Kuvien © Stuteri Brudvik | Broughton Replica RWD 13

__________________________________________________________________________

Tiedot
Virallinen nimi: Rhoscfflach Dewrían
Lempinimi: Riku
Rotu: Welsh Cob (sekt.D)
Väri: Hallakko
Merkit: tähti, kuonopilkku, vtj psk
Sukup.: Ori
Säkäk. 150 cm
s. 10.1.2003
Ikä: 12v.
Kasvattaja: Tessa.J
Ex-omist.: Tiia.H, hooriya
Omist.: Tessa.J

Koulutus
Re 100 cm Ko Vaativa B

Muuta
1xMVA-SERT, 2xIrtoSERT
KTK III 67p.
Champion-arvonimi myönnetty 12.6.04

Historia & Tulevaisuus
Rhoscfflach Dewrían on oma kasvattini, jonka myin nuorena oriina Hurmeen Tiialle tämän uudelle oriasemalleen, Acacia Estateen. Riku asusti Tiian luona pitkän aikaa ja kilpaili kouluradoilla mukavalla menestyksellä. Tiia kuitenkin olosuhteiden pakosta luopui oriista ja Dewrían siirtyi Ceridwynin omistajan, hooriyan hoiviin. Riku asusteli jonkin aikaa Ceridwynissä, mutta tallin lopettaessa ori palasi takaisin minulle. Näillä näkymin pysyvästi. Dewrían on toinen Rockie's Black Dance'n kaksoisvarsoista. Oriin sisar Rhoscfflach Dewdrop on III-palkinnon kantakirja-tamma ja on menestynyt upeasti niin siitoksessa kuin kilparadoillakin. Dewríanin kanssa on tarkoitus kilpailla kouluradoilla vielä jonkin aikaa, mutta sen jälkeen saa tämä ori siirtyi siitoskäyttöön ja ansaitulle kisaeläkkeelle. Dewrían edustaa katoavaa isälinjaa ja sen ainoa varsa, Wood's Caoilfhionn on II-palkinnon (79p.) kantakirja-tamma !

Luonne
Riku on erittäin sosiaalinen ja lempeä luonteeltaan. Tästä pojasta on vaikea löytää pahoja tapoja. Ensitapaamisella Riku saattaa näyttää hieman hapanta naamaa, mutta eiköhän ilme muutu kun ori pääsee tutustumaan :) Pojalla on tapana testata hoitajaansa aina aluksi ja huomaa helposti jos Riku on niskan päällä. Kun Rikulle asettaa selvät rajat ja näyttää kaapin paikan, tämä poika on mukava ja kiva käsitellä. Orimaisuus ei paljoa läpi näy, mutta toiset oriit saavat Rikun macho-puolen esille.
Hoidettaessa Riku käyttäytyy kiltisti, se seisoo paikoillaan ja nauttii harjauksesta. Riku ei välttämättä ole joka hoitajan unelma. Pojalla on tapana piehtaroida lähes aina kun hän pääsee ulos. Talvella tästä ei ole paljoa haittaa, mutta auta armias kun tarhassa on muutama mutainen kohta ;) Kesällä Rikun voi usein bongata laitumelta syömässä ruohoa makuulta tai sitten ori ottaa aurinkoa kyljellään. Kotona Riku käyttäytyy mukavasti ja harvoin sen kanssa syntyy todellisia ongelmatilanteita. Kisapaikoilla ilmassa oleva jännitys tarttuu Rikuun yhtä helposti kuin kura sen karvaan. Pitkä verryttely on se oikea lääke, jolla saa tämän pojan rennoksi ja vastaanottavaiseksi ennen kisasuoritusta. Riku rakastaa poseeraamista ja esiintymistä. Näyttelyissä Riku esittää tuomareille parasta raviaan, joka on todella upean lennokasta !
Kuljetukset ja kengitykset sujuvat rutiinilla, mutta hampaidenraspaus on aina aikamoinen koettelemus. Useimmiten pojalla on tuikattava rauhoittavaa. Trailerissa Riku seisoo siivosti ja kävelee koppiin hienosti.

Riku on osaava ja vastaanottavainen ratsastaa. Se yrittää aina parastaan, oli sitten selässä kokenut tai hieman osaamattomampi ratsastaja. Kun tämä ori pääsee liikkumaan, se todellakin liikkuu. Rikun liikkeissä näkyy uskomaton energisyys ja liikekapasiteettia tältä pojalta löytyy ! Riku on herkkä ja osaa koulukuviot hyvin. Riku kantaa itsensä hyvin ja polkee takasillaan kunnolla alleen. Rikun kanssa tulee harvoin vastaan päiviä, jolloin tämä ori olisi laiska tai haluton tekemään töitä. Riku on kouluratsu henkeen ja vereen, mutta myös ori tykkää myös hypätä. Onhan sen emä ja sisar kilpaillut 110 cm tasolla :) Rikulla on tekniikkaa hypätä, mutta aina ei ponnistus riitä. Rikun kanssa hypätään välillä maastossa ihan vain mielenvirkeyden takia :)

Sukutaulu

Rhoscfflach Dewin (D)
1xIrtoSERT, k.
VIR MVA Ch Mr.Wonder (D)
ktk II
Wonderful
Miss Mary
ktk III 68p.
Misty Hunter (D) Sparkling Comet
Hunter
Rockie's Black Dance VWD3 (D)
ktk II 74p., VWY ktk III, k.
VIR MVA Ch Rosegarden's Black Moon (D)
ktk III 63p., VWY ktk II, YLA3
GB Ch Black Hawk
Rosegarden's Starlight
Mikador (D)
k.
--
--


Sukuselvitys
Rikun suku ei paljoa esittelyjä kaipaa. Isä on ensimmäinen Rhoscfflach-liitteelle syntynyt ori, erittäin paljon kasvatukseeni vaikuttanut poni. Dewinin (t) isä on upea II-palkinnon kantakirja-ori Mr.Wonder (t), josta myös mm. Wood's Silvery Wonder (ktk II). Wonderin emä on III-palkinnolla kantakirjattu suloinen Miss Mary. Dewinin emä on upea kantatammani Misty Hunter (t). Todellinen kouluratojen kruunaamaton kuningatar, tamma saavutti 15 sijoitusta vaativista koululuokista. Rockie's Black Dance (t) on yksi Kata Laakson menestyneimmistä ponikasvateista. Tamma kantakirjattiin II-palkinnolle ja se menestyi upeasti esteradoilla. Black Dance'n isä ei sen kummempia esittelyjä kaipaa: Rosegarden's Black Moon on ehdottomasti cobien kruunaamaton kuningas. Ori saavutti lähes kaiken ja se jälkeläiset ovat toistaan hienompia. Mikador (t)on uskomaton tamma, yksi merkittävimmistä periyttäjistä cobien keskuudessa.

Jälkeläiset

t. SLY Othila (*4.3.2005 e. Ceridwyn Nerys)
t. Rhoscfflach Gwlith Gwawr (*15.8.2004 e. Electric Honey)
o. Rhoscfflach Morgan (*24.2.2004 e. Frondo's Melinda)
o. Ch Ceridwyn Monarch, YLA2  (*00.00.04-kuollut 05 e. Kanelipellon Genny)
t. Wood's Caoilfhionn ktk II 79p. (*12/03 e. Sunny Flower)