A sim-game horse // virtuaalihevonen


CANDY xx - "Kenkku"
Englantilainen Täysveri -tamma
Tummaruunikko (pyrstötähti, sukkia), 165 cm.
*1998
10 -vuotias (3kk=1a).

Kasvattaja: --
Omistaja: Tessa J.
Rek.nro.: VH-17949

Re 110 cm - Ko IIBTäysveritamma Candy, tutummin Kenkku, Kekkara tai Anttu, muutti tallille muiden hevosteni joukkoon toukokuussa 2007. Tamma on varsin kaunis ja osaava monitaitolahjakkuus ja sen kanssa on tarkoitus osallistua niin koulu- kuin estepuolenkin kilpailuihin sekä tilaisuuksien mukaan näyttelyihin. Vanhassa kodissaan Anttu on varsonut yhden hienon orivarsan ja tulee myös varmasti minun luonani varsomaan muutaman kerran, tietenkin neidin sulahseksi valitaan vain ja ainoastaan parhaat oripojat.

Candy on kiltti ja rauhallinen tamma. Se tulee lähes poikkeuksetta kaikkien kanssa toimeen, niin muiden hevosten kuin koirien ja kissojenkin. Se on hieman utelias ja onkin aina ensimmäisenä tammalaumasta menossa tutustumaan uuteen hevoseen tai hieman pelottavaankin asiaan. Toisaalta, jos Candy säikähtää jotain, koko muu lauma pelästyy varasti samaa asiaa Candyn esimerkkiä noudattaen. Candy on helppo hakea laitumelta, sillä se laukkaa vihellettäessä hitaasti portille. Se ei yritä karata avonaisestakaan portista, vaan odottaa kiltisti kunnes ihminen pyytää sen ulos aitauksesta. Se kävelee rauhallisesti ja mitään hötkyilemättä vierellä ja varoo astumasta vahingossakaan taluttajan varapaille. Candy on parasta harjata vapaana karsinassaan tai ulkona puomiin pitkällä narulla sidottuna. Tamma nauttii harjauksesta ja seisoo kiltisti aloillaan myös kavioiden puhdistamisen ajan. Se ei väistä satulaa ja suunsakin se avaa valmiiksi kuolaimille suitset nähdessään. Candy on leppoisa juoksuttaa, joskus sitä saa oikein komentaa laukkaan. Tamma kun vain mielellään kävelisi rauhassa maisemia katsellen. Toinen ongelma juoksutuksessa on Candyn tapa pyrkiä tulemaan juoksuttajan viereen tai kulkea aivan liian pientä ympyrää. Sitä saa olla koko ajan hätistelemässä kauemmas itsestään.

Candyllä on täysiverisen suuret ja näyttävät askeleet, ja sen ratsastajakin saa tuntea. Varsinkin hieman lisätyssä ravissa ratsastaja saattaa todella tuntea pomppivansa puolimetriä satulan yläpuolella, mutta sitlti tamman kyydistä ei tunnu putoavan. Tuomarit kyllä huomaavat kouluradoilla Candyn askellajien tyylikkyyden ja antavat hyviä pisteitä erityisesti lisäyksistä. Kouluratsastuksessa Candy on aluksi hieman tahmean oloinen, sitä saa tuuppia eteen ja huomauttaa pari kertaa raipalla tahdista. Mutta kun Candyn saa hereille se onkin mitä herkin ja kuuliaisin ratsastettava. Pelkkä ajatus siirtymästä tai käännöksestä riittää, ja tamma on jo toteuttamassa pyyntöä. Esteillä Candy on yhtä rauhallinen täysiverisyydestään huolimatta. Se ei hötkyile turhia esteiden välissä vaan mittailee tarkkaan ponnistuskohdan ja ylittää lähes aina puhtaasti hyvin esteelle tuotuna. Candy on sen verran viisas, että se ei edes yritä hypätä liian hankalasta kohdasta tai yllättäen eteen ilmestynyttä estettä, vaan tekee äkkijarrutuksen aivan esteen eteen. Ilkeyttään se ei kieltäydy, mutta kertoo ratsastajan tuoneen sen huonosti esteelle. Maastossa Candy saa hieman vireyttä lisää ja perinteisen laukkasuoran alkuun päästyään se voi painaa kädellekin jonkin verran. Tamma nauttii pitkistä laukoista, ja sen laukatessa mennäänkin ihan lujaa Candyn askelten pituudesta johtuen. Se antaa kuitenkin ottaa hyvin kiinni hetken laukattuaan ja malttaa odottaa seuraavaa laukkapätkää. Candy ei pelkää mitään erityistä maastoillessa, jopa rekka-autot saavat pyyhältää ohi. Candy on hyvin helppo lastata. Se kävelee suoraan traileriin ja tulee rauhassa sieltä poiskin. Kisapaikalla se katselee uteliaana ympärilleen melko pitkään, mutta hyvin lämmiteltynä se malttaa keskittyä myös rataan.
Candecto xx
Ruunikko, 165 cm
Alecto xx
Rn, 172 cm
Candice xx
Trn, 162 cm
Ambienne xx
Tummanpunarautias, 155 cm
Endotu xx
Prn, 168 cm
Chalian xx
Rn, 164 cm

