Taikasumun Zoomi kilpailee helmikuussa vielä jokusen lähdön ex-omistajan Taikasumun Tallin nimissä, mutta tamman radoilla tekemää jälkeä ei voi kuin ihailla. "Zoomi" on menestynyt niin kärry- että montelähdöissäkin ja tuleva on vielä hiukan auki, mutta nyt Zoomin ollessa hyvässä tikissä sillä ajetaan kilpaa ainakin muutama startti ennen mahdollista astuttamista. Lippulaivamme ja ylpeytemme Kaspian ei ole 5-vuotiskaudellaan loistanut, vanhat ongelmat ovat palanneet ja emme meinaa saada oriille taas ravirytmiä mitenkään päälle. Kahdekstasta startistaan tällä kaudella Kaspian on juossut vain kolme puhdasta suoritusta. Katsotaan miten jatko lähtee taas sujumaan ja jos ongelmat jatkuvat siirrämme oriin kilpailutauolle tai pois ei ole suljettu vaihtoehtoa, että Kaspian siirtyisi mahdollisesti osaomistajalleen Blue Jay Trottersille valmennukseen.

Yksi uusista kasvoistamme on Blue Jaysta tullut 7-vuotias ori J.T. Tulipoika. Tulipoika on aiemmin jo paljon startannut, eikä oikein pahemmin menestynyt. Se on kuitenkin suvukas ori, joten katsellaan miten alkaa lähtemään Tulipojan suoritukset meillä. Ori läpäisi rutiinilähdön 1.2 pitäen koko ajan yllä hyvää matkavauhtia ohjaksissa tietenkin Harri. Meidän "maskottihevosena" ja tallin lemmikkinä toimiva ruuna Athletic Tempo on näyttänyt menemisen mallia myös radalla. Ruuna on syttynyt sellaiseen vireeseen Kaisan ratsastusvalmennuksen ansioista, että tällä hevosellahan alkaa ihan pärjäämään! Uransa toisen voiton Athletic nappasi Miken ohjastuksessa Narrilaivan raveissa ja se, jos mikä sai koko talliporukan varpailleen liikutuksesta. Meidän pieni ruunamme teki sen!

Myös vasta vuodenvaihteesta meillä ollut raviongelmainen Ventti-Ville on tähän asti unohtanut laukkaamisen ja huonon ravin, pienillä muutoksilla ori on saatu tikistämään jo neljästi perättäin rahasijoille joista kaksi totokolmikossa. Ex-omistaja soitteli jo Harrille liikutuksissaan että kuinka hyvin olemme oriin saaneet kulkemaan ja toivotteli hyvää jatkoa peukut pystyssä jännittäen Villen ensimmäistä tulevaa voittoa, joka voi tulla milloin tahansa. Tallimme toinen ruunavahvuus, omas kasvatti Karpaasi on osoittanut ettei ole sittenkään turha hevonen, ja että ruuna pääsee kyllä, kun vain palaset loksahtavat kohdilleen. Ja näin kävikin, PT Hennan Hepoissa Karpaasi otti uran ensimmäisen voittonsa ja vielä pitkällä matkalla! Kaisa on ruvennut pikkuhiljaa ratsastamaankin ruunalla ja tulevaisuudessa sillä tullaan varmasti kokeilemaan myös montea. Hyvin pitkältä tauolta toipunut pikkuprinssivoittaja Perintöprinssi aloitteli helmikuussa kohtuu hyvin ja jo seuraavaan starttiinsa ori teki yllätyksen ollen toinen. "Pete" on kotona ollut hieman alisuorittaja, hiitillä se ei oikein viitsisi pistää itseään likoon, mutta tositilanteessa se näyttää parantavan otteitaan huimasti. Näitä lisää! Tulevaisuuden lupauksemme Loisto-Valpas on aloitellut uransa huikeasti, ensin se nappasi kolmannen sijan ensimmäisessä startissaan jota seurasi heti voitto! Valpas on treenannut kotona hienosti, se on vahva hevonen ja siltä odotetaan paljon. Valpas on Pohjantallin ja Ravitalli Loiston yhteistomistuksessa.

Sitten uusiin tulokkaisiimme. Talli on saanut täytettä runsain määrin, ja tammikuun varsat, nyt 2-vuotiaat tammat J.T. Jamelia sekä Tulituulen Helmi ovat treenanneet hyvin. Molemmilla voidaan hyvillä mielin tähdätä opetus- ja koelähtöihin maaliskuussa. Blue Jay Trottersilta tuli meille myös kaksi heidän helmikuun kasvattiansa, ori J.T. Wilhelm sekä tamma J.T. Vipatiina. Molemmat ovat oikein fiksuja ja hyväkäytöksisiä varsoja joilta voidaan odottaa paljon.

24. tammikuuta 2009
Fancy A Date myyty Blue Jay Trottersiin. Hyvää jatkoa Fannille toivottaa Pohjantallin väki :-)!

