Välkommen till min svenska fan-sida om
All information och alla bilder på denna sida har jag samlat från andra saiter på internet. Jag vill inte påstå att jag har äganderätt till varken bilder eller information. Det finns länkar till samtliga sidor som jag hämtat information och grafiken  från.
Toby Keith Covel
föddes 8 Juli i Clinton, Oklahoma.
Hans familj flyttade till Oklahoma City när Toby var ung, och det där han fick upp ögonen, eller rättare sagt öronen, för musiken.
Han fick sin första gitarr när han var 8, men det skulle dröja länge innan han valde musiken som yrke.
Efter High school tog han jobb på oljefälten i Oklahoma. Samtidigt började han spela i sitt första band "The easy Money Band". Ett band som koncentrerade sig på Bluegrass och Alabama-influerad Country mixad med Rock'n Roll.

Efter några år så blev det dåliga tider för oljeindustrin, och Toby slutade sitt arbete för att börja spela football för "The United States Football Leauge"(USFL).
När det inte verkade bli någon fortsatt karriär inom sporten, så bestämde han sig för att satsa allt på musiken, och började turnera mer och mer.

Han spelade in demos och skickade in dem till olika bolag i hopp om att få kontrakt.
Och han hade tur, för en av hans demos hamnade i händerna på producenten Harol Shedd. Hon såg att killen hade talang, och hjälpte honom att få kontrakt hos Mercury Records.

Nu har han släppt inte mindre än 10 album, vunnit många priser och spridit mycket glädje med sin musik.
Toby Keith
Priser
Fan club
Länkar
Kontakta mig
Nyheter
Album
Mer
Columbus OH 17/9-04
"Wall of Warriors"
Bilder/Video
Turne'