PÄÄVALMENTAJAN TERVEHDYS

      

World Taekwondo Federation

Tervehdys kaikille Taekwondon harrastajille ! Taekwondo on yli 2000 vuotta vanha korealainen itsepuolustus- ja taistelulaji joka saapui Suomeen 1979. Lajia harjoittelee noin 50 miljoonaa ihmistä yli 170:ssä maassa. WTF:n Taekwondo on myös Olympialaji ja sen päämaja Kukkiwon sijaitsee Koreassa.Taekwondo on erittäin monipuolinen laji jossa ottelun lisäksi kilpaillaan myös Mudo-puolella eli taitotaekwondossa.         

Pariisissa, Charletyn Stadionilla 18-19.11.2000 pidetyissä Mudon MM-kilpailuissa oli mukana yli 600 kilpailijaa kaikista eri maanosista kuten Afrikasta, Aasiasta, Euroopasta ja Amerikasta. Runsaasti yli kahdestakymmenestä maasta saapuneet Taekwondon ystävät kilpailivat tuolloin Mudon maailmanmestaruudesta. Suomalainen Nina Hedkrok voitti Pariisissa vuonna 2000 Mudon MM-kultaa, sarjassa Freestyle Poomse. Ninan henkilökohtaisena valmentajana toimi tuolloin Taekwondon Suomeenkin tuonut korealainen suurmestari Dae Jin Hwang 9.Dan. Helsinkiläiset Tiina Salomaa-Hwang ja Juha Ahonen saavuttivat samoissa kisoissa yhden askeleen ottelussa MM-pronssia. Taitotaekwondossa mitataan Taekwondon teknistä ja filosofista osaamista.

Taekwondo Gepardien perustajajäsen sekä nykyinen päävalmentaja Nina Hedkrok on harjoitellut kamppailulajeja jo yli 30:n vuoden ajan. Nina Hedkrok on myös Suomen Sisäasiainministeriön hyväksymä virallinen Voimankäyttökouluttaja sekä kansainvälisen Budoliiton ITBF:n jäsen ja Suomen edustaja.

Vuoden 1999 alussa, korealainen suurmestari Dae Jin Hwang 9.dan yhdessä Nina Hedkrokin sekä Seppo Hedkrokin ja Jan Göhlin kanssa käynnistivät Vuosaaren Urheilutalolla Helsingissä ensimmäisen alkeiskurssin ja pian alkeiskurssin jälkeen, nimitettiin Nina Hedkrok seuran päävalmentajaksi.

Seuramme mustien vöiden opettajat ovat kaikki WTF:n mustia vöitä: Päävalmentaja Nina Hedkrok, Jan Göhlin sekä Seppo Hedkrok. Ohjaajana nykyisin toimii myös lajia vuodesta 1998 asti harrastanut Harry Laaksonen 1 kup joka on saavutti Suomen Taekwondoliiton järjestämistä kisoista alle 63 kilon sarjassa Nuorten Suomenmestaruus pronssia (2004 NSM -63kg).

Seuramme "Taekwondokat" osallistuvat myös erilaisiin kilpailuihin. Juniorimme ovatkin menestyneet ja tuoneet useita mitaleita eri kilpailuista. Seuramme sai kultaa ja hopeaa Taitotaekwondon, Taekwondo Poomse 2002 SM-kisojen ohella käydyistä Ilves-aloittelijat sarjoista sekä 2004 SM-kisoista tuli NSM-pronssia -63 kg:ssa.

Seuramme Taekwondo Gepardsien päämäärät ovat :

1.Tuoda iloa ja virkistystä liikunnasta lapsille ja nuorille

2.Aikaansaada pysyvä harrastusmuoto

3.Edistää lasten ja nuorten sosiaalista kasvua

4.Taekwondo-lajin avulla kohottaa elämänlaatua sekä tehdä kasvatustyötä

5.Pyrkiä edistämään terveitä elämäntapoja tuomalla erityisesti Taekwondoa esiin positiivisena liikuntaharrastuksena

6.Korostaa suvaitsevaisuutta ja yhteistuntoa eli toisista välittämistä

7.Antaa mahdollisuus myös kilpaurheiluun ja urheilutavoitteiden saavuttamiseen

© Nina Hedkrok, päävalmentaja, Taekwondo Gepards

 

Seuramme kuuluu maailmanlaajuiseen ITBF: ään jonka pääopettajana ja edustajana Suomessa on Nidokwanin Suurmestari Nina J. Hedkrok 7.Dan (Nidokwan).

                        TAKAISIN PÄÄSIVULLE

 

 

© Nina Hedkrok

        

        

1