Muistoissamme
El Diablo
1/2001 - 20.11.2003

(c) Hilltop Farm

rotu: puoliverinen
sukupuoli: ori
synt.aika: 1/2001 (arvioitu, ikääntyminen)
väri: ruunikko
säkäkorkeus: 178cm
lempinimi: Paholainen
i. tuntematon
e. Ms BabyWing

***

El Diablon nuoruus oli salaisuus. Kukaan ei tiedä missä ori syntyi tai missä se ensimmäiset vuotensa vietti. Kukaan ei tiedä mistä tämä upea suuri ori oli kotoisin, mutta silti se vei paikkansa useiden ihmisten sydämissä. Koostaan huolimatta Paholainen ei ollut mikään paholainen. Se ei ollut nimensä veroinen, mutta osasi silti kantaa sen tyylikkäästi.
Paholainen tuli Sunriseen nuorena kunnianhimoisena oriina, joka ei antanut periksi missään vaiheessa. Nuorena se kilpaili paljon suurissa esteluokissa, käsi kouluvalmennuksessa Rocky Mountainissa ja varasti tammojen sydämiä kotitallilla. Luonteeltaan se oli unelma. Se rakasti ja kunnioitti, antoi kaikkensa ja luotti täysin. Hevosia on monia, mutta Paholaisia vain yksi. Paholainen asui Sunrisessa kauan, mutta lujimman suhteensa se loi varmasti hoitajaansa Anneen. On ilo, että hevosella on tuollainen hoitaja. Paholainen oli kyllä ansainnut kaiken, mitä sai, enemmänkin.
Paholainen periytti jälkeläisilleen uskomatonta sisua ja voimakasta, mutta siroa ruumistaan. Se sopi useille tammoille ja saikin kiitettävän määrän jälkeläisiä, vaikka ei suvultaan ollutkaan tunnettu saati erikoinen. Olen ikuisesti kiitollinen, että saan kunnian omistaa kaksi Paholaisen tytärtä.
Vanhemmalla iällä Paholaisen jalat alkoivat vaivata. Joskus oli vaikea päästä liikkeelle ja ilman oriin hurjaa tarvetta elää ja ilman hoitajansa apua ei se olisi varmasti ollut täällä niin kauan. Paholainen eli hyvän elämän. Kun asiaa vähiten osaa odottaa se tulee omalle kohdalle. Paholainen näki talveen 2003 ensilumen ja sai kokea sen kosketuksen. Lempeän kylmänä pakkasyönä 20.11.2003 El Diablo nosti siivet alleen ja liisi ylös pilvien päälle. Kiitos rakkaudestasi.

"Et ole ikiunessa, et ole poissa
olet tuhat tuulta puistikossa,
olet valon välke aallokossa,
olet timantti hankien loistossa.
Et ole jättänyt meitä, et ole vaiti,
olet lintujen laulu taivaalla,
olet kuiskaus viljapellolla,
olet henkäys rakkaasi poskella."

El Diablo nukkui ikuiseen uneen 20.11.2003 omassa karsinassaan

Rakkaudella muistellen, Elina, hoitajasi Anne sekä koko Sunrisen muu väki ja ystävät vuosien varrelta

***

Jälkeläiset:
t.Majestic's Love Song 22.9.2001 e.My Best Girl
t.Majestic's Devil's Tear e.My Best Girl
o.Sunrise's Són Diablo 22.5.2002 e.Laakson Bella Donna xx
t.Majestic's Francine e.My Best Girl
t.Sunrise's Ti amo 20.11.2002 e.Sunrise's Te quiero
 t.
Sunrise's Aloha wauia 'oe 20.11.2002 e.Sunrise's Te quiero