DAGBOK
Sidan 1 hittar du här... Sidan 2 hittar du här...
2003-10-17
Fortfarande jätteförkyld... Snuvig, men ingen feber tack och lov.
På måndag skall jag få följa med mamma och pappa och titta på vad som finns i mammas mage (UL). Spännande.


2003-10-13
Ja, då har det snart gått två veckor på mitt andra år.
Både jag och mamma är jätteförkylda :-( Tråkigt. Det är jobbigt att andas när man är snorig.
Födelsedagen var i alla fall toppen. Jag och mamma åkte till Gävle för att gå på babysim och innan det var dags så hämtade vi upp mormor som kom med tåget så hon fick följa med och se hur duktig jag var på att simma. Hon blev jätte imponerad!
Sedan bar det iväg hemåt och väl hemma så ordnade mamma och mormor fika till alla som skulle komma. Och många blev det... Men mig, mamma och pappa var vi totalt 19 personer.
Jag fick smaka tårta för första gången och det var verkligen en hit. Skulle kunna åta varke dag, men mamma säger att jag inte får... Ibland är hon bra tråkig.
Jag fick massor av fina presenter; Duplo, en pop-up larv, kläder, böcker, skor, bestik, glas, pengar och mycket mer.

Förra veckan åkte jag och mamma tåg till Karlsborg för att hälsa på en kopis till mamma och hennes dotter. Vi hade tre jättetrevliga dagar.

Annars går jag omkring mycket, pappa har satt upp grind för trappen för nu har jag blivit så modig att jag törs gå ända från vardagsrumet ut i hallen, alldeles själv!

2003-09-30
Sista dagen på det första året... Tänk att ett år redan ha gått. Mamma tycker att det går jättefort. Hon påstår att jag nyss kom till dem. För ett år sedan låg hon på UAS och väntade på att jag skulle komma.

Jag växer och frodas, skall till BVC på torsdag och bli mätt och vägd, men mamma tippar på att jag gått upp ca 500 g sedan 11 månader.

Jag har fått mina första tänder. Den första kom den 2 september och sedan kom tre till i rask takt. Jag fick fyra tänder på 16 dagar, gissa om jag hade ont...

Har börjat att gå också, det är jätteroligt!!! Helst springer jag mellan mamma och pappa, men snart kommer jag nog att tordas släppa taget och gå helt på egen hand. Då kommer det att gå undan vill jag lova... Mamma och pappa är ju van att jag mest sitter stilla. Har ju inte kommit på det där med att krypa ännu.

I morgon fyller jag ett år. Spännande, undrar vad som kommer att hända då... Jag vet i alla fall att mormor kommer och skall vara här några dagar.


2003-08-06
Augusti och nu börjar sommaren lida mot sitt slut. Jag, mamma och pappa har varit på semester uppe hos mormor och morfar i Jämtland. Toppen roligt. Träffade massor av kompisar när jag var där.

På fredag skall jag på 10 månaderskontroll på BVC. Spännande.

Annars övar jag för fullt på att gå. Det är jätteroligt att snurra runt i köket och dra i lådor och så. Mamma har fullt upp vill jag lova *ler*
I dag hasade jag för första gången omkring på mage... Gissa om mamma såg förvånad ut när hon såg hur duktig jag var *stolt som en tupp* jag kom flera meter (bakåt) utan hjälp!

Lite förkyld igen, mamma har tappat räkningarna på hur många gånger det är nu, men hon säger att jag måste ha varit förkyld en gång i månaden sedan jag föddes.

Har sedan vi kom hem från Jämtland sovit oroligt om nätterna till mamma och pappas förtvivlan. Mamma har funderat mycket vad det kan bero på; värmen, ny miljö, eller rent av hunger.
Så i går kväll fick jag för första gången gröt på kvällen (och så ammade jag lite så klart) sedan sov jag som en stock hela natten. Så nu blir det kvällsgröt hädan efter säger mammsen. Nu äter jag alltså två gånger per dag, lunch och kvällsgröt. Favoriten är kalops - det slukar jag utan att blinka.