KILPAILUTULOKSET
Vain ainoastaan sijoitukset/voitot!

Näyttelyissä: KUMA, JS

27.06.2007 NJPientalli Dakota, muut hevostammat (tuom. Anette N.)- LKV5/15 (KUMA, JS)

02.07.2007 Tiitiäinen, Vaativa A- 2/4
28.06.2007 Meadow Sweet, Vaativa A - 1/8
28.06.2007 Meadow Sweet, Vaativa B - 1/13
15.09.2004 KRJ, Vaativa B- 3/137
00.00.00 Kilpailupaikka, luokka - Tulos

JÄLKELÄISET

29.05.2004 xx-o. Cansas xx (i. Carter RG xx)
04.06.2007 xx-o. Underground Kid xx (i. Pioniere xx)
20.06.2007 xx-o. Underground Hallucination xx (i. Armani Code xx)
20.06.2007 xx-t. Junecode xx (i. Armani Code xx)

VARUSTEET & HOITO-OHJEET

Hypätessä tai maastoon: Estesatula; turvajalustimet, musta-beige/valko-musta flättärihuopa, lampaankarvaromaani, panssarivyö lampaankarvapehmusteella. Suitset; meksikolainen turpahihna lampaankarvapehmusteella, kapeat kumiohjat, kolmipalanivel/pelhal deltalla. Suojat: jännesuojat lampaankarvapehmusteella etusiin, matalat hivutussuojat takasiin TAI kaikkiin jalkoihin neoprenesuojat, hokkikeleillä bootsit kaikkiin jalkoihin. Rintaremmi-martingaali resorilla ja lampaankarvapehmusteella.

Sileällä: Koulusatula; beige/musta/vihreä neliöhuopa, lampaankarvaromaani, ergonomisesti muotoiltu kouluvyö lampaankarvapehmusteella. Suitset: Nivelsuitset, paksu pullback-turpahihna, kapeat kumiohjat, kolmipalanivel/varsinivel. Suojat: Kaikkiin jalkoihin beige/musta/vihreä pintelit ja patjat TAI neoprenesuojat, hokkikeleillä bootsit kaikkiin jalkoihin.

Loimitus
Maalaisjärkeä saa käyttää loimituksen suhteen!

Aurinkoisella/kuivalla säällä ilman loimea ulos.
Tallissa lämpötilasta riippuen villaloimi tai puuvillaloimi + lapasuojus.
Sadelillä alle +10ºC - Fleecevuorinen sadeloimi kaulakappaleella + lapasuojus.
Sadekelillä yli +10ºC - Vuoreton sadeloimi kaulakappaleella + lapasuojus.
0ºC --> -5ºC - Talliloimen päälle Fleecevuorinen sadeloimi kaulakappaleella.
-5ºC --> -15ºC - Kevyttoppaloimi kaulakappaleella + lapasuojus.
-15ºC --> -20ºC - Paksumpi toppaloimi kaulpakappaleella + lapasuojus.
yli -20ºC pakkasella harkinnan mukaan muutamaksi tunniksi ulos.
Kuvien © MSHBF - Thank you!
Tekstit/grafiikka © Tessa J, Whisperer (Luonne).