Copyright
Ulkoasu © RogueVIR MVA Ch, KTK II

 • nimi: VIR MVA Ch. Zitas Castro
 • lempinimi: Castro
 • rek.nro: HAFLo - 001
 • rotu: haflinger
 • sukupuoli: ori
 • syntynyt: 19.6.2004, VARL:n mukaan
 • väri: rautias
 • merkit: sukat joka jalassa
 • säkäkorkeus: 142 cm
 • koulutus: Re 110 cm, ko Vaativa B
 • omistaja: Silver Stud
 • saavutukset:

  - 2x MVA-SERT
  - 2x irtoSERT
  - 52x KRJ ranking-pistettä
  - 14x KERJ ranking-pistettä
  - 8x ERJ ranking-pistettä

  Kantakirjattu II palkinnolla ja 71 pisteellä.
  VIR MVA Ch -arvonimi myönnetty 17.09.2005
  Kesäkuun YLA-tilaisuudessa.

 • >>Kisakalenteri  Castro on lauman pomo, siispä aina pomottelemassa muita hevosia. Se pomottelee myös ihmisiä, joten sille pitää näyttää heti, missä kaappi seisoo. Jos se pääsee niskan päälle, sitä on todella hankala saada enää tottelemaan... Muutenkin se on voimakastahtoinen ori, eikä sitä ole aina helppo pidellä jos se päättää lähteä jonnekin. Hoitaessa saattaa pyöriä ja näykkiä, mutta jos ihminen on sen mielestä pomo, se on harjatessa kiltisti, nuokkuu pää alhaalla ja nauttii. Etenkin säästä ja harjan tyvestä harjaaminen ja raaputtaminen saa pojan palvomaan sinua :D Silloin se ei viitsi suuremmin välittää edes ohikulkevista tammoista, kun se normaalisti hirnuisi niiden perään - ja niin kovaa, että siinä ovat hoitajan tärykalvot vaarassa :P

  Saulavyön kiristyksessä on välillä ongelmia, Castrohan on niin mahtava ori, että mitäs muut ajattevat, kun näkevät tuollaisen ihme vyön uljaan ratsun mahan ympärillä ;). Sen mielestä kaurakin pitäisi tarjota kultaisesta kupista, ja kivennäisiä ei tietenkään voi syödä... Se on välillä niin hellyttävän näköinen, kun se haistelee kuppiaan ja mulkailee ihmistä korvat luimussa "ällöttävien lisäaineiden" takia. Vaikka se voi joskus olla todella ärsyttävä, sen sydän on puhdasta kultaa.

  Tarhasta haettaessa poika meinaa rynnätä turhakin kovaa talliin ruoan ääreen, siispä sille ei saa antaa ruokaa ennen kuin se kävelee kiltisti talliin! Siksi Castron ruoat eivät ole koskaan valmiina karsinassa. Ruoka-aikaan pitää kovaa meteliä, jos sille ei tarjoilla ensimmäisenä. Se kyllä lopettaa jyskytyksen, kunhan sitä kieltää topakasti. Tarhassa poju ottaa rauhallisemmin, ja se tutkii uteliaasti uusia hajuja.

  Ratsastettaessa Castro osaa kulkea todella hienosti. Se yrittää vähän pomotella aluksi, mutta jos sen ei anna tehdä mitä tahtoo, se alistuu kyllä kohtaloonsa. Ori on varsinainen kouluratojen kunkku, se on haflingeriksi yllättävän osaava. Castro menee helposti peräänannossa, kunhan pitää hyvän ulko-ohjan tuen. Se saattaa joskus olla hätäinen ja tehdä liikkeet turhan nopeassti ja hätäisesti, mutta pieni rauhoittelu auttaa. Poju ei pidä siitä, että toinen hevonen tulee ihan takapuoleen kiinni, vaan se voi potkia tunkeilijaa. Siksi Castrolle pitääkin laittaa kisoihin punainen rusetti häntään -varmuuden vuoksi.

  Esteillä Castro on varma ja vähän liiankin rauhallinen. Siltä puuttuu hyvän estehevosen säpäkkyys ja palava halu hypätä, joten sillä panostetaan enemmän kouluun. Harmi sinänsä, onhan orilla kapasiteettia korkeisiinkin luokkiin. Kenttää ori tosin menee mielellään, vaikka esteosuus ei olekaan sen vahvin puoli. Maastossa Castro on todella reipas ja kiihtyy helposti laukkapätkillä. Se rakastaa maastossa laukkaamista, ja sen kestävyys on omaa luokkaansa. Hyppää maastoesteitä paljon mieluummin kuin rataesteitä.

  Kisoissa Castro voi aluksi vilkuilla jännittyneenä ympärilleen ja hirnua tammojen perään, mutta se rauhoittuu päästessään töihin. Verryttelyssä kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että ori varmasti kuuntelee pienintäkin apua eikä sen korvat heilu sinne tänne äänien perässä. Sitten suorituskin hoituu samalla keskittymisellä, ja silloin ori yltää parhaimpaansa. Upe, voikko ori onkin melko pysäyttävä näky lentämässä liitävää lisättyä ravia koulukentällä...  isä
  Auroran Crystal Hallow
  ii Cairbre Eytan
  iii ?
  iie ?
  ie Mira's Golding Hani iei Hamlet
  iee Hoof's Gold Girl (KTK II)
  emä
  Silverlake's Misty Rose
  ei VIR MVA Ch Moonshine's Siluett eii Gold Star
  eie Moonshine Sunny
  ee Laakson Michaela
  eei Laakson Sandwitch
  eee Darg Sugar

  Suvussa myös:

  ieee: Little Goldilocks  Castron keräilyväri on punainen, lisäksi tavarat on myös nimikoitu.

  Harjat: Pölyharja, kova harja, puolipehmeä harja, kumi- ja piikkisuka sekä harjallinen kaviokoukku.
  Loimet: Punainen toppaloimi, punainen filtti ja viininpunainen ulkoloimi.
  Suojat ja pintelit: 4x valkoiset pintelit, 2x jännesuojat (etusiin).
  Satulat yms: Tummanruskea yleissatula, musta estesatula, punainen ja valkoinen satulahuopa.
  Suitset: Mustat suitset, mustat kankisuitset, näyttelysuitset, kahdet nivelkuolaimet ja kankikuolaimet.
  Apuohjat: Martingaali, chambon.
  Riimut: Punainen nylonriimu.

  Aamu:
  2 siivua heinää, 1,5 litraa Competition Mixiä, 0,5 litraa Fiberlineä, omenoita.
  Päivä:
  2 siivua heinää, 1 litra Competition Mixiä, 1 litra Build Up'ia, 1 mitta valkosipulia
  Ilta:
  2 siivua heinää, 1 litra Competition Mixiä, n. 1 litra lesepuuroa, 1 mitta Chevinal Plus'aa, porkkanoita.
  Syntynyt
  Sukupuoli
  Nimi
  Emä
  14.10.2004 ori Northern Dancer Shaman d'Glamour
  25.1.2005 tamma Sil's Illusion Royal's Rayo De Sol

  Astuu 21.5.2005 tamman O's Girl Once More
  Astuu 7.6.2005 tamman Auroran Galiene


  Ei arvosteltu.


  >>Copyright

  Kuvat © Mählmann
  Tekstit © Minna


  1