HOME / EMULATORS / CONSOLE / NINTENDO GAMECUBE
 
 ™   NINTENDO GAMECUBE TANITIM

    18 Kasım 2001 tarihinde ABD`de 199 dolardan piyasaya çıkan Nintendo GameCube`ün işi zor gözüküyor. Tüm dünyada yaşanan kriz ve savaş bir yandan, Sony PlayStation ve Microsoft X-Box gibi rakipler diğer yandan Nintendo için zorluk oluşturacak gibi gözüküyor.


Tasarımcı Shigeru Miyamoto GameCube rakiplerinden çok daha küçük ve şık     Bütün bunlara rağmen Nintendo`nun şimdiye kadar ürettiği cihaz, oyun ve çizgi dizilerle edindiği bir yer var. Tabii nintendo sadece bunların yeterli olmadığı biliyor ve GameCube`ü rakiplerinden 100 dolar daha ucuza 199 dolara satıyor. Ayrıca GameCube rakiplerinin ağır, büyük, kaba ve itici gözüken tasarımlarının aksine; Mario ve Zelda oyunlarının tasarımcısı Shigeru Miyamoto tarafından tasarlanan hafif, küçük, şık ve albenisi olan bir tasarıma sahip. Bu tasarım sayesinde, özellikle küçük yaşta olan müşterilerini kendine çekiyor.


56K modem ve BroadBand internet adaptörleriÖzel bir adaptörle GameBoy Advance ile GameCube birbirine bağlanabiliyor     Nintendo rakiplerine açık kapı bırakmıyarak internete, yanındaki diğer GameCube`lere, GameBoy Advance`lere bağlanarak oynamaya izin veriyor. Yan tarafta 56K modem, BroadBand internet ve GameBoy Advance bağlantı adaptörlerini görüyorsunuz. Titreşimli ve kablosuz gamepad`ler gibi aksesuarlar GameCube`de unutulmamış.


Kablosuz Gamepad 3 inç çapında 1.5Gb. veri kapasiteli özel oyun CD`leri     Bütün bunların yanında Nintendo GameCube için teknolojiyi bir adım ileri götürerek, 3 inç`lik küçücük, 1.5Gb. veri alabilen yüksek yoğunluklu CD`ler kullanıyor. Bu sayede, zamanında Sega`nın Dreamcast için yaptığı 800mb. lık özel CD`ler gibi oyunların kopyalanmasını da önlüyor.


Acaba Luigi `yi bu kadar korkutan nedir ! Sevimli Pikmin`ler     GameCube`ün bir diğer üstünlüğü ise, Nintendo`nun birer klasik olmuş oyunları. Hepimizin severek oynadığı Mario, Luigi, Yoshi, Pikachu, Kirby, Donkey Kong, Zelda, Mario Kart gibi oyunların yeni versiyonlarını GameCube`de de göreceğiz. Oyunların fiyatı ortalama 50 dolar olacak. Üç yeni konsol içinde oyun tasarlayan programcılarsa GameCube için aynen şunları söylüyorlar. "GameCube oyunları en iyileri. GameCube küçük boyutuna rağmen oyunları yüksek görüntü kalitesiyle göstermek için ihtiyacı olan güçten çok daha fazlasına sahip ve kullanımı diğer kosollardan daha kolay."


    Nintendo geçmiş yıllardan edinmiş olduğu tecrube ve isimle, eğlenceli karakterli oyunları, yukarıda saymış olduğumuz özellikleriyle ve rekabetçi fiyatıyla diğer konsollardan daha üstün gözüküyor. PlayStation 2 birinci yılını doldurduğundan, GameCube daha çok Microsoft X-Box ile rekabet edecek gibi gözüküyor. Biz de bu savaşı büyük bir dikkatle izleyeceğiz.

    GameCube`ün oyunlarından örnekleri ve teknik detayları aşağıda bulabilirsiniz. Nintendo`nun GameCube`ü hiçbir zaman teknik olarak üstün göstermek gibi bir derdi olmadığından, onu daha çok oyunlarının kalitesi, kullanış kolaylığı ve şirinliğiyle ön plana çıkartmak istediği için teknik özelliklerini bulmakta biraz zorlandım.

Adem Yılmaz  
turkish_emulator@yahoo.com  


TEKNİK ÖZELLİKLERİ
 
GameCube
GameCube CPU : 486Mhz. Power PC

Grafik : Ati Flipper 200Mhz.

Sound : 64 Kanal

Diğerleri : 24Mb sistem Ram, Mini CD-Rom, 4 kontrol Portu, 2 hafıza kartı Slotu, 1 Analog AV çıkışı, 1 Dijital AV çıkışı, 2 High-Speed Serial Port, 1 High-Speed Parallel Port

 
GameCube GameCube

GameCube


 
Super Smash Bros.Super Smash Bros.
Super Smash Bros.    

Luigi`s MansionLuigi`s Mansion
Luigi`s Mansion    

Wave Race Blue StormWave Race Blue Storm
Wave Race Blue Storm    

NBA Courtside 2002
NBA Courtside 2002
Pikmin
Pikmin
 
HENÜZ EMULATORÜ BULUNMAMAKTADIR !


Bu site Dinamik HTML unsurları içerdiği için en iyi Netscape 6.0 , Explorer 5.0 ve üzeri sürümlerinde, 800*600 çözünürlükte çıkar.
Sitedeki tüm bilgilerin hakkı saklıdır ve izinsiz alıntı yapılamaz. Marka, logo, grafik ve benzeri eserlerin tüm hakları sahiplerine aittir.

BU SİTE BİLGİNİN PAYLAŞIMINI AMAÇ GÜTMEKTEDİR.
BİLGİ PAYLAŞTIKÇA BÜYÜR !
Copyright © 2000-2002 Turkish Emulator - Adem Yılmaz