Muistoissamme..


Rotu: Welsh Cob (sek D)
Lempinimi: Toni
synt. 13.5.1999
säkä: 153cm
Väri: Ruunikko
Emä: Miss Mary
Isä: Wonderful
Koulutus: Ko VaB, Re 100cm, Me 80cm
Kasvattaja: Sanna J./Applestable
Omistaja: Sanna J.
Asuintalli: Avec Cheval
Painotus: Koulu ja näyttelyt

Luonne:

Toni on oikea unelma ori. Sen askel on kauniin pehmeä ja se on luonteeltaankin oikea herrasmies ori. Toni on ymmärtäväisin hevonen jota olen koskaan tavannut. Se kuuntelee hiirenhiljaa kun sille puhuu ja se ikäänkuin vastaakin kaikkeen mitä sille sanoo, nyökyttämällä päätään tai pehmeällä hirnahduksella. Tonia on ilo hoitaa ja sen kanssa voi jakaa niin ilot kuin surutkin.

Karsinassa Poika ei yritäkkään mitään temppuja, vaan käyttäytyy mallikkaasti tilanteessa kuin tilanteessa. Kun Tonia harjaa se puhaltelee kiltisti hoitajansa naamaan ja saattaa ryhtyä jopa hörähtelemään aivan kuin vastaukseksi mitä ihminen puhuu. Välillä vatsan alta kovalla harjalla harjaaminen ei olekaan Tonin mieleen. Kaviot putsaantuvat helponlaisesti. Loimenlaittokin sujuu kuin itsestään. Wonderia voi myöskin viedä maastoon kävelylle, mutta kannattaa laittaa suitset päähän -vain varmuuden vuoksi. Suitset pujahtavatkin päähän helposti, eikä satulankaan laitto Tonia hetkauta, vaikka satulavyötä kiristettäessä se saattaakin luimia. Maastossa/ulkona kävellessä Toni siis käyttäytyy hienosti ja seuraa taluttajaansa kiltisti ja pysähtykin helposti.

Ratsastaa Toni on aivan mahtava. Se kuuntelee tarkaavaisesti ratsastajan pienimpiäkin apuja ja tottelee niitä aivan upeasti. Toni ei ole kova suustaan eikä sitä saa kiskoa suusta, mielemmin hieman löysät kuin kireät ohjat. Maneesissa herra kulkee yhtä kauniisti kuin kentälläkin. Koulua Toni siis menee tasolla Va B tyylipuhtaita ratoja. Esteisiin ei ole niinkään painotettu, mutta kyllä poika hyppää myös helposti niitä jopa 100cm ja tyylillä. Maastossa Toni kulkee hienosti, eikä se ihan vähästä säiky. Se kyllä rakastaa laukata sänkipellolla tuhattaja sataa, mutta ei se ole ainakaan tähän mennessä lähtenyt kertaakaan viemään. Myös maastoesteet sujuvat tasolla 80cm.

Muuta Toni on mitä ihanin ori. Se onkin oikea unelmieni täyttymys näiden virtuaalivuosieni jälkeen. Toni on pärjännyt erinomaisesti näyttelyissä saavuttaen VIR MVA ja Ch tittelit. Lisäksi se on pärjännyt hyvin muuallakin kisakentillä. Tonilla on myös monta mahtavaa jälkeläsitä. Näistä mainittakoon Wood's Silvery Wonder joka on myöskin oma kasvattini.

Tulevaisuus Wonder lopettaa tammojen astumisen 1.10.2003 ja siirtyy kokonaan eläkkeelle laiduntamaan toisen iäkkään Welsh Cobini kanssa, Synny Flowerin. Muutama varsa saattaa tuonkin jälkeen vielä Wonderilta ja Sunnylta tulla... onhan tämä yhdisteltä kerrassaan mahtava.

Tonin sydän onkin puhdasta kultaa ja tuskinpa tulen enää löytämään yhtä ihanaa hevosta.

Arvonimet:
Champion arvonimi myönnetty 24.11.2002
Muotovalio arvonimi myönnetty 25.2.2003


Astutukset ja Jälkeläiset

Jos haluat astuttaa tammasi lupaavalla mahtavalla Mr. Wonderilla mailaa ihmeessä applestable@hotmail.com. Wonder poistuu siitoksesta 1.10 joten kannattaa varata aika mahdollisimman pian!

-Wintertime NR ja Winterday NR s.16.1.'03[e. Mirabelle Luna]
-Wood's Silvery Wonder s.16.12.'02[e. Sunny Flower]
-Rhoscfflach Dewin s.22.11.'02[e. Misty Hunter]
- Sinipihan Faithful s.21.1.'03 [e. Rich Emmy]
- Astui 13.2.'03 [e. Michelle VA]
- Astui 23.7.'03 [e. Brangwen]

Kilpailukalenteri - Wonder ei enää kilpaile.

Kuvagelleria

Kuvat on kopioitu luvallisesti Solstice Welsh Cobs ista, Kiitos :)
kuvien kopiointi on ehdottomasti kielletty!