Kuva:Eeva-Riitta Poroila

Taikatuulen Iltatähti eli Iitu

Rotu: suomenhevonen
Väri: liinahtava
Säkäkorkeus: 155cm
Sukupuoli: tamma
Syntynyt: 5.10.'01

Ko: Vaativa B
Re: 100cm
Me: 90cm
Ih: 105cm

Kasvattaja: Elina/Taikatuuli
Ex.omistaja: Sandin virtuaalitalli
Omistaja: Maija L.
Hoitaja: Etsitään!

Luonnekuvaus (Hiukan luonteesta kirjoitti myös entinen omistaja)
Iitu on kiltti ja rauhallinen tamma, oikein perussuokki. Se ei säiky melkein mitään, on tottelevainen ja tekee aina parhaansa. Iitu on peruskoulutettu ja ratsuna oikein mukava. Isompiin kisoihin ei ehkä taidot riitä mutta alle metrin luokissa olisi tarkoitus käydä näyttäytymässä ainakin pari kertaa.

Ratsastaessa Tähtönen on siis tottelevainen, rauhallinen ja tekee aina parhaansa.
Iitulla ei vielä ole entisissä kodeissaan kilpailtu, mutta täällä minun omistuksessani koitan mahdollisimman paljon kilpailukalenteria täyttää, niin este- kuin koulupuolellakin.

Joskus Iitu on herkällä päällä, silloin kannattaa ratsastaa melko varovasti. Iitulla ei myöskään tarvitse koskaan raippaa, vaikka ainahan ratsastaessa pitäisi olla raippa mukana. Iitu nimittäin saattaa pelätä raippaa vähäsen. Iitu on myös hiukan enemmän esteratsu, suurin osa tallimme tammoista on kuitenkin kouluratsuja...

Hoitaessa Iitu seisoo yleensä kiltisti paikoillaan, eikä pure tai potki. Kilpailuissa kaikki tosin riippuu ratsastajasta, jos ratsastaja on jännittynyt, niin sitten myös Iitu.

Iitu antaa harjata itsensä aina joka paikasta ilman mitään pakkotoimenpiteitä. Varustaessa Iitu ei aina oikein tykkää satulasta, ja joskus alkaa pyörimään karsinassa ympäri. Suitsia laittaessa se saattaa joskus nostella päätään ylös, mutta ei mitään sen vakavampaa:)
Kun varusteet sitten on saatu laitettua, Iitu on jo ihan innoissaan lähdössä ulos. Vaikka vähän leikkii tyhmää ja on pelkäävinään ohjia ja kaikkea muutakin. Mutta kun ratsastaja on selässä, alkaa oikein kunnon tunti jota Iitu rakastaa!

Lastatessa Iitu käyttäytyy samalla lailla kuin muulloinkin, eli todella rauhallisesti. Muut hevoset katsovat aina Iitua ihmeissään, kun se käppäilee sisälle traileriin. Kun muut sitten huomaavat, ettei siellä ole mörköjä, niin nekin menevät ihan kiltisti autoon.Iitu lastataan aina autoon ensimmäisenä.

Taluttaessa Iitu kävelee ihan rauhallisesti, se ei rynni tai vastaavaa.Lukuun ottamatta sitä kohtaa, jolloin kaverit ovat laitumella ja Iitu pitäisi viedä sisään.Ehei, silloin Iitu on aivan muuta kuin helppo taluttaa. Se jämähtää paikalleen, eikä se lähde millään muulla keinolla, kuin että kaverit viedään ensiksi sisälle.

Muiden hevosten seurassa Iitu on erittäin reilu ja hyvä kaveri muille.Se hyväksytään laumaan ja aina leikkeihin. Oripojista Iitu ei välitä paitsi kiima-aikoina.Silloin on kovat jutustelut aina ohi kulkiessa, ja nuuskimaankin pitää päästä... Iitun paras kaveri on Ukkosmyrskyn Nailoni eli Nalle. Iitu on myös kaikkien muiden kaveri, eikä omi Nallea pelkäksi omaksi kaverikseen.Kilpailu- ja näyttelykalenteri:
Pvm Paikka Laji & Luokka Sija Muuta
3.9.'02 Sprietland Stud Esteratsastus / 80-100cm 10/25 ERJ
5.9.'02 Faller Sky Kouluratsastus / Helppo B:0 5/25 KRJ
6.9.'02 Tähtilaukan Talli Kouluratsastus / Vaativa B 1/25 KRJ
12.9.'02 Talli Hallakko Näyttelyt / Sh-tammat 5/9 (KuMa,JS) NJ
15.9.'02 Koivumetsä Kouluratsastus / Vaativa C 14/24 KRJ
5.10.'02 Mustang Talli Näyttelyt / Sh-tammat ?? NJ
12.10.'02 Näkemättömän sh-siittola Näyttelyt / Sh-tammat ?? NJ
11.10.'02 Royal Horse Stud Näyttelyt / Sh-tammat ?? NJ
24.10.'02 Whitewoodin Ratsutila Kouluratsastus / Vaativa B ?? KRJ
4.11.'02 Hyvänyön Suukko Kouluratsastus / Helppo B ?? KRJVarsat:
6.5.'02 o. Sandin Salamanteri (i.Ch Kasperi)
29.7.'02 t. Kummun Ilta Erakon Kanssa (i.Kuujärven Erakko)
1.10.'02 t. Kotilon Eksynyt Tähti (i.Usvalaakson Halluusio)

Sukutaulu:
Isä:
VIR MVA Ch H.M Nopsa
ii. H.M Hiisi iii. Hiisaus
iie. ??
ie. H.M Tuuli iei. H.M Tuiskaus
iee. Muiston-Pyörre
Emä:
Taikatuulen Tähden Tuike
ei. Iki-Ihana eii. Iki-Onni
eie. Rauhatar
ee. Ch Tähti-Sumu eei. Tähden Lento
eee. Aurotar

Layout by Leadmare

-