Η εφημερίδα μαςΚτίζε σήμερα το αύριο

Home Περιεχόμενα               Περ. Εφ. Σαρωνικού

 

Up
Η εφημερίδα μας
Ανακοινώσεις
Συνδέσεις
Τα συστηματά μας
Κλάδος Ανιχνευτών
Κλάδος Προσκόπων
Photo album

Τραγούδια, έντυπα, κανονισμοί ΣΕΠ, προσκοπικά clipart, και άλλα είναι κάποια απ' τα περιεχόμενα της βιβλιοθήκης μας. Επισκεφθείτε την.

 

           

·         Εκδηλώσεις διδυμοποίησης Δ. Κορυδαλλού με Δ. Αγίου Δομετίου Κύπρου

·         53η Συνάντηση Δ.Δ. "Κύπρος 2001

·         Εκδήλωση "Οι Πρόσκοποι στην Κατοχή"

·         Παρουσίαση βιβλίου "Προσκοπική Νίκαια 1923-2000"

●    3ο Πανελλήνιο αντάμωμα  Βαθμοφόρων   (30-9-02)

●    54η Συνάντηση Δ.Δ. στο ΠΥ.ΒΑ. (30-9-02)

●    Εκδηλώσεις μνήμης "80 Χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή" (30-09-02)

●    49η Πανελλήνια Εδική Εκπαίδευση Βαθμοφόρων Αεροπροσκόπων   (Π.Ε.Ε.Β.Α.) (30-9-02)


53η Συνάντηση Πτυχιούχων Δ.Δ. "Κύπρος 2001"

Πραγματοποιήθηκε η 53η Συνάντηση Πτυχιούχων Διακριτικού Δάσους (Δ.Δ.) το διάστημα από 28.09.2001 μέχρι 01.10.2001 στην Κύπρο. Σε όλη τη διάρκεια του τετραημέρου πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε πολλά ιστορικά και πολιτιστικά αξιοθέατα του νησιού, ενώ η φιλοξενία των Αδελφών Προσκόπων Κύπρου ήταν υποδειγματική.  Έγινε και η απονομή των Διακριτικών στους νέους πτυχιούχους, το Σάββατο 29.09.2001 σε μία όμορφη τελετή. Από την Τοπική μας Εφορεία έλαβαν το Διακριτικό Δάσους του Κλάδου Ανιχνευτών οι Μπούμπουλης Γιάννης και Γαλιάτσος Νίκος.  

Κάντε Κλικ για φωτογραφίες

   Αρχή


Εκδηλώσεις διδυμοποίησης Δ. Κορυδαλλού με Δ. Αγ. Δομετίου Κύπρου

Με μία τελετή ξεχωριστή, έτσι όπως ταιριάζει στην έννοια της διδυμοποίησης, ο Δήμος Κορυδαλλού, υπέγραψε τη δεύτερη φάση μιας διαδικασίας που αποσκοπεί στην ισχυροποίηση των δεσμών, μεταξύ δύο πόλεων, του Κορυδαλλού και του Αγίου Δομετίου, στην προκειμένη περίπτωση.
Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2001, ένα χρόνο μετά την πρώτη υπογραφή πρωτοκόλλου στην Κύπρο, ο κύκλος ολοκληρώθηκει στον Κορυδαλλό με μία δεύτερη και οριστική υπογραφή, από το Δήμαρχο Κορυδαλλού, Στέφανο Χρήστου και το Δήμαρχο Αγίου Δομετίου, Ανδρέα Χατζηλοϊζου.
Η τελετή β' φάσης διδυμοποίησης,  πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα 'Πλειάδες' του Πνευματικού Κέντρου, στις 7.30 το απόγευμα, όπου  χαιρετίσαν οι δύο Δήμαρχοι, ο δήμαρχος Αστυπάλαιας, Πανορμίτης Κονταράτος, επίσης 'αδερφός' δήμος του Κορυδαλλού, ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Αγίου Δομετίου, Γιώργο Καπάταη, ενώ το ψήφισμα  αναγνώσε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Κορυδαλλού.
Αμέσως μετά την υπογραφή πρωτοκόλλου, από τους δύο Δημάρχους ακολουθήσε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων και στην συνέχεια ένα πρόγραμμα-καλωσόρισμα για την Κυπριακή Αντιπροσωπεία, με εκπλήξεις και συγκινητικές στιγμές από τα 'μελινάκια' του 2ου ΔΣ, μουσική από το Δημοτικό Ωδείο, παραδοσιακούς χορούς από το Πνευματικό Κέντρο, προβολή video, από τους Προσκόπους της πόλης μας, τον εθνικό μας ύμνο από την χορωδία του 9ου Δημοτικού αλλά και την μπάντα του Λιμενικού Σώματος, για απόδοση τιμών.

Αρχή        


Εκδήλωση "Οι Πρόσκοποι στην Γερμανική Κατοχή"

Την Κυριακή 28.10.2001, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Αθαν. Λευκαδίτης" του Σ.Ε.Π., εκδήλωση από το Προσκοπικό Μουσείο και την Κεντρική Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας (Κ.Ε.Π.Π.Ε.), Με τίτλο : "1940-1944 Οι Έλληνες Πρόσκοποι στην περίοδο της Γερμανικής Κατοχής".  Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν αρκετά ενδιαφέροντα ντοκουμέντα γιά την δράση των Προσκόπων κατά την διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, και έγινε παρουσίαση της έκθεσης με ενθυμήματα της εποχής εκείνης. Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε παρουσίαση από Ανιχνευτές της Τοπικής μας Εφορείας με θέμα : "17 Αυγούστου 1944 - Το Μπλόκο της Κοκκινιάς". Η παρουσίαση έγινε από τους παρακάτω Ανιχνευτές και Ανιχνεύτριες : Μποντόζη Ροδάνθη (3ο Ν/Π), Κούτελας Τάσος (3ο Ν/Π), Μαριόλη Γεωργία (3ο Ν/Π), Πέρρου Φωτεινή (3ο Ν/Π), Κυπραίου Φλώρα (9ο Α/Π) και Ζαχαριουδάκη Δανάη (8ο Πρ). Τους παραπάνω συνόδευαν οι Μπούμπουλης Γιάννης (Εφ.Κλ.Αν/των), Γαλιάτσος Νίκος (Εφ.Εφ.Πρ.Πρ/τος) και ο Καισαρίνης Μάνος (Υ.Κ.Α. 3ου Ν/Π). Η παρουσίαση απέσπασε πολύ θετικά σχόλια, τόσο από τον Γενικό Έφορο, όσο και από τους άλλους διοργανωτές της εκδήλωσης.  Την εκδήλωση παρακολούθησαν από την Νίκαια, ο Έφορος Διοίκησης κος Δολιανίτης Πέτρος, Ανιχνευτές ης 9ης και 8ης Κοινότητας Ανιχνευτών και  από την Ε.Π.Π.Ν-Κ ο κος Ζαφειρόπουλος.            

Αρχή

 

 

       

                                                                                                                                         

                                                                                                              Εγκεκριμένη Σελίδα

                                                                                                      Σώματος Ελλήνων Προσκόπων

Στείλτε το μύνημα σας στο tenikaias@hotmail.com με τις ερωτήσεις ή τα σχόλια σας για την σελίδα μας.
Last modified: September 29, 2002