Home
Lovebirds en katten
Revalidatie-centrum de Hoogstraat
Bikers World
Music
Heineken Cafe
Specials
Cool Links
Read or Sign the guestbook


EmailMijn agapornis Paco, een dwergpapegaai.


  19 januari 2002 kwam hij bij mij wonen, bijna 9 weken oud. Helaas geen handopfok, dus vreselijk schuw en bang voor alles wat beweegt. Werk aan de winkel dus ;-)
Na wat bekomen te zijn van de reis en z'n nieuwe omgeving verkend te hebben, ben ik gelijk met hem aan de gang gegaan. Eerst maar eens even wennen aan de mensenhand. Nou, dat was de eerste keer geen succes, hij nam gelijk de vlucht de kamer in en na 2 uur zat meneer eindelijk weer in z'n kooi. Hij is nu inmiddels gekortwiekt, dan kan ik hem de baas blijven.
Daarna was het snel dikke maatjes tussen ons. Hij zit inmiddels vrij en blij bij me op het buro als ik aan de comp zit en speelt dan met z'n speelgoed.


Paco's home


  Maandag 28 januari.
Een slechte dag voor Paco (en voor mij). Kiepert in z'n drinkbakje, wat wel meer gebeurd als hij niet goed stapt, maar bleef nu op de bodem van de kooi zitten en dreigde om te vallen. Foute boel. Zo snel als ik kon naar een dierenarts met kennis van vogels. Slecht bericht, Paco heeft een nesttrauma(verwaarlozing), teveel op z'n huid gezeten door pa-aga en niet apart gezet en gevoerd) en moet gelijk aan sonde-voeding gelegd worden en onder een warme lamp.
Hier werd dus ook snachts mee door gegaan en Paco moest met de doc mee naar huis. Inmiddels knapt hij al iets op en ik hoop hem over een paar dagen weer thuis te hebben. Ze gaan gelijk proberen hem over te zetten naar pelletvoer.

  Woensdag 30 januari.
Vanmiddag op 'bezoek' geweest bij Paco. Jeetje, wat is die opgeknapt, al is hij er nog lang niet. Zit weer stevig op de stok en haalt al weer heel wat capriolen uit. De artsen en verzorgers willen hem graag houden ;-) vinden het wel gezellig, lekker kleppen enzo, maar zijn er ook druk mee. Hij mag nog niet naar huis. Het zelfstandig eten gaat maar moeizaam, dus leggen ze de pellets in een soort melkvoeding (beetje de boel camoufleren als het ware) en begint nu een beetje te snappen dat hij niets hoeft te pellen (zaadjes) en alles zo hapsnap naar binnen kan peuzelen. Deze melkvoeding krijgt hij ook met de sonde toegediend en is nu dus gewend aan die smaak. Het bleek dus dat hij het zaad wel brak, maar er niets van binnen kreeg, snapt helemaal niet wat hij er mee moet doen.
Voorlopig moet hij, ook als hij thuis is, nog onder een lamp (dag en nacht) voor extra warmte en blijven controleren of hij bijgevoerd moet worden (ook snachts indien nodig). Echt een zorgen(aga)kindje dus.

  *Paco in de dierenkliniek*


  Vrijdag 1 februari.
Paco is weer thuis!!!!! JOEPIEEEEE
Hij is er nog lang niet, maar eet de pellets, gedrenkt in nog een klein beetje speciale melkvoeding, goed en heeft een warme lamp boven de kooi (voorlopig dag en nacht). Wat een verschil met maandag zeg, er zit weer leven in gelukkig!
Ik heb andere eet/drinkbakjes gekocht, waar hij beter op zit en waarbij ik beter kan controleren wat hij doet.
En hij is tierig zat :-) Onvoorstelbaar hoe snel hij aan me gewend is, echt tam en houdt van gezelligheid. Als ik aan de computer zit, zit hij net zolang te roepen, tot ik de kooi open zet en hem mee neem naar de pc-hoek, dan is het goed.


  Vrijdag 15 februari.
Het gaat steeds beter met Paco. Eet de pellets goed en nog maar 1x per dag met de melkvoeding. Groenvoer en dergelijke is hij niet tuk op, maar omdat hij pellets eet, krijgt hij echt alles naar binnen wat nodig is en hoef ik me daar geen zorgen over te maken.
Z'n kooi staat op vaste tijden open en hij gaat steeds brutaler en wijzer worden ;-)   Hij had weer eens z'n kletsuurtje en op gegeven moment werd dat steeds precies hetzelfde geluidje herhalen en steeds harder. Ik dacht dat hij ergens misschien in vast zat, dus draaide me om, om te kijken wat hij aan het uitspoken was. Gelukkig dat ik niet de stoel verreed, want hij zat naast me op de grond en zat te schooieren om er bij te mogen zitten. Met weer wat andere speeltjes, bij me op het buro gezet en hij was weer helemaal in z'n element. Als ik aan de telefoon zit, is hij jaloers ;-) en gaat hij mee zitten kwekken. Als ik tv zit te kijken, schrik ik me soms helemaal stijf, maakt hij een noodlanding op m'n hoofd, wandelt doodgemoedereerd via m'n oor naar m'n schouder en kruipt dan in de kraag van m'n fleecetrui, lekker warm en even een dutje doen.

Hieronder zie je foto's van Paco, die zich nu overal op z'n gemak voelt.
Hallo, ik ben Pacowat schrijft ze? .........    ....ok, zo is het goed ;-)teluhfoohooonnnnnn .......    hallooo .... met Paco .......Leuk joh, met een propje papier spelen!
Soms ben ik zo moe van het spelen, dat ik lekker even een dutje doe in m'n handdoek-holletje.
*Kattebelletjes ....Sammy & Molly*

*Een zr complete site, alles wat je moet weten over de agapornis!*

*Een leuke site van een zuiderbuur*

1