RHOSCFFLACH MORGANVirallinen nimi: Rhoscfflach Morgan 
Lempinimi: Morri, Mörri
Rotu: Welsh Cob (sekt.D)
Väri: Musta
Säkäk.: 150 cm
Sukup.: Ori
s. 24.2.2004
Ikä: 9v. (oma ikääntyminen)
Rek.nro.: VWY-256
Kasvattaja: Tessa.J
Omistaja: Tessa.J

Koulutus
Ko Helppo A
Re 120 cm
~ estepainotteinen

Sijoituksia & voittoja/startteja (3/05)
Koulukilpaluissa 7/28
Estekilpailuissa 14/50
Kenttäkilpailuissa 1/3

Rhoscfflach Morgan, kotioloissa poika tunnetaan Morrina tai Mörrinä :) Mörri on oma kasvattini hyvistä, kilpailleista vanhemmista. Mörri teki minuun suuren vaikutuksen jo pienenä varsana loikkiessaan emänsä vierellä tarhassa. Kaksivuotiaana poika kohahdutti irtohypytyksessä, pomppaamalla 110 cm okserin. Mörri rakastaa hypätä ja on todellinen peto esteradalla. So watch out, here comes Mörri ;) Niin, Mörrin kanssa suunnataan esteradoille, aloittaen pienestä luokista, mutta uskon, että tulemme hyppäämään tämän pojan kanssa joku päivä 120 cm luokissa. Jos hyvin käy ja aikaa jää näyttelyissä käymiseen, tulen tarjoamaan tätä charmanttia ja hienoa ponipoikaa myös jalostukseen.

Mörri on hyvin itsenäinen (lue:itsepäinen;)) ja pojalla on vahva oma tahto. Nuorempana tuntui, että eihän tästä tule mitään kun Mörri pisti heti vastaan jos homma ei mennyt pojan mielen mukaan. Nykyään Mörri tottelee jo paljon paremmin ja nuoruusajan kommervenkit ovat jo melkein vaipuneet unohdukseen. Mörri ei ole hirveä seurallinen otus ja haluaa olla karsinassa rauhassa, eikä kaipaa sinne vierailijoita. Paitsi mitä nyt ruoka-aikoina syntyy kova mekkala jos ruoka ei ole ajallaan kupissa. Orimaisuudesta ei ole tietoakaan kotona ollessa, mutta odotappas kun päästään valmennus- tai kilpailupaikalle. Oriin kanssa saa olla todella tiukkana joissain tilanteissa, jottei herra lähde lentoon tammojen vaikutuksesta. Työskentely ja yleinen hommailu Mörrin kanssa on mukavaa. Mörri on ystävällinen, hieman etäinen ehkä, mutta varmasti aina kiltti. Mörrillä on myös vauhti-päiviä, joina ei poika jaksaisi ei sitten millään pysyä nahoissaan.

Hoidettaessa Mörri käyttäytyy siivosti. Seisoo rauhassa, mutta jos harjaustuokio venyy ja venyy, Mörri kertoo kyllä kyllästymisensä. Rakastaa kumisuka-hierontaa ja vesiletkusta juomista :) Mörri kannattaa aina harjata/hoitaa käytävällä tai sitten kesällä pihalla. Karsina on Mörrin oma valtakunta ja ori näyttää hapanta naamaa, jos siellä alkaa häärimään. Mörrin häntä on joka hoitajan pahin painajainen. Takkuuntuu selvitysaineista huolimatta aina Mörrin ollessa ulkona tarhassa. Mörri nostaa jalkansa hyvin ja kengityksetkin ovat sujuneet ihan mukavaan malliin.  Taluttaessa Mörri käyttäytyy siivosti, mutta olleessaan tavallinen oma itsensä, herraa tanssahtelee kevyesti narun päässä. Välillä pojan ollessa yli-kiihdyksissä suosittelen Mörrille ketjua suuhun, että poika pysyy maan pinnalla :) Kun Mörrin päästää tarhaan, poika usein singahtaa tuhatta ja sataa tarhan toiseen päähän. Kannattaa olla varuillaan, koska välillä elämä on Mörristä niin ihanaa, että mukaan tulee ilopukki. Tarhassa Mörrillä käytetään suojia kaikissa jaloissa, ihan vain varotoimenpiteenä. Mörri pitää aina tarhata tallin turvallisimpien ja korkeimpien aitojen taakse. Muuten tämä poika tulee yli !

Satuloidessa Mörri seisoo vapaana ollessaankin kiltisti paikoillaan, mitä nyt saattaa lähteä pyörimään kun satulavyötä kiristetään. Mörrilla on tapana lutkuttaa kaikkea mahdollista; ohjia, hanskoja, pyyhkeitä. Joten kannattaa katsoa, etteivät ohjat joudu pojan suuhun ;) Mörri on edustaa ns. luonnonrotua, mutta poika ei ole perinyt rotukumppaniensa säänkestävyyttä. Poika pitää muistaa loimittaa aina liikunnan jälkeen ja varsinkin kylminä päivinä. Loimiensa kanssa Mörri on ok, mutta välillä pojalla on tapana repiä toppaloimiaan.Traileri on Mörrille tuttu paikka ja Mörri tepasteleekin koppiin hienosti. Pitää melkoista mekkalaa jos joutuu seisomaan kopissa kilpailupaikalla.

