nether.gif (118219 bytes)

Μερικά από τα Demos αυτού του τεύχους :

ΑNCIENT OATH – Shadowfeast (Demo 1998)

Οι Ancient Oath μας έρχονται από τα Ιωάννινα κι αυτό είναι το 3ο τους demo. Συγκρίνοντας το με τις προηγούμενές τους δουλειές, είναι σαφώς καλύτερο και είναι ευτυχές το γεγονός ότι έχουν κατασταλάξει στο μεταλλικό ιδιώμα που θα ακολουθήσουν. Το heavy/doom των παιδειών είναι ιδιαίτερα καλοπαιγμένο αλλά δυστυχώς τα φωνητικά δεν ξεπερνούν τη μετριότητα, ενώ η παραγωγή θα έπρεπε να είναι ογκώδης και καθαρή κάτι που δεν συμβαίνει, αν και αυτό δεν εμποδίζει τον ακροατή να απολαύσει τη μουσική τους. Το demo αυτό κοστίζει 700 δρχ. Κι έρχεται σε μια πολύ καλή συσκευασία με στίχους κλπ. (κι εξώφυλλο αντιγραφή του ‘NonSerriam’ των Rotting Christ) από: Ancient Oath, 1 Ierarhou Gervasiou St., 45221 Ioannina, Greece.

Δημήτρης Τσάλλος

BLACK THORNS – Beneath The Howling Moon (Demo 1997)

Πολλά είχα ακούσει γι’ αυτό το σχήμα από την Πενσυλβάνια που έχει ανακυριχθεί από το Metal Maniacs σαν η καλύτερη ανυπόγραφη μπάντα. Αυτό το demo διαθέτει 5 θεικές συνθέσεις που με αναγκάζουν να γράψω ότι πρόκειται από τα καλύτερα demos που έχω ακούσει ποτέ! Καταπληκτικό gothic metal με επιρροές από Katatonia, MoonSpell, Sisters of Mercy, Dead Can Dance, Opeth και φυσικά Celtic Frost. Με βασανισμένο ήχο από τις κιθάρες, φανταστηκά πλήκτρα, εκπληκτική παραγωγή, στιχουργικά επιρρεασμένο από συγγραφείς όπως Poe και Stoker έχουν να κάνουν με βαμπιρισμό και αποκρυφισμό. Ήδη όμως οι Black Thorns έχουν υπογράψει με τη Metal Blade και είμαι σίγιυρος πως θα αποδείξουν σύντομα την αξία τους.

Δημήτρης Τσάλος

DESTRUCTIVE AGGRESSION – Sacred Path of Hate (Demo 1997)

Ύστερα από μια μικρή απουσία οι thrashers από τη Θεσσαλονίκη επιστρέφουν με ένα ακόμη καταπληκτικό demo. Το ‘Sacred Path of Hate’ περιέχει 5 ανήσυχα αλλά μελωδικά κομμάτια, με κυριότερη επιρροή τους Slayer. O τραγουδιστής φαίνεται ιδιαίτερα «θυμωμένος» και όταν ανοίγει το στόμα του φτήνει δηλητήριο. Το group είναι καλά δεμένο, και σαν αποτέλεσμα προκαλούν τρέμουλο στο σώμα και κουδούνισμα στο κεφάλι. Ο ήχος είναι καθαρός, η συσκευασία όμορφη και με μιά νεά θανατηφόρα έκδοση του ‘Immortal Blasphemer’! Αγοράστε αυτό το demo στέλνοντας 1000 δρχ ή $5 US από: Kleovoulos Strinopoulos, 29 Mavromichali Str., 54248 Thessaloniki, Greece.

Δημήτρης Τσάλλος

NECROTOMY (Demo 1998)

Αυτό είναι το πρώτο demo των Αθηναίων blacksters Necrotomy, όπου παρουσιάζουν 3 τραγούδια από τα οποία το 1 είναι instrumental. Δυστυχώς η μπάντα δεν καταφέρνει να αξιοποιήσει τις δυνατότητές της. Η παραγωγή είναι απαίσια καθώς όλα τα όργανα βγαίνουν μπροστά και δημιουργήται ένα μικρό πανδαιμόνιο. Τα φωνητικά είναι brutal αλλά και τσιριχτά σε ορισμένα σημεία. Ενώ όμως τα brutal σημεία είναι πολύ καλά, στα τσιριχτά φωνητικά δεν υπάρχει καθόλου καλή απόδοση καθώς χάνουν την επιθετικότητα τους καταντώντας αστεία. Επίσης υπάρχουν ορισμένα λάθη εκτελεστικά. Είναι φανερό ότι η μπάντα χρειάζεται μια καλύτερη παραγωγή. Τα φωνητικά θα ήταν καλύτερα να παραμένουν brutal ώστε να εκφράζουν καλύτερα τις ιδέες τους, και τις επιρροές Rotting Christ. Η μπάντα έχει δυνατότητες, κι αυτό φαίνεται από το πολύ καλό ‘Necrophania’ το οποίο έχει φοβερές αλλαγές και πολύ καλά πλήκτρα. Ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο στο μέλλον αφού έχουν τη δυνατότητα γι’ αυτό. Καλή συνέχεια παιδιά! Διεύθυνση: c/o Elias, 6 M. Botsari St., 154 51 Athens, Greece.

