Nimi: Hukkapätkä
Lempinimi: Pätkä
Rotu: Suomenhevonen
Sukupuoli: tamma
Syntynyt: 2.2.2006 // 6v.*
Väri: vprt
Merkit: lht, pkuti, kj vsk
Säkä: 157 cm
Kasvattaja: Lepistön Talli (evm)
Omistaja: Tuonela

Käyttö: työhevonen (metsäajo, veto, tottelevaisuus)
Ennätykset: -
Voittosumma: 0 ve

Sijoituksia työhevoskilpailuista: -

*Ikääntyminen:
1.12.2006 = 6v.
1.3.2007 = 7v.
1.6.2007 = 8v. jne.


:: Pätkän aikaisempi elämä ::
Pätkä on syntynyt jossain virtuaalisuomen peräkorvessa, paikassa, jossa työhevoset vielä ovat arvossaan. Pätkä on koulutettu jo nuorella iällä kaikenlaisten mööpeleiden eteen, vetää perässään niin auraa, kuin heinäharavaakin. Se tuli myyntiin, kun omistajat päättivät vähän karsia hevoskantaansa ja niimpä Pätkä muutti Tuonelaan. Pätkällä ei ole aikaisemmin kilpailtu työluokissa, lähinnä se on vain kiertänyt erillaisissa näytöksissä esiintymässä.

:: Luonteenpiirteitä ::
Pätkä on luonteeltaan ihanteellinen työhevonen. Se on rauhallinen ja harkitseva ja kuuntelee aina ensin ihmistä, ennen kuin tekee mitään. Pätkälle ei ole mikään niin erikoista, etteikö sitä voisi ainakin kokeilla ja se on helppo opettaa uusiin asioihin. Pätkä tosiaan on tallin monipuolisin hevonen ja kiskoo perässään mitä vain, se ei säikähdä leikkuukoneen säksättävää ääntä, vaan vetää sitä reippaasti.

Tallissa Pätkä on rauhallinen, sen ei koskaan kuule potkivan seiniä tai viilaavan hampaitaan kalteriin. Sen karsinaan saa mennä koska vain ja siellä touhuta ihan rauhassa mitä vain. Silloin kun muut hevoset hyppivät seinille, kun ikkunoista pyyhitään pölyjä, niin Pätkä seuraa kiinnostuneena tapahtumaa ja yrittää haistella pölyhuiskaa. Tarhatessa Pätkän voi päästää itsekseen tarhaan ja talliin, se tietää kyllä minne mennä, vaikkakin saattaa jäädä vähän ruohoa maistelemaan matkalla, mutta jatkaa kyllä matkaansa, kun vähän huutelee sen perään. Ja taluttaessa Pätkä tulee kauniisti vierellä, ihmisen askeliin vauhtinsa sovittaen. Pätkä pitää kovasti hoidettavana olemisesta ja on onnessaan, kun häntä harjataan ja jouhia selvitetään.

Ajossa Pätkä on kuuliainen ja reipas, sillä on matkaa voittava käynti ja ravi. Se tottelee ohjastajaa täydellisesti ja seisoo kuorman lastauksessa paikallaan, vaikka maailman tappiin asti. Pätkä on erinomainen peruuttaja, ei tarvitse kuin pienet merkit ohjista ja sen jälkeen sitä voi peruuttaa pelkällä äänellä. Pätkällä on myös ratsastettu ja se on siinä aivan yhtä kuuliainen, kuin ajohommissakin. Jos tiput Pätkän selästä, mikä on melko epätodennäköistä, niin tamma pysähtyy niille jalansijoilleen ja odottaa, että pääset ylös ja kyytiin. Koulukiemuroita se ei osaa, eikä sillä ole hypättykkään, mutta maastoratsastukseen se on mitä oivallisin.
Pätkä pitää kovasti uimisesta ja kesäisin sitä käydään paljon uittamassa ja kahluuttamassa selästä käsin.

Pätkän kanssa ei ole ongelmia kengityksen suhteen, sillä on malttia seistä paikallaan, mutta matolääkkeen antaminen, se on paha. Putkilon nähdessään tamma puree hampaat yhteen, eikä sitten millään avaisi suutaan. Matolääkkeet täytyykin antaa sitten tilkassa kauroja, jossa on vähän juoksevaa melassia mukana, muuten ei alas mene.
Kuljettaminen on helppo juttu, Pätkä melkein juoksee koppiin, kun sen näkee ja tulee alas ilman sen suurempia ongelmia. Kilpailupaikoille Pätkä ottaa ensin tilan haltuun, eli katselee kulkiessaan ympärilleen ja kun homma on selvä, se keskittyy kilpailemiseen.

Muiden hevosten kanssa Pätkä on sosiaalinen ja tulee toimeen tarhassakin kaikkien kanssa. Erityisesti se pitää varsoista ja usein sen näkeekin hoitotätinä toisen tamman varsan vierellä vahtimassa, mikäli emätamma tämän hyväksyy.

:: Suvusta ::
Pätkän suku on virtuaalimaailmassa tuntematon, mutta ei silti millään tavalla huono!
Isä Kuningas Jätkä on pienhevosen rajoja lähentelevä ori, joka kilpailee matkaratsastuksessa. Sen isälinja taas puolestaan on työhevosia, jotka ovat menestyneet niin metsäajossa, kuin vetokilpailuissakin. Iii Savotta on vuoden 1980 työhevosmestari. Ie Hippityttö puolestaan edustaa ravilinjaa, se on kilpaillut aikanaan 68 starttia, joista totosijoja oli huikeat 49! Hippityttö menestyi myös siitoksessa ja jätti 3 valiojuoksijaa, mm. Hippiäinen 24,3a.
Emä Hukkanen on puolestaan suvustaan puhdas työhevonen, emälinja edustaa erittäin hienoa ja menestynyttä työhevossukua. Eee Jekkunen on jättänyt 7 varsaa, joista jokainen on pärjännyt vedossa ja osa myös metsäajossa, mm. ori Kettunen on metsäajon kolminkertainen mestari.

:: Pätkän kuulumiset ja viimeisin päivitys ::
Pätkä aloittaa kilpailemisen, jälkikasvu mahdollista.
Viimeksi päivitetty 5.7.07 - värit vaihdettu, varsan tiedot.


:: Jälkeläiset ::
19.4.07 o Tuonelan Kalmankosketus, i. Iku-Turo

:: Kilpailutiedot ::
Pätkä ei ole vielä kilpaillut.

:: Kuvia ::
Kuva aukeaa isommiksi klikkaamalla.

Hukkapätkä on virtuaalihevonen.
Kuvissa oikeasti sh-t Vinkale-Tyttö, yo. tiedot eivät liity kyseiseen tammaan.


:: Sukutaulu ::

i. Kuningas Jätkä evm

ii. Tukkijätkä iii. Savotta
iie. Pampula AA
ie. Hippityttö iei. Kasari-Ihme
iee. Kukkaistyttö
e. Hukkanen evm ei. Susi Hukka eii. Sepe
eie. Luppo
ee. Möttönen eei. Jarruvei
eee. Jekkunen