Mörrin peruskoulutus on sujunut hyvin, vaikka Mörri onkin hyvin itsepäinen nuori herra. Joitain pieniä vastoinkäymisiä on tullut vastaan, mutta niistä on selvitty kunnialla. Mörrin kanssa ei saa olla periksi antavaa tyyppiä, koska muuten työskentely tämän pojan kanssa ei tule onnistumaan. Mörrillä on hyvät askellajit ja pikkuhiljaa ollaan perus koululiikkeet saatu hyvin hallintaan.  Mörri on energinen ja iloinen ja pukkiakin tulee, jos pojalla on ollut enemmän kuin yksi vapaapäivä. Kuten jo kerroin, Mörri on energinen ja melko vauhdikas poika. Kuuntelee ratsastajan apuja tiettyyn pisteeseen, mutta usein iskee jarrut päälle jossain vaiheessa. Ratsastuksen alussa Mörri on aina melkoinen hyppypomppuponi, mutta saatuaan pomppia oman aikansa rauhoittuu kyllä. Kulkee oikealla, herkällä ratsastajalla varsin hyvin, tasapainoisesti ja hyvässä temmossa. Mörri ei ole se helpoin poni ja kulkee helposti jännittäessään väärinpäin. Kun Mörri rentoutuu ja kokoaa itsensä, näyttää tämä elegantti poni varsin upealta. Koululiikkeet sujuvat sulavasti aina Helppoon A:han asti, mutta sitten homma muuttuu Mörristä liian vaikeaksi. Kotona Mörri on laiskempi ja vetelämpi ratsastaa, mutta odotas kun päästään kilpailuiden lämmittelyalueelle ;) Kesällä Mörri rakastaa vauhdikkaita maastoretkiä ja jättäisi mieluiten koulutreenit väliin. Maastossa Mörri on varsin vauhdikas tapaus. Esteillä tämän ponin sisin tulee esiin. Mörri on kuin kenguru, joka pomppii valtavien esteiden yli. Mörrin hyppytekniikkaa on melkeinpä virheetöntä ja tämä poni ei pudota tai kiellä ilman todella suurta syytä.

_________________________________________________________________

Rhoscfflach Dewrían on oma kasvattini laatuvanhemmista. Rockie's Black Dance oli todellinen laatutamma. Kilpailumeriittejä kertyi ja Emmi kilpaili hyvällä menestyksellä 120 cm esteradoilla. Emmin isä on varmasti monen tuntema VIR MVA Ch Rosegarden's Black Moon, ori ota ei ikinä unohda. Ori on yksi suurimmista vaikuttajista cob-kasvatuksessa. Mikador, tamma jota pidän yhtenä cobien kantammoista. Dewríanin isä on myöskin oma kasvattini, Rhoscfflach Dewin. Ori on keskitason esteponi ja taitaa koulua He A:n tasolle. Nykyään ulkomailla asuva ori jätti tänne muutamia todella hyviä poneja, mm. Heulwen Ewyn, Ceridwyn Dehewint ja upean Rhoscfflach Dewrop'in (ktk III, YLA2, ERJ III), joka on Dewríanin kaksoissisko. Dewinin suvusta löytyy upea kouluradoilla menestynyt Mr. Wonder (ktk II). Rhoscfflach Morgan on ainoa astuva Dewríanin jälkeläinen, nyt kun Ceridwun Monarch nukkui ikiuneen.

Frondo's Melinda on Frondon Tallin hieno kasvatti. Tamman emä on brittituonti Accera's Gwenfil. Tamma on menestynyt hyvin esteradoilla ja Melinda on selvästi perinyt emänsä hyppylahjoja. Rosenbaum's Dai Emiel on komea ja raamikas I-palkinnon kantakirja-ori. Ori taitaa koululiikkeitä hyvin ja omaa uskomattomat liikkeet. Sen jälkeläisistä voisin mainita upeat Liinun kasvatit Morganette Luna ja Liinu's Satine.


RHOSCFFLACH DEWRÍAN
ktk III 65p.
sekt.D, hallakko, 150 cm
Rhoscfflach Dewin
sekt.D, 149 cm, rt
VIR MVA Ch Mr.Wonder
ktk I
sekt.D, 152 cm
Misty Hunter
sekt.D, 154 cm, kuollut
Rockie's Black Dance
ktk II 74p., kuollut
sekt.D, 146 cm, m
VIR MVA Ch Rosegarden's Black Moon ktk III
sekt.D, 152 cm
Mikador
sekt.D, 144 cm, kuollut
FRONDO'S MELINDA
sekt.D, rautias, 149 cm
ulkomailla
VIR MVA Ch Rosenbaum's Dai Emiel
ktk I 85p.
sekt.D, 154 cm, rt
Rosenbaum's Magician
sekt.D
Rosenbaum's Livin' Daytime
sekt.D
Accera's Gwenfil
sekt.D, 145 cm, rn
Accera's Santorini
sekt.D
Wendel
sekt.D

 

© Hollyfield Welsh Cob | Hollyfield Lord Dyass
Lay, tekstit © Tessa.J

1