< nas2.jpg (13,6 KB)

NATALIJA GRGORINIĆ i OGNJEN RAĐEN

ukratko: ... autorski su par iz Pule. Imaju 28 godina i do sada su svoje priče objavili u gotovo svim domaćim književnim časopisima. 2001. na natječaju «Laurus nobilis» u Poreču pobijedili su sa svojim prvijencem, «Raj».

 

udugo: ... rođeni su 1974. u Puli i 1975. u Slavonskom Brodu. Zajedno pišu posljednjih šest godina i u tom periodu im je oko dvadestak priča objavljivano u domaćim književnim časopisima (“Mogućnosti”, “Tragovi”, “Plima”, “Republika” i “Nova Istra”), novinama (“Vijenac”, “Homo volans” i “Studentski list”), te na radiju (Hrvatski radio III. program).

Usporedo su, također zajedno, radili kao novinari, pretežno, ali ne isključivo, kulturnih rubrika domaćih dnevnih novina (“Glas Istre”, “Republika”, “Večernji list” i “Jutarnji list”) i časopisa (“Vijenac”, “Homo volans”, “Studentski list”, “Tjednik” i “Arkzin”). Također su surađivali u emisijama “Marulova korablja” i “Bibliovizor” na I. i III. programu Hrvatskog radija, a na Radio “Maestralu” u Puli, radili su kao novinari i urednici.

2000. godine osvojili su dva druga mjesta na natječaju “Ideja Istra 2000”, za originalne ideje na području promidžbe istarske kulture, povijesti i turizma.

Prvim romanom, “Raj”, osvojili su prvo mjesto na književnom natječaju “Laurus nobilis”, te im je taj roman i objavljen 2001. u nakladi Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

2002. sudjelovali su na natječaju za kratku znanstveno-fantastičnu priču u sklopu Istrakona 2002. te su njihove tri priče uvrštene u izbor najboljih u zbirci “Tvar koja nedostaje”.

setstats 1 1