ORDAN, BURDAN

Süs Bitkileri Fuarı;
4.Yalova Süs bitkileri ihtisas fuarı sona erdi. Katılan üretici firmalar bu fuardan beklentilerine ulaşabildiler mi bilmiyorum ama bazı konular benim dikkatimi çekti. Fuarın genel katılım koşullarında, bir ihtisas fuarı olduğu ve fuarda yer alacak olan ürün profilinin de gayet açık ve net bir şekilde belirtilmesine karşın, belirtilen bu ürün grubunun dışında bazı ürünlerin de sergilenmesi bence fuarı bir ihtisas fuarı olma özelliğinden uzaklaştırıyor.

Geçtiğimiz yıllara göre daha az olmakla birlikte, fuarın hem adına hem de amacına uymayan ürünlerin sergilenmesi fuarı bir müddet sonra panayıra dönüştürür düşüncesindeyim.

Ben fuarı son günü olan Pazar günü ziyaret etme fırsatı bulabildim. Kapıdan girişte herhangi bir ücret talep edilmedi ancak diğer günlerde ücret alındığını duydum. Ücret alınmasının da bazılarınca eleştirilmesi beni şaşırttı gerçekten. Ben değil 2 YTL. 5 yada 10 YTL. alınması taraftarıyım. Çünkü bu fuarın hedef kitlesi, evinin balkonuna yada bahçesine 1-2 küçük saksı çiçek satın almak isteyenler değildir. Bu fuar bir ihtisas fuarı olarak amaçlanmıştır ve bu konuda ihtisas ve ihtiyaç sahibi olan kişi ve kuruluşları buluşturabilmek hedefini gütmektedir. Yani fuar, daha çok bağlantıların yapılacağı ticari bir fuar olma düşüncesiyle gerçekleştirilmektedir.

Bu amaca uygun olmayan ziyaretçiler illaki fuarı gezmek istiyorlarsa bu ücreti ödemek zorundadırlar. Bu her yerde bu şekildedir. Eleştirilecek bir tarafı da yoktur. Öyle sanıyorum ki fuar organizatörleri katılımcı firmalara yeteri kadar davetiye vererek fuarın amacına uygun alıcılara ulaşmasını sağlamaktadırlar.

Turizm;
Bu yaz Yalova Turizmi Çınarcık ve Çiftlikköy’de var sadece. Yalova’da maalesef yine bir hareket yok. Hatta olanları da yok etmeye çalışıyormuşuz duyumlara göre. Mesela bir önceki belediye yönetimince yaptırılan iskele meydanındaki Balıkçılar kaldırılacakmış.

Şehrimize gelen yabancıların ve Yalovalıların açık havada balık yiyebildikleri tek yer orasıydı. Orasını da kaldıralım olsun bitsin. Deniz kıyısı şehrine bak. Deniz ile ilgili neredeyse hiçbir şey kalmayacak ortalıkta.

Şehir içindeki koca sahil şeridinde denize girebileceğimiz düzenli bir tek yer kalmadı. Konuşurken mangalda kül bırakmayanların bu güne kadar Yalova’ya hiçbir şey katamadıklarını seyrederken yorulduk. Hep başkalarının yapmayı düşündükleri yatırımlarla övündük durduk.

Kaçıncı defadır yazıyoruz. İnsanlar Yalova’dan Bursa’ya, Arap Şükrü’ye balık yemeye gidiyor. Biz Arap şükrü gibi bir yer neden yapamıyoruz? Mesele Bad Godesberg parkını neden bir Arap Şükrü gibi, bir Kumkapı gibi yaparak Bursalıları, İstanbulluları şehrimize çekmiyoruz? Yazık bu şehre! Elimizde bir çok imkan var ama maalesef bunu bile yapamıyoruz.

Üniversite;
Yalova’ya üniversite getirmek için yarış devam ediyor. Birileri çok uğraştı, bir sonuç çıkmadı. Uğraşanlara yenileri de katıldı. Umarım sen ben kavgası yaparak olacak işi de olmayacak hale getirmeyiz.

Bana ilginç gelen olay ise şu; Yalova’mızda bulunan Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksek okulunda Kimya, Makine ve Elektrik bölümlerinin kapatılma kararı alınmış. Nedeni ise, bu üç bölümünde mevcut olabilmesi için laboratuarlarının da olması gerekiyormuş. Ama maalesef bu bölümlere laboratuar yapılamamış. Koskoca Yalova 3 tane laboratuar yaptıramadı ise yazıklar olsun bize. Bir de yeni üniversite peşinde koşuyoruz.
Vah Yalova’m vah!

17 Nisan 2006,
Yalovamiz.com



Ana sayfaya Dön