TIEDOT --- LUONNE --- SUKUTAULU --- KILPAILUT --- JÄLKELÄISET

virtuaalihevonen - a sim game horse
Ramon A
arvonimet

»» PERUSTIEDOT ««
 • nimi: Ramon A
 • lempinimi:Ramon
 • rotu:Puoliverinen
 • sukupuoli: Ori
 • syntynyt: 1975
 • kasvattaja:OmenaLehto
 • väri:Ruunikko
 • merkit:
 • säkäkorkeus:170 cm
 • omistaja:Ewe
 • Ex-omistaja: CutterFly
 • Hoitaja: :HoitoPäikky:

 • »» LUONNE ««
  Yleistä:
  Ramon A syntyi Ruotsissa vuonna 1975 pienellä ratsutilalla. Sen isä oli hyvin tunnettu estekentillä ja kasvatuksessa sekä vahvasta luonteestaan. Moreover taas oli rauhallinen ja luotettava ratsastaa. Moreoverin ja Ramon A:n kotitalli oli kouluratsastuspainotteinen joten Ramon A:stakin toivottiin kouluratsua kuten emänsäkin joka menestyi kansallisillakin kouluradoilla. Ramon A:sta alettiin tehdä ratsua 4-vuotiaana ja ori oppikin loistavasti kaikki ratsun alkeet. Kun koulutusta jatkettiin eteenpäin ja orille yritettiin opettaa vaativampia liikkeitä, siihen asti aina rauhallinen ori alkoi hermostua eikä suostunut enää liikkumaan. Ratsastus oli aina jätettävä kesken sillä ori ei liikkunut edes taluttaen. Sen annettiin seistä kentällä kunnes se itse tuli portille. Sitä pidettiin vaikeana ja luupäisenä, ennen kuin ihmiset tajusivat mitä ori halusi tehdä; hypätä. Tämä selvisi silloin kun se hyppäsi ratsastaja selässään kentän aidan yli sulkutaivutusyrityksen seurauksena. Niinpä orin kouluratsu-ura jäi siihen ja se annettiin koulutukseen Ransom A:n omistajalle. Ramon A piti kovasti hyppäämisestä ja muutaman viikon puomi, kavaletti, este ja maastoharjoittelun tuloksena oli se että kouluratsastuskin alkoi sujua. 6-vuotiaana sillä kilpailtiin jo ja se menestyikin ihan kiitettävästi. 7-vuotiaana se myytiin kakkosratsuksi tanskalaiselle esteratsastajalle jonka kanssa se kilpaili 10-vuotiaaksi asti. Kierrettyään aikansa Tanskaa se tuotiin 15-vuotiaana Suomeen, jossa se kilpaili ensimmäistä kertaa elämässään myös koulupuolella 13-vuotiaan tytön kanssa. Useita jälkeläisiä, joista osa asuu Abacussa.

  Luonne: "Ramona" on oriksi erittäin kiltti ja rauhallinen. Se ei ole oikeastaan koskaan käyttäytynyt "kuin ori". Se sopii kaiken ikäisten- ja tasoisten ratsuksi. Lisäksi sen jälkeläisistä suurin osa on perinyt hyvän luonteen. Toimii niin kentällä kuin maastossakin, on reipas menijä eikä pelkää tai säiky turhia. Ei hermoile (edes ruokien jaossa), eikä taatusti potki tai pure! Vanha ja viisas. Traileriinkin menee suosiolla, joskus saattaa tarvita liinat reunoille. Tulee myös toimeen toisten orien ja ruunien kanssa. Ollut usein samalla laitumella nuorien orien kanssa, laittaa kyllä villikot kuriin!

  Käyttö: Nuorena Ramon A kilpaili 120-130 sentin luokissa, sekä muutamassa pienemmässä kenttäratsastuskilpailussa. Vaikka kouluratsastus onkin orin heikompi laji, se on pärjännyt hyvin pienemmissä luokissa (mm. HeA). Tällä hetkellä 28-vuotias Ramon A on kuitenkin "osa-aika" eläkkeellä, kävelytetään 2-3 kertaa viikossa, joskus kevyttä ratsastusta (ei esteitä). Mahdollista vuokrata myös maastoiluun yhden kerran viikossa. Voi hieman ravata, laukatakin jaksaa vähän. Suurimman osan päivästä tarhailee omassa yksityistarhassaan, aamu yhdeksästä ilta viiteen. Illalla tarkkailee tallin menoa karsinastaan ja juttelee mahdollisen naapurin kanssa...

  »» SUKUTAULU ««
  isä:Ransom A
  ii:Reach High
  iii:
  iie
  ie:Mousy Morrow
  iei
  iee
  emä:Moreover
  ei: Orang-Outang
  eii
  eie
  ee:Monsoon Sky
  eei
  eee

  »» KILPAILUT ««
  Pvm
  Ratsastaja
  Luokka
  Sijoitus
  06.10.2004
  Ewe
  Este/60-70 cm
  13/16
  20.10.2004
  Ewe
  Este/120 cm
  1/5
  17.10.2004
  Ewe
  Este/80-90cm
  5/16
  25.10.2004
  Ewe
  Este/120-140cm
  1/15
  Kisoja pitäneet tallit: 17.10-04 Este 80-90 cm
  20.10.2004 Este 120cm 25.10.2004 Este 120-140cm [Kutsu] Ja pitäjä Kukkaniityn tila
  »» JÄLKELÄISET ««
  syntynyt
  sukupuoli
  nimi
  isä/emä
  syntynyt
  sukupuoli
  nimi
  isä/emä


  Joo mä tiiän että noi koivut on hienon värisii :)

  »» TEKIJÄNOIKEUDET ««
  layout: Leiska-arkisto
  kuvat: Hevosgalleria
  tekstit: CutterFly


  IE 6.0 --- 1024x768 --- high color (16 bit)
  1