ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ G8 ΣΤΟ ΕΒΙΑΝ
Απο την 1η μέχρι τις 3 του Ιούνη,διεξάγεται στο Εβιάν η ετήσια σύνοδος των G8.Το πρώτο θέμα στην ατζέντα των αφεντικών του πλανήτη  είναι και η "μοιρασία" των  κερδών  από τον πόλεμο στο Ιράκ.
Τα μέτρα καταστολής ακόμα μια φορά είναι αυξημένα καθώς χιλιάδες αστυνομικοί  και στρατιώτες καλούνται να περιφρουρήσουν την σύνοδο των αφεντικών.
Παράλληλα  έχουν προγαμματιστεί πορείες και άλλες δράσεις από τους διαδηλωτές γύρω από την κόκκινη ζώνη αλλά και στις πόλεις όπου διαμένουν οι σύνεδροι (Γενεύη και Λωζάνη),με αποκορύφωμα μια μεγάλη πορεία που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 1 Ιούνη.

30/5
Νο border πορεία έγινε χτες στην Γενεύη (30/5)από περίπου 3000 άτομα .Η πορεία πέρασε μπροστά από τα κτήρια του WTO και IOM
όπου ένα μέρος των διαδηλωτών έσπασε τις αλυσίδες των μπάτσων και πέρασε για λίγο μέσα.,ενώ έγιναν και επίθεσεις με πέτρες και άλλα αντικέιμενα σε κάποιες αντιπρωσοπείες αυτοκινήτων.Η αστυνομία έκανε μικρή χρήση δακρυγόνων.
Φωτογραφίες
και εδώ
Ανταπόκριση από το ελβετικό ιντυ
31/5
Το μεσημέρι αναρχικό μπλοκ 1500 ατόμων ξεκίνησε από το αναρχικό -αντικαπιταλιστικό χωριό VAAAG με σκόπο να μπλοκάρει την διεξαγωγή συνεδρίου στο Ανμας  με την παρουσία του ηγέτη των σοσιαλιστών F.Hollande.
Το βράδυ στην Γενεύη  έγιναν επιθέσεις από περίπου 150 αναρχικόυς σε τράπεζες και αλλους οικονομικόυς ορανισμούς με πέτρες και μολότωφ.

Φωτογραφίες.
1/6
Aπό το πρωί στην Γενεύη πραγματοποιούνται μπλοκαρίσματα δρόμων και γεφυρών.Οι διαδηλωτές χρησιμοποιώντας κάδους απορριμάτων ,γλάστρες,παγκάκια άλλα και ξύλα στήνουν οδοφράγματα ,τα οποία σε πολλές περιπτώσεις πυρπολούν, προσπαθώντας να αποτρέψουν την μεταφορά σύνεδρων και δημοσιογράφων στην σύνοδο.
Συγκρούσεις ξεσπάνε σε διάφορα σημεία της πόλης ενώ στην γέφυρα Coulouvreniere οι μπάτσοι επιτίθονται στους διαδηλωτές με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου προσπαθώντας να την ελευθερώσουν.
Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων γίνονται επιθέσεις σε τράπεζες και σε άλλους οικονομικούς στόχους,ενώ στήνονται οδοφράγματα με φλεγόμενους κάδους και με τις ξύλινες προσόψεις απο τα μαγαζία.
Στην Λωζάνη κατά την διάρκεια πορείας αναρχικών και ατόμων από το pink bloc προσπαθώντας να αποκλείσουν κεντρικούς δρόμους ,έγιναν επιθέσεις σε καταστήματα και σε κάποια βενζινάδικα,αργότερα οι μπάτσοι εισέβαλαν στο χωρίο ΟULALA κάνωντας επιλεκτικές συλλήψεις.
Ενας διαδηλωτής τραυματίστηκε όταν έπεσε από γέφυρα 20 μέτρων όπου είχε κρεμαστεί όταν οι μπάτσοι έκοψαν το σχοινί.
Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε πορεία με πάνω από 100.000.

περισσότερα:
www.indymedia.org/g8/en
.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ  ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