Perustiedot
  Virallinen nimi   Kersantti Karoliina (VH-26715)   Kutsumanimi   Karo
  Syntymäaika   19.07.2006   Ikä   v., VHKR
  Rotu   Suomenpienhevonen   Sukupuoli   Tamma
  Väritys   Ruunikko   Säkäkorkeus   147 cm
  Koulutustaso   HeB, re & me 90cm, valjakko avoin   Painotus   Kouluratsastus
  Omistaja   Siiri K.   Kasvattaja   TiFF / Hillander
  Kotitalli   Routamaa   Hoitaja   ei ole - päiväkirja


© Siiri K.

x luonnekuvaus.
Hörh! Minä olen suomenpienhevostamma Kersantti Karoliina, mutta kutsuthan minua pelkäksi Karoksi, sillä se on paljon lyhyempi kuin tuo virallinen. Tässä sinun olisi nyt sitten tutustuttava vähän minuun, en tiedä oliko niin tarkoitus, mutta tervetuloa kuitenkin kuuntelemaan - korvat höröllä tai lerpallaan, minä en välitä. Kuitenkin, jos nyt pitäisi kertoa jotakin minusta, niin kuvailisin kaiketi minäkuvaani sanoilla "uuttera", "yhteistyöhaluinen", "ahkera"... Ei, hei, mitä omistajani täällä tekee? Ai tullakseen kertomaan totuuden minusta? Älkää, kiltit, apua, iiks! No hyvä on. Näköjään adjektiivini eivät olleet aivan riittäviä, joten lisättäköön jonon jatkeeksi (huom.! jatkeeksi) seuraavat; "neitimäinen", "komenteleva" ja "arvonsa tunteva". Pahoittelen, totuus on tarua ihmeellisempää. Haluatko kenties kuulla minusta lisääkin?

Tervetuloa talliin! Käythän siivosti tänne karsinan perälle, en suvaitse ylimääräisiä roskia tai huonoa käyttäytymistä omassa kopissani. En voi vaatia sinua jättämään kenkiäsi ulkopuolelle, joten tule sisään ne mukanasi - mutta vain tämän kerran. No niin. Ole ystävällinen, ota tukko heinää tuosta heinäverkosta. Mitä, miksi katsot minua noin oudosti? Minä en syö heiniäni karsinan lattialta, nehän voivat sotkeutua tähän kutteripuruun, ja se jos mikä on pahaa! Aivan. Tietysti nyt ajattelet, miten sitten syön laitumella noinkin ahkeraan maasta - hetkinen. Väitätkö minua lihavaksi? Tuosta saat maksaa kyllä, odotas, maistan sinua hiukan hampaillani...
Joko uskallat tulla takaisin? Aika nopeaa toimintaa mielestäni, sillä useimmat eivät ole tulleet takaisin enää kertaakaan tuon jälkeen. Mitäs nyt... Hei, harjaakin sitten varovasti, minä en ole mikään pehmolelu! Ah, sieltä, kiitoksia kovas... Aih! (*toinen "aih" kuuluu ihmisen suusta*) Menit kuitenkin harjaamaan minua liian kovaa vatsani alta. Miksi kaikki ihmiset tekevät saman virheen, voi, teillä on paljon opeteltavaa... Noh, äläs nyt itkua tuhrusta, en minä pahalla... Pyydän anteeksi, auttaisiko jos hieman tökkäisisin sinua turvallani?
Tämä harjausprosessi oli oikein viihtyisä. Aitko satuloidakin minut? Et? No, ei se mitään. Vietkö minut kuitenkin ulos? Haluat kuulla siitä, millainen olen satuloidessa? Hyvä on, kerron pääpiirteittäin, ja lupaan, en valehtele tavuakaan. Satuloidessa käyttäydyn siis kuten arvolleni sopii, eli en tietenkään anna pienten lasten laittaa minua kuntoon, vaan varustajan täytyy olla kokenut. Kiinni ei saa sitoa, siitä hermostun vain entisestään. Harjata pitää muistaa kunnolla, kavioiden puhdistus on suositeltavaa. Satulaa laittaessa hyppelehdin ja pyörin hieman, ihan vain leikilläni. Vyö täytyy kiristää asteittain, ei koskaan kerralla. Hieman saatan ehkä hampaillani maistella, mutta en kummempia. Suitsittaessa nostan pääni ylös ja otan järeämmät aseet käyttöön jos kalauttavat kuolaimet hampaitani vasten - mutta älä kysy, mitä "järeämmät aseet ovat", en paljasta ammattisalaisuuksia. Annan kiinnittää remmit niin kuin kunnon hevoset - eli en temppuile.