Γιώργος Καραγιάννης

SEASONS OF PAIN – The Dawn With No Grace… (Demo 1998)

Για τους φίλους του dark wave υπάρχει το πρώτο demo των Seasons of Pain από τη Μασσαλία. Αποτελούνται από τους Faceless (bass, vocals και percussion), Mouth (ο οποίος συμμετέχει και στους Christhanasia)(vocals, guitars, keyboards και programming) και Luna Rosa (vocals). Το ‘The Dawn With No Grace…’ περιέχει 5 αξιόλογα κομμάτια, όπου υπάρχουν γυναικεία και διπλά ανδρικά φωνητικά, brutal και ισορροπημένα. Η μουσική είναι σκοτεινή, αργόσυρτη, γεμάτη μελανγχολία, με το μπάσσο να ηχεί βαρύ, τα πλήκτρα γεμάτα με γεύση θανάτου, και μόνο τις κιθάρες να δίνουν έναν πιο χαρούμενο τόνο. Έχουν αρκετές ιδέες που τους κάνουν να ξεχωρίζουν, και θα ακούσετε και τη φωνή του Sean Connery που αποτελεί την εισαγωγή στο ‘The Gathering’. Για παραγγελίες στείλτε $6 US σε: Seasons of Pain, 3 Impasse Teissere, 13014 Marseille, France.

Κασσάνδρα Βεκρή

VIRTUAL REALITY – Wistful Mist (Demo 1997)

Οι Έλληνες Virtual Reality αποτελούνται από τους Μιχάλη Παντούλα (vocals, lead και rhythm guitars), Γιώργο Νάστα (rhythm guitars), Γιάννη Νομικό (bass)(εεπ! Έχω κι ένα ξάδερφο με αυτό το όνομα!), Αρτέμη Γερομήτσο (keyboards και piano), και Γιώργο Τσιτσάνη (drums). To demo CD τους ‘Wistful Mist’ περιέχει 3 power metal κομμάτια, καλοπαιγμένα και με συνοχή, με την παραγωγή δυστυχώς να δείνει περισσότερη έμφαση στα ένχορδα μέρη μην ευνοώντας τα φωνητικά, που ούτως ή άλλως χρειάζονται περισσότερη αυτοπεποίθηση. Το ‘Nightmare’ στάθηκε το κομμάτι που μου κίνησε περισσότερο από όλα το ενδιαφέρον, θυμίζοντας κάτι μεταξύ Iron Maiden και Heir Apparent. Πρόκειται για αξιόλογη προσπάθεια, που όμως όπως και με όλα τα Ελληνικά συγκροτήματα χρειάζεται ενδιαφέρον και υποστήριξη για να συνεχιστεί.

Κασσάνδρα Βεκρή

OCCULT GRINDER MAGAZINE ISSUE #6 SEPTEMBER 1997

Αυτό το διάσημο Ιαπωνικό ‘zine περιέχει στις 40 του σελίδες συνεντεύξεις από Agathocles, Birdflesh, Callenish Circle, Calvary, Deranged, Clacial Fear, Medicine Death, Novathor, Purgatory και Ursurper. Ευχάριστο στην ανάγνωση και με πολύ καλό lay-out, παρότι το μικρό του μέγεθος. Περέχει πολλές δισκοκριτικές (κάπου 170), όμως η πιο πρόσφατη ήταν του ‘Latex Cult’ των Impaled Nazarene που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 1996! Όμως ακόμη κι έτσι, είναι πολύ καλές περιλαμβάνοντας και κάποιες βιογραφικές σημειώσεις, προέλευση κλπ. Δεν γνωρίζω γιατί τεύχος κυκλοφόρησε με τόση καθυστέρηση όμως δεν νομίζω ότι υπάρχει νόημα να το αποκτήσετε αφού σίγουρα έχετε ήδη πάνω από τα μισά CD που παρουσιάζονται. Πάντος μου ξάφνιασε όταν είδα στο playlist των αναγνωστών τους Septic Flesh στην 9η θέση με τους Slayer στην 8η! Group και εταιρίες στείλτε υλικό σε: Occult Grinder Magazine, 2-12-49 Minami – Kimoto, Yao, Osaka 581, Japan.

Δημήτρης Τσάλος

1