23. tammikuuta 2009
Pohjantalliin saapui kaksi uutta tammaa, suomenhevosia molemmat. 6-vuotias Taikasumun Zoomi (i. Savitaipaleen Finaali) joka on ennätykseltään 32-aikainen. Zoomi starttailee meillä jonkun aikaa ja miten se sitten lähtee menemään, mahdollisesti keväällä se siirtyy sitten jalostustehtäviin :-). Toinen tulokkaistamme onkin sitten oikea Helmi, nimittäin Tulituulen Helmi, joka on syntynyt 18.päivä tässä kuussa. Helmin emä on virtuaalimestari sekä kasvattajakruunun toinen vuosimallia 2005 eikä sen isäkään, Tulituulen Voitto mikään huono ole!

17. tammikuuta 2009
Kassiopeia lähtee lähiaikoina uuteen kotiin, siitä myytiin puolet Sarille ja varsa siirtyy hänelle valmennukseen ja kilpailutettavaksi. Sarilla on ollut muitakin menestyneitä kasvattejani, kuten Koron Hurma (montemestari 2008) sekä Rallikainen. Pohjantalli seuraa tulevaisuudessa Kassiopeian, viimeisen Roskisprinssiläisen uraa tarkasti ja tulee olemaan mukana sen elämässä :-) Myös "Kuutin" (ST Kuulas) esikoisvarsa, tamma Kuun-Kajo sai uuden kodin Savitaipaleesta ja varsa muuttanee pian. Valpas (Loisto-Valpas) sekä Fanni (Fancy A Date) läpäisivät molemmat koelähtönsä 15.1.

10. tammikuuta 2009
Kyselin astutuksia Kuutille (ST Kuulas) ja Kassantralle. Kassantra pitäisi astuttaa varsakiimaan. Muitakin pieniä päivityksiä, hevosten tuloksia ym. laittelin. Talliin tuli jokunen päivä sitten jälleen kerran lisäystä, kun ori Perintöprinssi nousi bittiavaruudesta takaisin. Pete on Pikkuprinssin 2006 voittaja ja Roskisprinssin poika, emänä legendaarinen FIM-Tähti. Pete kärsi 5vuotiskautensa vaihteessa kavioluunmurtuman jota paranteli koko 6vuotiskauden. Nyt, 7-vuotiaana pitäisi jälleen palata radoille :-) Saa nähdä miten käy...

3. tammikuuta 2009
Kaarturi sai uuden ja hyvän kodin Ratatalli Temposta. Se läpäisi 1.1 opetuslähdön ja on ilmoitettu koelähtöön 15.1. Pieniä päivityksiä ilmeeseen sivuillemme, mm. otsikoiden alle pienet kuvat piristykseksi. Myös on tarkoitus saada kasvatus-sivu tehdyksi tälle iltaa. Henkilökunta-linkki toimii nyt ja on ajantasalla :-) Katsotaan mitä vielä keksinkään.

31. joulukuuta 2008
Pohjantalliin ollaan saatu muutama asukki lisää. Evm-sukuinen suomenhevosori Ventti-Ville sekä Loistolainen tapaus Loisto-Valpas, joka on Pohjantallin sekä Ravitalli Loiston yhteistomistuksessa. Kassantra on todettu kantavaksi ja toivotaan että tiineys sujuu hyvin, kuten aiemminkin. Tammikuussa ravikautemme 09 alkaa 2.1, mutta sitä ennen ravataan jo tänä iltana uudenvuodenaattona Ajattomassa. Karpaasi tekee paluuta tauolta, toipuminen ruunauksesta on sujunut hyvin ja ja se lopettaa samalla myös 3-vuotiskautensa Ajattoman isompaan ikäluokkalähtöön. Huomenna 1.1. meillä on koelähtöraveissa ruuhkaa, Fanni juoksee opetuslähtöä, samoin Kaarturi. Koelähtöä yrittää Valpas ja rutiinilähdössä nähdään Karpaasi sekä Ville. Hyvää uutta vuotta 2009 kaikille!

25. joulukuuta 2008
Kassantran sulhanen on Karomir Ravirata Ajattomasta ja astutus on todennäköisesti 27.joulukuuta. Odotan vielä vahvistusta Derekalta :-) Mikäli kaikki sujuu hyvin, varsaa odotetaan syntyväksi tammikuun loppupuolella! Ja jos jotakuta kiinnostaa ostaa varsa, yhteyttä saa ottaa sähköpostiin joka löytyy viereisestä palkista vasemmalta!

24. joulukuuta 2008
Yhä useammalla hevosella nyt sivut näille osoitteille. Myös Kassantran seuraavalle varsalle löytyi isäehdokas ja sähköpostia on jo tahoilleen laitettu. Toivotan lämmintä Joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille!

22. joulukuuta 2008
Saimme sivut toimintaan. Löysin myös ST Kuulas-tammalle oivan sulhasehdokkaan Yep Trottersista ja laitoin Leenalle sähköpostia kysyäkseni mahdollisesta astutuksesta. Kyseinen ori on oma kasvattini menneiltä vuosilta ja varsin hieno hevonen kaikin puolin! Toivotaan että astutus kävisi päinsä ja vielä onnistuisikin!Päivitetty 22. joulukuuta 2008

Pohjantalli on virtuaalitalli, mikään näillä sivuilla ei siis ole todellista!
Pohjantalli is a SIM-game stable, nothing in these page isn't real!