Ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου σχολιάζοντας από τις στήλες της "Ελευθεροτυπίας" την έκδοση της συλλογής διηγημάτων "Λουτρά" μεταξύ άλλων γράφει: Ο Τάσος Καπερνάρος προέρχεται από την ποίηση. Οι ποιητικές του συλλογές ξεχώρισαν με τις παραστατικές τους εικόνες και την καλά ελεγχόμενη γλώσσα τους. Τα "λουτρά" είναι διηγήματα βγαλμένα από την εμπειρία της στρατιωτικής θητείας: ο αφηγητής, που μάλλον ταυτίζεται με το συγγραφέα, καταγράφει μικρά επεισόδια της καθημερινής ζωής στο στρατώνα, στο ψυχιατρείο (από όπου περνά για ένα διάστημα με διατεταγμένη υπηρεσία) και στο απομονωμένο φυλάκιο ενός μοναστηριού, στο οποίο δέχεται να παραμείνει προκειμένου να γλιτώσει από τον εφιάλτη των ασκήσεων στο πεδίο βολής.

Η ρεαλιστική μέθοδος του Καπερνάρου δεν εκτρέπεται, ευτυχώς προς τον συναισθηματισμό ή την αφελή ηθογραφία, που πάντα ευνοούνται από ένα τέτοιο υλικό…

Δεν ξέρω αν και πώς θα συνεχίσει ο συγγραφέας, έχω όμως, την εντύπωση ότι ο γόνιμος δρόμος βρίσκεται προς αυτή την κατεύθυνση και ότι από εδώ θα πρέπει να κρίνουμε και το τωρινό ευοίωνο αποτέλεσμα.wpe5085.gif (1205 bytes)
Πίσω
1