stallions      mares       breeding      estate      copyrights  

etryxt-275 n a n o k    v .    n o o r d
Summer Race Princess 2005 II


Englantilainen täysiveri tamma
Don Fraidgo x Noir v. Noord
s. 12.12.2003 - 4 vuotias, Michael McErlee (NLZ)
sks 163.5cm, vaaleneva kimo

sileät laukat, sprinter/miler (1400m - 1609m)
stats (45: 6-9-0-17 NLZ) - 5: 1-0-1-1
vs 523 100 v$ - 7 600v€

Tamman omistaa Kimwi., Socrates TBs

1 | 2


Sirorakenteinen pirulainen, joka on samalla jokaisella hengenvedollaan niin hieno hevonen kuin voi olla. Tamma pärskii rauhattomana karsinassaan ja irvistää ilkeästi jokaiselle talliin tulijalle. Nana on siis kovin vieraanvarainen tamma. Vaikka ilkeilijä onkin sää ältään vain vaivaiset 163.5cm on sitä siltikin syytä varoa, niin taiturillisesti se osaa nakata hampaansa kaksijalkaiseen ihmiseen. Muut hevosetkaan eivät jää Nanalta rauhaan. Taluttaessa Nana on myös rauhaton, muttei mitenkään ilkeä. Tamma saattaa vain hypellä ja juoksennelle edessä ja takana. Satuloidessa Nana jäykistyy nopeasti ja nostaa terhakkaasti korvansa pystyyn. Se tietää että se saa taas tehdä mielityötään.

Koulutusvaiheensa Nana suoritti syntymämaassaan Uudessa-Seelannissa, mutta tamma oli näyttävästi todella nopea oppija. Kaikki käytännöntavat tamma osaa muitta mutkitta, mutta ravissa tulevat laukka askeleet antavat heti ilmi, ettei tammaa olla koulutettu alussa oikein. Laukkaradalle päästyään Nana on pelkkää tulta ja tappuraa. Hevosen ilmeestä näkee nopeasti että se nauttii tekemästään työstä. Siron kuoren takana onkin nopea ja lihaksikas täysiverinen, joka painaa radalla sellaista vauhtia että.

Kisapaikat ovat tuttuja alueita tälle tammalle, tosin entisessä kotimaassaan oli vielä enemmän hulinaa kuin täällä. Sen todella huomaa että Nana on suurien yleisöjen ja kilpailujen hevonen, sillä siitä olisi parempaankin. Ehkä tamma on liian hyvä näille radoille, mutta saapahan nauttia viimeisistä vuosistaan laukkaratsuna. Nana todella nauttii suosiosta ja taputukset saa sen hyppelehtimään korvat hörössä. Lähtökarsinaan se menee muittamutkitta ja avaa juoksunsa vanhan tekijän tavoin. Koska Nana on kisannut kovempiakin vastustajia vastaan hyvin tuloksin, se ottaa muut ratsukot tyynen rauhallisesti vastaan. Siltä on myös vaadittu enemmän kuin meillä päin. Siksi se juokseekin hyvin miltä paikalta tahansa. Niin se kuuluisikin, tämä tamma kun on melko laadukkaasta suvusta. Maalinkin jälkeen tamma jatkaisi vielä juoksuaan ja nyrpistelee kun joutuu lopettamaan juoksemisen.

i. Don Fraidgo xx (AUS) ii. Villiam xx (AUS)
ie. Désiré v. Dainhood xx (AUS)
e. Noir v. Noord xx (NLZ) ei. Elbaúr the xx (NLZ)
ee. Frans Firénz xx (NLZ)


jälkeläiset - offspring
17. heinäkuuta 2005 - t. Liquid Tech xx (Seemann)
10. elokuuta 2005 - o. Non Charon Tech xx (Non-Of Brief)

season starts 1st 2nd 3rd 4th
2YO 20 3 4 0 8
3YO 25 3 5 0 9
4YO 5 1 - 1 1
in all - - - - -

Nanok v. Noordin kilpailut

The Real horse in pictures is Flip de Lite xx (SIM-NAME Nanok v. Noord)