stallions      mares       breeding      estate      copyrights  

etryxt-271 a g a v e ´ s     i l i a
1 x irtoSERT ; 2 x JS


Englantilainen täysiveri tamma
Òre x Indian Runner
s. 6.11.2003 - 15 vuotias, ASH (FIN)
sks 167.0cm, punarautias

sileät laukat, stayer (2100m +)
stats 68: 9-3-7-7 vs 56 900 v€

Tamman omistaa Kimwi., Socrates TBs

RIP. kaivaten, Socrates <3

1 | 2


Uransa yhtenä sen hetkisenä huipputammana juossut Agave´s Ilia on kotopuolellakin pelkkää tulta ja tappuraa. "Sen kanssa pitää vieläkin mennä aamuisin `harjoittelemaan` radalle, muuten ei tule mitään" naurahtaa tamman hoitaja Susan K. Pirullisen nopea ja pahapäinen Agave´s Ilia oli sen hetken ihailluimpia ja varmasti myös pelätyimpiä hevosia. Vielä kahdeksanvuotiskaudellaankin Ilia näytti muille hevosille kaapin paikan jyräämällä vielä kahdesti voittoon. Vielä nykyäänkin sillä on se sama pilke silmäkulmassaan kuin vuosia sitten, kun se oli vielä kovin nuori.

Jo seitsemän jälkeläistä taakseen jättänyt vanha rouva on siitospuolellakin suosittu nimi. "Yleensä tämän tamman varsat menee todella nopeasti kaupaksi." tamman nykyinen omistaja Kimwi. sanoo. Kilpailevista varsoista Agave´s Adan on juossut jo menestyksekkäästi rahaa peräti 55 700 v€, Firtey Tech 40 500v€ ja Fraia 57 950v€.

Alli on selkeästi ymmärrettävissä, mutta silti vaikeasti hallittavissa. Tamma ei osaa sisäistää sitä, että ihminen määrää tahdin ja suunnan. Vielä harmittavampi juttu on että Alli ei harrasta metkuilua. Jos se tervehtii korvat luimussa ja jalka valmiina potkaisemaan, se myös tekee sen eikä uhkaile. Siksi rouvaa käsittelevät vain ne, jotka ovat olleet tamman kanssa tekemisissä jo jonkin aikaa ja osaavat varautua rouvan jokaiseen liikkeeseen. Taluttaessa tamma kapinoi yleensä vain taluttajaa vastaan, ohikulkijat saavat jäädä rauhaan. Puremilta ei valitettavasti pysty välttymään. Satuloida Alli antaa muitta mutkitta, jos sen tekee nopeasti.

Ainut asia, minkä Alli on osannut jo pienestä pitäen, on ihmisten ärsyttäminen. Tämä tamma kun tekee sitä jatkuvasti myös ratsastaessa. Se ei pahemmin kysele lupaa pienellä pukkisarjalle tai pystyynnousemiselle. Radalla harjoitteleminen on huomattavasti helpompaa jockeylle. Alli kun ei mielellään jää muille hevosille kakkoseksi.

Kisapaikalla Alli ei pelkää mitään tai ketään, mikä on hyvä asia äänekkäillä radoilla, mutta pahaksi sen kanssa työskenteleville ihmisille. Nopea Alli on niin kaviostaan kuin hampaistaankin, sekä reagoi uskomattoman lyhyessä ajassa uusiin tilanteisiin. Radalla Alli siis keskittyy enemmänkin tappelemaan jockeyn kanssa, kuin haastamaan toisia hevosia. Sille selässä roikkuva ihminen on tärkeämpi vastus kun kukaan surkeista nelijalkaisista kisakumppaneista. Kovaluontoisinkin ratsastaja saa tämän hevosen kanssa lähtökarsinassa ahtaanpaikankammon, koska Alli osaa tehdä paikasta elävän helvetin esihuoneen teloessaan itseään ja jockeytä minkä kerkeää. Toisten ampaistessa matkaan Alli yleensä jää toikkaroimaan lähtökarsinoiden eteen ja jos jockey ei saa kiinnitettyä sen huomioita toisiin hevosiin jotka jo viilettävät hyvää vauhtia radalla on voitosta turha haaveilla. Vaikka Alli ei välittäkään toisista ratsukoista, inhoaa se silti häviämistä ja tajutessaan, että jockey on kerrankin sen kanssa jostain asiasta samaa mieltä painelee tyttö toisten perään uskomattomalla vauhdilla. (<-- © Tartsi)

i. Òre xx ii. Darkside of the Moon xx
ie. Orakel xx
e. ktk III Indian Runner xx ei. Fakir xx
ee. Jasmine Eye xx


jälkeläiset - offspring
30. kesäkuuta 2004 - o. Agave´s Adan xx (Achilles Cat A.S.H)
21. syyskuuta 2004 - o. Agave´s Riverside xx (Higany)
2. joulukuuta 2004 - t. Firtey Tech xx (Redrock Headhunter)
11. tammikuuta 2005 - t. Fraia Tech xx (Magnetic Majority)
12. huhtikuuta 2005 - o. Novastine Tech xx (SB Crusador)
25. toukokuuta 2005 - t. Piwinate Tech xx (SB Crusador)
18. heinäkuuta 2005 - t. Primeiro Tech xx (Yes Yes Vol)
25. syyskuuta 2005 - t. Pacific Tech xx (Non-Of Brief)
30. lokakuuta 2005 - t. Iron-Sei Tech xx (Yes Yes Vol)

kilpaillut uransa entisellä omistajalla !

The Real horse in pictures is Prison Bound xx (SIM-NAME Agave´s Ilia)