PS2:n Resident Evil 4:ssä on Adan erikoistehtävä Separate ways. Siinä on viisi lukua. Jokaisen luvun jälkeen saat yhden osan
Adan raportista.

Adan raportti


Raportti #1
Ainoa syy miksi olen ottanut tämän tehtävän on se että pääsisin lähemmäksi omaa päämäärääni. Mitä tahansa tapahtuukin en saa antaa kenenkään saada sitä selville. Varjoissa piileskeleminen ei tietenkään kuulu tyyliini. Minun täytyy paljastaa itseni hänelle ja tarjota neuvoja aina välillä.

Tällä hetkellä tiedän tämän verran. Osmund Saddlerin kultti tunnetaan nimellä Los Illuminados. He ovat herättäneet kuolleista jonkinlaisen loisorganismin jota he kutsuvat Las Plagasiksi. Siinä on kaikki mitä organisaationi tietää varmaksi, vaikkakin Saddlerin salaiset toimet vaikuttavat tutkimisen arvoisilta.

Salazarin perhe, linnanhaltijoita sukupolvien ajan, pitävät hallussaan kykyä hallita Las Plagasia. Organisaation hypoteesi on että yksilöllistä äänenkorkeutta jonka vain parasiitit tuntevat käytetään niiden hallintaan. Samaa periaatetta käytetään koirapilleissä.

Tämän päättelimme hankkimamme kudosnäytteen analyysin perusteella. Kudos sisälsi elimen jota oletettavasti käytetään ääniaaltojen tuntemiseen. Olen nähnyt kultin jäsenten kantavan seremoniallisia tankoja ja mietin säteilevätkö ne niitä ääniä. Tämä on tietysti täysin teoreettista.

Organisaatio tarvitsee näytteitä parasiitista vahvistaakseen tai kumotakseen nämä teoriat. Se on tehtäväni päämäärä ja ainoa tapa todistaa uskollisuuteni organisaatiolle. Tämän shakkipelin aloitussiirrot on tehty. Enää ei voi kääntyä takaisin.

Raportti #2
Kaikista tähän juttuun sotkeutuneista Luis Seralla on vähiten sitoumuksia. Hän ei tee työtä kenellekään muulle kuin itselleen. Minä kerroin organisaatiolle hänen tärkeydestään. Tein sen koska pidän hänestä. Hänen menneisyytensä paljastaa innokkuuden jota minäkin joskus tunsin.

Oli onnenkantamoinen että satuin sieppaamaan hänen sähköpostiavunpyyntönsä. Vaikuttaa siltä että hän ei voi luottaa poliisiin, joten hän lähetti sähköpostin vanhalle yliopistokaverilleen. Hänen on täytynyt luulla että hänen ystävänsä on yhä elossa. Joka tapauksessa, niin onnistuin löytämään hänet.

Ilmeisesti hän on tehnyt omaa tutkimustaan kultista tutkiesssaan Las Plagasia. Nerokas tiedemies. Hän on kerännyt kasan tietoa ja ynnännyt kaiken yhteen. Varmaan siksi Saddler palkkasi hänet. Harmi että Seran urkkiminen on herättänyt hänen epäilyksensä.

Kun kerroin hänelle kuka olen, hän lähes rukoili että hänet otettaisiin huostaan. Hän tarvitsi suojelua. Hän sanoi: "En pidä Las Plagasista tai tästä tyhmästä kultista. Haluan pois. Haluan vain taas rauhaa ja hiljaisuutta." Käskin häntä tuomaan minulle Plaga-näytteen todisteeksi.

Näyttää siltä että hän on yksi harvoista ihmisistä joihin Saddler luottaa. Hänen löytämisensä ja näytteen saaminen on tuskin vaikeaa. En kuitenkaan usko että kultti pitää hänen paostaan. Minun täytyy opastaa tätä jos haluan kaiken sujuvan hyvin.

Raportti #3
Krauser on ollut organisaation perinpohjaisen tutkimuksen aiheena. Hänen taitojaan ja luonnettaan on testattu
taistelukentällä ja sen ulkopuolella. Jos hän ei olisi paras, hänestä tulisi taakka joka vaarantaisi meidät kaikki muut.

Minun johtopäätökseni? Hän on mahtava sotilas. Ei enemmän. Ei vähemmän. Niin kauan kun hän saa hyvän korvauksen hänen ei pitäisi aiheuttaa ongelmia meille. Jos hän alkaa käydä levottomaksi, voin hoidella hänet. Olen tutkinut hänen taistelutyyliään ja pystyn tulemaan toimeen sen hänen käden kanssaan jos tarpeen.