Koska et aio nousta selkään, joudun tässä kertoilemaan millainen olen ratsastaessa. Ja taas lupaan, etten valehtele, olenhan sentään arvoni tunteva, luottamuksellinen suomalainen. Jokatapauksessa, ratsastaessa käyttäydyn kunnolla - alkukäyntien ajan. Olen ihmisiltä kuullut, ettei minulla ole helppo ratsastaa, ja sen kyllä pystyn mielihyvin allekirjoittamaan. Hih. Ratsastajien noustessa selkään, lähden yleensä huvikseni kävelemään minne mielin, josta pilotit eivät tykkää sitten yhtään. Tottelen kuitenkin pysähdy- käskyä oikein hyvin, ja mielelläni. Yleensä olen varsin kärsimätön jalustimienlaiton ja muiden turhanpäiväisten söhellysten kanssa, joten joudun keksimään kaikenlaista veruketta - josta ihmiset eivät tykkää ollenkaan.
Ratsuna olen siis haastava. Tykkään tehdä kaikkea ominpäin, mutta taitava ratsastaja saa kyllä (pakko myöntää) minut ruotuun, kunhan tarpeeksi haluaa. Syynä on nimittäin se, että en uskalla alkaa ryppyilemään isommille ratsastajille, minulla on heistä tarpeeksi jonkin asteisia kokemuksia. Tykkään kuitenkin kolistella koulua ja hyppelehtiä esteitäkin - mutta en kyllästymiseen asti. En anna ratsastajille mitään ilmaiseksi, mutta senhän sinä jo taidat tietääkin...

Nyt kun päästiin aiheeseen, voisin kertoa myös, millainen olen ajohevosena. Useimmat tykkäävät olla kyydissäni, mutta ohjastaja valittelee kipeytyneitä käsiään - olen nimittäin melko haka painamaan kuolaimelle ja kulkemaan sitä reippaampaa tahtia. Olen kuitenkin ajohevosena valehtelematta varsin helppo, vaikka en sitä haluaisikaan myöntää. Menen kiltisti sinne minne käsketään ja tottelen hyvin ääniapuja. Minusta tykätään valjakkohevosena, ja pystyn menemään myös parin kanssa. En jurttuile turhaan, tai, noh, mitä nyt hieman saatan joskus sanoa vastalauseita. Rattiin ei kuitenkaan voi päästää sitä pienempää kuskia, sillä kuten sanottua, kuljen varsin reipasta tahtia ja kunnon vastuksella, että on parempi pitää se kokenut mieshenkilö ohjasperissä kuin tuo naapurin lettipäinen ensiluokkalainen, joka tykkää rauhallisista lenkeistä. Tule kuitenkin empimättä kyytiini, sinun mieliksesi voisin mennä hieman hitaampaakin vauhtia. Etkö? Voi harmi, olisin vienyt sinut ensin metsään, sieltä niityille, niitä alas sille pienelle ja matalalle järvelle, ehkä sen lävitse sinne maajussi Einon kaurapellolle ja sieltä...

isä. K.T Lokus ii. Ruskan Elvari † iii. VIR MVA Ch. Mesimarjan Vallaton
iie. Taikakuun Loistokas
ie. Suhinan Suukkonen iei. Mettäpeikon Aate Poika
iee. VIR MVA Ch. Pipan Humutiina KTK-II
emä. Suvi-Keiju KTK-III ei. Troijan Uusikuu eii. Unen Keikari
eie. VIR MVA Ch. Sukliksen Auringonsäde KTK-II
ee. Shinjun Kanttarelli eei. Vinkan Pilven Poika
eee. Pilven Lento-Tyttö


x jälkeläiset.
Kersantti Karoliina ei ole vielä tarjolla suomen(pien)hevosjalostukseen. Varsoja voidaan harkita vanhemmalla iällä ja sen jälkeen, kun tammalla on ainakin 30 kilpailua kalenterissaan.

1. t. Relissi - synt. 01.12.2006 - isä: Vaapukan Kaamos - om. Sanni S. (reqviem) / Kimovaara
2. o. Humahdus - synt. 18.12.2006 - isä: Vaapukan Kaamos - om. Shonna / Haperon
3. r. Varsan Nimi - synt. 00.00.0000 - isä: Orin Nimi - om. Henkilö / Talli

x parhaat kilpailutulokset. (kaikki kilpailutulokset)

20.10.2006 - NJ - Hevosten Paratiisi - Varsat aikuiskuvilla - 5/12 (LKV5, KuMa, JS), tuom. Henna L.

25.09.2006 - KRJ - virtuaalikylä Ajaton - helppo C - 4/80
02.10.2006 - KRJ - Evergrey - helppo C - 8/80
14.10.2006 - KRJ - Yksityistalli Vaivaton - helppo C - 1/50
07.11.2006 - KRJ - Jewel Ponies - helppo B - 2/62
24.11.2006 - KRJ - Usvajärven Ratsastajat - helppo C - 1/25
17.03.2007 - KRJ - Riimula Riders - helppo C - 1/35
25.03.2007 - KRJ - VMR - helppo C - 6/46
08.04.2007 - KRJ - Championtalli - helppo C - 5/58

27.09.2006 - MEJ - Koivupihan talli - 40cm - 4/14
05.11.2006 - KeRJ - TJPR - heB / re 80cm / me 75cm - 3/26
1