Nieuwsproxy installeren

Trollenfilter voor nl. en be. groepen
Datum filter: 22 oktober 2008

Inbelblokkade uiterst effectief

Vooral door het toenemend gebruik van ADSL en kabel verdwijnen veel trollen want: wie trolt op de verkeerde plek is binnen een dag zijn account kwijt. Ook de nieuwe blokkade op de 067xx inbelnummers blijkt uiterst effectief te zijn. Wie daar eenmaal een account kwijtraakt kan niet meer van hetzelfde telefoonnummer gebruik maken, ook niet bij andere providers.

Wat is een trol?

Trollen zijn figuren die van mening zijn dat ze ons met hun gezelschap verblijden als ze dronken, rochelend, boerend, scheten latend of gewoon luidkeels schreeuwend bij de groep komen zitten en dan zaken aansnijden die niets met de discussie van doen hebben. De naarste trollen zijn Nederlanders: ongeveer 10 trolletjes zijn nog actief, maar er zijn helaas ook een paar Belgen bij, vaak Nederlanders die bv naar Oostende verhuisd zijn. De wetgeving laat geen eenvoudige actie toe om van trollen af te komen. Onder het mom van vrijheid van meningsuiting moet men ze helaas hun gang laten gaan. Soms gaan ze gelukkig te ver en kunnen ze afscheid nemen van hun PC's en/of internetaansluiting en dan is het even rustig maar er zijn jammer genoeg een aantal hardleerse pestkoppen en om die zoveel mogelijk buiten te sluiten is er dit filter.

Van waar dit succes???

Met het filter zijn de belangrijkste trollen weg te filteren. Niet allemaal helaas want er zijn er een paar die er een dagtaak van maken om anderen lastig te vallen. Geen probleem, want hun vriendjes zien hen niet dus ze hebben er geen eer van. Een flink aantal trollen is hun adsl of kabel account al kwijtgeraakt en dat doet pijn want ze moeten dan terug naar inbellen per telefoon naar een buitenlands inbelnummer want de ISP's kunnen nu bepaalde lijnen blokkeren voor toegang tot het internet, op welk account dan ook. Vanaf 2002 wordt er al van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. In die situatie worden ook kabel- en ADSL accounts afgesloten. Verder hebben notoire trollen al kennis gemaakt met de arm der wet en hebben ze minimaal een voorwaardelijke veroordeling liggen.

 

Waarom een extra trollenfilter?

De meest gebruikte programma's voor het volgen van de berichten in nieuwsgroepen - we denken hier bijvoorbeeld aan Outlook Express en aan de nieuwslezer in Netscape - zijn niet goed in staat om dit soort trollen berichten buiten te houden. Om deze programma's een beetje te helpen met het schoonhouden is er een programma gemaakt door Mark Burkley dat vrij door iedereen gebruikt mag worden. Dit programma komt tussen de nieuwslezer en het Internet te zitten en filtert ongewenste rommel er uit.

Een complete versie voor de gebruikers van nl. groepen die met een van b.g. programma's werken kan hier worden gedownload. Unzip die file en installeer hem. Daarnaast heb je de specifieke nl. nieuwsgroep definitie nodig. Klik daarvoor op deze link. Na downloaden daarvan moet nfilter.dat ge-unzipped te worden en geplaatst te worden in plaats van de bestaande nfilter.dat in de directory c:\program files\newsproxy

Wie worden er zoal uitgehaald?

De hele Nederlands/Belgische spammer commune bestaat dus maar uit een klein aantal pestkoppen die kans zien om het leven van de overige gebruikers te vergallen. In de eerste plaats worden anonieme posters, cross-posters, posters met fake-adressen en referenties naar trolgroepen en klets-groepen er uitgefilterd aan de hand van bekende gegevens zoals hun naam en de nieuwsgroep die ze onder vuur nemen. De trollen gebruiken natuurlijk gratis accounts of een account van bijvoorbeeld de Freie Universität Berlin (die dus nu wordt geweerd) en domme trollen gebruiken hun kabel of ADSL/Turbo lijn en erg domme trollen bellen in via een compleet vast IP adres, bijvoorbeeld het account van hun werkgever of Universiteit. We hebben bovendien nu de medewerking van de hotmail provider MSN en van Google, die bij overlast toch de IP adressen doorgeven. En als u zich kunt beheersen en niet reageert op trolberichten die er toch nog doorkomen dan helpt u iedereen en zijn we er weer rap van af.

Hoe installeer ik het filter??


1) Maak een map aan op de C: schijf en noem die map nieuwsfilter
2) Download het installatieprogramma kies 'opslaan op schijf' en plaats die file in die map. Download dan de extra filter-file en plaats hem in dezelfde map.
3) Unzip en start het installatieprogramma en volg de instructies. Ga na de installatie naar de map waarin nfilter.zip is gedownload, unzip de file tot nfilter.dat en plaats die file in de directory c:\program files\newsproxy over de daar al aanwezige nfilter.dat file heen.
4) Start het programma en klik op het icoontje rechtsonder in de balk
5) Ga naar edit-configuration-network en vul de naam van je news-server in
6) Druk op OK en dan op stop en sluit het programma af (met het X je)
7) Volg dan de instructies voor Outlook Express of Netscape, hieronder:

Outlook Express
a) Start het programma en ga naar Extra-accounts-nieuws-kies het account-eigenschappen-server
b) Vul bij de servernaam in: 127.0.0.1
c) Vink aan: aanmelding vereist
d) Vul in de gebruikersnaam
e) Vul in het paswoord
f) Vul in: paswoord onthouden
g) Sluit het programma af

Netscape
Ga naar edit-preferences-mail en nieuws-nieuwsgroep server-haal de oude server weg
Toevoegen: 127.0.0.1 en aanvinken: gebruikersnaam en paswoord gebruiken.

In de nieuwsfilter map staat ook een link naar het programma newsproxy. Die kan je naar het bureaublad slepen. Je kan het programma newsproxy nu opstarten en als je dan nieuws gaat lezen worden de bekende ploerten er uit gefilterd.

Van tijd tot tijd wordt de configuratiefile (nfilter.dat) aangepast. Nieuwe exemplaren kun je hier downloaden.

Je kan zien of het filter werkt door op het paarse nfilter icoon te drukken rechtsonder op je beeldscherm. Met view-dropped articles zie je wie er gepakt zijn; die lijst kun je ook weer wissen. Druk na het kijken op HIDE.