Etusivu
Yleistä
Info
Yleistä
Liittyminen
Historia
P.M.K
U.K.K
Yhteisö
Uutiset
Tarinat
Asukkaat
Kaupungit
Roduista
Aateliset
Kuvia
Sivusto
Linkkejä
Ylläpito
Kopiointi
Muuta
Tapahtumat
Turnajaiset
Taisteleminen
Kartasto
Vieraskirja
Copyright © Enelya 2003-2004
Kopiointi ehdottomasti kielletty!
Turnajaiset
"Ritarit olivat välillä toimettomia ja silloin järjestettiin turnajaiset. Ritarit kisailivat keskenään ja tapahtuman ympärille kerääntyi silloin yleensä suuret pidot. Keskiajalla ritarit alkoivat käyttää suojavarustusta. Kalliit ritarihaarniskat olivat kuitenkin harvinaisia. Yleensä ritarit ja tavalliset sotamiehet käyttivät paljon vaatimattomampia varusteita. Syynä ei ollut pelkästään kalleus vaan myös paino, epämukavuus ja taistelutilanteessa epäkäytännöllisyys. Useimmiten soturi pukeutui rintahaarniskaan, kypärään, otti kilven käteensä sonnustautui esim. käsivarsi- ja jalkasuojiin."

Turnajaiset ovat luultavasti Enelyan suosituin tapahtuma. Alkujaan se oli ihmisten keksimä ja hallitsema tapahtuma sekä juhla. Mutta myöhemmin haltioiden johdolla kaikki muutkin rodut halusivat alkaa näyttämään taitojaan erilajeissa, sillä Enelyan yhteisten turnajaisten voittaminen on suuri kunnia, vaikka ei muuten olisikaan taistelusta kiinnostunut. Turnajaisista tekee niin suositun luultavasti se että, sen ympärillä on muutakin tapahtumaa, ihmiset kokoontuvat johonkin yhdessä, ja ilmassa on tiettyä messumaista tunnelmaa. Lajejakin on useita, joskus normaalien lähitaistelun ja peitsikamppailun lisäksi on tarkkuus kilpailuja & erillaisia tehtäviä. Useimmiten turnajaisten lähelle muodostuu myös suuria markkinoita & toreja, joissa sepät näyttävät taitojaan, kauppiaat yrittävät myydä tuotteitaan, ja sieltä voi tehdä paljon tarpeellisia löytöjä.

Turnajaisten järjestämisestä vastaavat neuvoston jäsenet. Turnajaiset ovat usein vain aatelisten juhla, tavallinen kansa tyyntyy vain katselemaan, mutta jos joku aatelinen jää pois turnajaisista, hän voi luovuttaa paikkansa tavalliselle Enelyalaiselle. Tämän voittaessa turnjaiset hänet ristitään Enelyan aateliseksi. Ja voittaja saa lisäksi tietenkin mahtavan kunnian sekä suuren pokaalin. Turnajaisten lajit keskittyvät taisteluun, joten ohjeiden lukeminen on hyödyllistä ennenkuin rupeat ilmoittautumaan turnajaisiin.

1