stallions      mares       breeding      estate      copyrights  

etryxt-193 A `     p i e c e     b y     p i e c e


Englantilainen täysiveri tamma
Always Tenderly x Angie Dir
s. 15.4.2004 - 15 vuotias, Matt Dewit (USA)
sks 164.5cm, vaaleneva kimo

sileät laukat, middle distance stayer
(1900m - 2300m)
stats 22: 4-1-3-4 vs 29 800 v€
s% 55% - v% 18%

Tamman omistaa Kimwi., Socrates TBs

1 | 2


Kilparadoilla vain kaksikautta juossut A´ Piece by Piece (silloinen Always Piece by Piece) oli ilmiömäinen. Mahtavan juoksukapasiteettinsa tamma todisti viisivuotiaana voittaen kolme kertaa peräkkäin 2400m matkat...jopa perättäisinä päivinä ! "Sitä oli mahtava olla todistamassa, kun vielä itse oli selässä!", Kimwi. sanoo ylpeänä. Kisauransa tammaneiti päätti tähän voittoputkeen. Haikeat hyvästit jätettiin jopa kotikentille, jossa välillä tämä vanha rouva vielä käy vielä treenailemassa ;) "Vaikka ikää on jo laukkaratsuksi tällä rouvalla paljon, se on vielä todella hyvässä kunnossa." toteaa eläinlääkäri Thomas L.

Siitospuolella jo yli puolet elämästään oleskellut Piece by Piece on saanut jälkeläisiä kolmisen kappaletta. Niistä menestyksekkäisemmäksi on itsensä tuonut tamma Sihlut P`Tech, jonka meriitteihin kuuluu mm. Goal Victoryn toisen osakilpailun voitto. Tammaneiti on myös juossut mukavasti statistiikoin 28 : 5-2-3-0. Uusin varsoista, Phiell-Re Tech ei ole vielä päässyt näyttämään kynsiään kunnolla radoilla, mutta nyt jo tullut hyvää jälkeä. Myver Tech ei ole oikein kovia tuloksia juossut, mutta kaipa siitäkin vielä hevonen tehdään.

Hyväluonteinen, sosiaalinen ja terve, olisivat sanoja joilla tätä tammaa kuvailisi. Tinja on vanhennettuaan raivannut tiensä jokaisen tallilla käyneen sydämeen, ihanan luonteensa ja mahtavan juoksupäänsä tuella. Ainut ajankohta jolloin tamma ei huomiota kerjäisi, on ruoka-aika, jolloin se jätetään rauhaan. Ryppyily eikä kovistelu kuulu sen sanavarastoon ollenkaan. Ainut asia mistä Tinja ei järin pidä, ovat muut tammat. Tiksu on oikeastaan ainut sielunkumppani tälle rouvalle, muut eivät saa tulla edes lähelle. Taluttaessa Tinja on vähän hermostunut, tamma ei ole vaan mikään ylenpalttisen rohkea, että pystyisi kestämään tuota kaikkea suurta. Satuloinnista Tinja ei pidä, mutta on aivan mahtava näyttelemään pitävänsä siitä ihan mahdottomasti.

Jo ensiaskeleella Tinjalla ratsastaessa oppii tältä tammalta jotain uutta. Tamma on hyvin opettavainen ratsu ja on opettanut monia ratsastamaan täysiverisellä laukkaratsulla. Ilman Tinjan oppia, tuskin muilla täysiverisillä osattaisi ratsastaa. Vaikka tamma ei olekaan mikään ratsu, sen kanssa pystyy tekemään monia asioita moitteita. Laukkaradalla se on kuitenkin parhaimmillaan. Nimittäin tämä tamma, jos joku, rakastaa laukkaamista ylikaiken. Tinja on myös hyvin viisas tapaus, se nimittäin osaa yleensä itse määritellä askelpituutensa ja vauhtinsa sopivaksi.

Kilpailupaikat ovat yleensä rauhattomia, verrattuna Tinjan koti tilanteeseen. Niin monta hevosta samassa lähdössä, saa välillä Tinjan silmät pyörälle. Mutta koska niin monta kertaa samannäköistä kehää kiertänyt ja samoja hevosia nähnyt, on Tinja oppinut arvostamaan laukkaurheilua. Se tietää todella hyvin mitä siltä odotetaan ja pyrkii aina täyttämään odotukset. Tamma on myös tyypillinen pitkän matkan juoksija. Se ei ole kovin nopea, mutta sitäkin voimakkaampi ja jaksaa varmasti puolet pidemmän matkan kuin monet muut ikäluokkansa hevoset. Mieluiten Tinja juoksee taka-alalla kärkkymässä oikeata kohtaa, jolloin se pääsee kirimään pikkuhiljaa ulkokautta.

i. Always Tenderly xx (USA) ii. tuntematon orii xx (USA)
ie. tuntematon tamma xx (USA)
e. Angie Dir xx (USA) ei. tuntematon orii xx (USA)
ee. tuntematon tamma xx (USA)

jälkeläiset - offspring
29. marraskuuta 2004 - o. Myver Tech xx (MushCat A.S.H)
2. joulukuuta 2005 - t. Sihlut P´Tech xx (Keep Faith W)
1. huhtikuuta 2005 - o. Phiell-Re Tech xx (Agave's Taste of Power)
1. marraskuuta 2005 - t. Sweetdelusion Tech xx (Silverspell MMAU)
4. marraskuuta 2005 - t. Peacefull Tech xx (Redrock Headhunter)

season starts 1st 2nd 3rd 4th
4YO 11 1 1 1 3
5YO 11 3 0 2 1
in all 22 4 1 3 4

A´Piece by Piecen kilpailut

The Real horse in pictures is Evening Attire xx (SIM-NAME A´Piece By Piece)