Krauser vastaa suoraan Weskerille, ja se oli Wesker joka päätti että Krauser pitäisi lähettää vakoilemaan kulttia. Hän päätti lähettää myös minut. Mietin siksikö että pitäisin Krauseria silmällä.

Epäilemättä Krauser on jo langennut Las Plagasin viettelykseen ja valtaan jota he edustavat. Tällä voisi olla hirveitä
seuraamuksia organisaatiolle. Kuitenkin jollain tasolla tämä voi olla tarpeellinen kehityskulku, sillä hänen roolinsa on
sekoittaa tätä farssinäytelmää.

Näin ollen lava ja sen näyttelijät tulevat putoamaan alas lopussa. Huono onni hänelle, mutta hän näyttelee lopussa
syntipukkia ja putoaa meidän kaikkien puolesta. Siksi minun täytyy varmistaa että asiat tapahtuvat juuri näin.

Raportti #4
Leon S. Kennedy... Ehkä tämän tehtävän kaikkein tärkein osa. Tämä tarina ei olisi täydellinen ilman häntä ja hänen kammottavia selviytymistaitojaan. Hänellä on mitä tarvitaan selviytymiseen kaikkia odotuksia vastaan. Olen nähnyt hänen tekevän sen aikaisemmin. Ja hän on nyt parempi kuin silloin.

Käytännöllisestikatsoen nero, hänellä on älyä ja hän tietää kuinka käyttää sitä. Sen lisäksi hänen palveluksensa hallituksen agenttina on kovettanut häntä. Teen työtä kulisseissa saadakseni hänet ajattelemaan että hän on pääroolissa, vaikkakin saattaa olla lapsellista minulta luulla että se tulee olemaan helppoa.

Ottaen huomioon sekä Saddlerin että Krauserin mukanaolon, ennalta-arvaamattomien ongelmien mahdollisuus on olemassa, mutta tarvitsen häntä sivuroolissa jotta voin saavuttaa tavoitteeni. Teen mitä vain tarvitaan pitääkseni hänet paikallaan ja saadakseni kaiken sujumaan sujuvasti.

Tietenkään hänen roolinsa ei ollut edes olemassa ennen kuin muutama kuukausi sitten. Silloin minunkin roolini oli paljon yksinkertaisempi. Mutta se oli ennen kuin presidentin tytär kidnapattiin ja Leon määrättiin etsimään hänet yksin. Siinä vasta muutos käsikirjoitukseen.

En usko että minulla on syytä huoleen. Leon on kokenut pahempaakin ja selviää aina hienosti. Hänen jatkuva onnensa on osa syytä miksi minulla on täysi ja horjumaton usko näkemykseeni siitä mitä hänelle on varattu.

Raportti #5
Se ei ollut helppoa, mutta sanoisin että tehtävä on ollut onnistunut. Näytteen saaminen käsiini oli sentään ensisijainen tavoitteeni. Mutta olen lähettänyt Weskerille erilaisen lahjan, juuri niinkuin organisaatio määräsi. Oli viihdyttävää teeskennellä tekeväni yhteistyötä hänen kanssaan.

Albert Wesker... Mietin mitä hän aikoo tehdä seuraavaksi. Jokin kertoo minulle että tämä koko juttu oli vain esimakua siitä mitä hänellä on tekeillä. Hänelle Umbrella merkitsi valtaa. Hän käytti sitä savuverhona tehdessään omia suunnitelmiaan. Ja nyt sateenvarjo (umbrella) on laskostettu kiinni.

Kun heidän vanhan Umbrellansa piilopaikka oli pilattu, vallassa olevat taistelevat saadakseen uuden pystyyn. He tajuavat oman kieroituneisuutensa ja petoksen aloittaessaan oman valon ja pimeyden sotansa. Siksi Wesker ei anna minkään pysäyttää itseään avatessaan uutta sateenvarjoaan.

Suuren farmaseuttisen yhtiön S:n hallussa on lääkelaitoksia ympäri maailman. Tiedämme varmaksi että Wesker on ollut yhteydessä heidän kanssaan Umbrellan kuoleman jälkeen. Ei ole epäilystäkään siitä että kuulemme seuraavaksi hänestä sieltä. Organisaation täytyy pysyä valppaana.

Mutta Wesker ei ole tyhmä. Hän tietää tarkalleen mitä organisaatio ajattelee. Hänellä ja minulla on yhä aikaa jatkaa pientä kissa ja hiiri-leikkiämme ennen seuraavaa siirtoa. Tämä tehtävä on ehkä ohi, mutta taistelu on vasta alkamassa.

Suomentanut BellaEtusivu