Perustiedot
  Virallinen nimi   KJ Luonnos   Kutsumanimi   Lenni
  Syntymäaika   02.06.2004   Ikä   v., 3kk = 1a
  Rotu   Suomenhevonen   Sukupuoli   Ori
  Väritys   Ruunikko   Säkäkorkeus   164 cm
  Koulutustaso   VaB, re 70cm, me 60cm   Painotus   Kouluratsastus
  Omistaja   Siiri K.   Kasvattaja   Reeta K. / Kaamosjärvi
  Kotitalli   Routamaa   Hoitaja   ei ole - päiväkirja


© Rogue

x luonnekuvaus.
Yleisesti KJ Luonnos, lyhyemmin Lenni, on rauhallinen, kiltti ja lapsiystävällinen kultakimpale hevosen muodossa. Se on erittäin ihastuttava suokkituttavuus, jonka ihana ilme sekä suloinen olemus vievät auttamatta mennessään. Lapsien luona ori käyttäytyy todella mallikkaasti, mutta tammojen läheisyydessä ei voi puhua samaa - mutta oriithan ovat oreja, kuten me kaikki tiedämme. Lennin kanssa on myös hyvin helppo tulla juttuun, sillä tällä ei useimmiten ole mitään uusia ihmisiä vastaan. Ori käyttäytyy kotopuolessa rennosti ja vähän laiskastikin, eikä se kiltteydestä tingi.
Lenni on kuin tulta ja tappuraa toisten oriiden läheisyydessä; se hyppii, riehuu ja kiljahtelee uhkaavasti toisille, vaikka nämä eivät pahemmin "hänen rauhaansa" olisi häirinnytkään. Lenni vakuuttelee kaikille olevansa kingi, mutta tosiasiassa tämä onkin pikkuinen lellivauva joka kerjää söpönä haleja, rapsutuksia ja herkkupaloja.

Hoitaessa Lenniä ei turhaan tarvitse sitoa kiinni. Herrassa on kyllä omat haasteensa, mutta yleisimmin tämä on kuitenkin kuin koiranpentu; vähän kaikkea maistelemassa ja tutkimassa mutta kuitenkin lauhkea kuin lammas. Vertauskuvista viis, Lenni antaa harjailla itsensä mutkitta, mutta pään harjaus on sen mielestä epämiellyttävää. Tämän hän ilmaisee viskelemällä päätään ylös alas tai huitomalla sitä holtittomasti minne sattuu. Vähemmän päänvaivaa tuottaa onneksi kavioiden puhdistus. Kokeneena kaverina Lenni seisoo rauhallisesti ja mukisematta paikoillaan koko toimituksen ajan, ja harvemmin vetää kavioitaan maahan ennen aikojaan. Kengittäessä homma on melkeinpä samanlaista, Lenni seisoskelee rauhassa paikoillaan katsellen maailman menoa kun kengittäjä takoo uusia popoja jalkaan. Tukku heinää turvan eteen ja näin varmistetaan viimeistään, että ori pysyttelee paikoillaan. Varustaessa Lenni voi olla hieman kurttuinen alkujaan, joten mitään ei saa tehdä ainakaan kiireessä. Maltti on valttia tämän herrasmiehen kanssa, joka inhoaa sählinkiä karsinassaan. Jalkoihin tulevista varusteista Lenni ei pahemmin välitä, mutta heti kun siirrytään "suurempiin vehkeisiin" kuten satulaan ja suitsiin, meno vasta alkaakin. Satulaa laittaessa ori pyörii purut pöllyten karsinassa ja mahavyötä kiristäessä pullistelee, luimii ja näyttelee hampaitaan. Mitään ori ei kuitenkaan uskalla ihmisille tehdä, vaan tyytyy uhkailuun. Suitsia laittaessa Lenni nostelee päätään korkeuksiin ja pitää itsestään huolen siitä, että kuolaimet eivät mene ainakaan suuhun. Ori kuitenkin avaa senkin sitten aikanaan, kun kyllästyy temppuilemaan tai ihminen saa suun kutiteltua auki. Hommaa voi helpottaa myös tarjoamalla samaan aikaan jotakin herkkupalaa – Lenni on kun on niille vallan perso hevonen.
Eläinlääkärin kanssa on hieman sama kuin varustaessakin. Vaikka kengittäjällä Lenni on erittäin säyseä ja kiltti, eläinlääkäriä tämä pakoilee ja irvistelee minkä ehtii. Kummemmin ori ei kuitenkaan (edelleenkään) ryhdy tappelemaan, vaan tylsistyessään viimeistään antaa periksi. Jälleen makupaloissa on voimaa, jos osaa ovelasti ponin lahjoa tai huijata jotakin tekemään.
Pestessä Lenni on onneksi kuitenkin taas se helppo tapaus, joka ei ikinä metkuile. Pesukarsinaan herra kävelee maltillisesti ja hätiköimättä ja jää sinne sitten odottelemaan itse pesuoperaatiota. Myös koko pesun ajan Lenni seisoskelee kiltisti, välillä tosin kavioillaan lattiaa kuopien.

Ratsastaessa Lenni on eteenpäinpyrkivä, mutta kuitenkin tasainen. Sen selästä on erittäin vaikea tipahtaa ja harvemminpa tämä rupeaa pukittelemaan, ryöstelemään tai nousemaan pystyyn. Ainoa "ärsyke" ratsastajalle on peruuttelu, jolla Lenni yleisimmin ilmaisee mielipiteensä - joka on silloin useimmiten negatiivinen. Peruuttamalla herra menisi vaikka seinästä läpi, ellei ratsastaja saisi tätä sitten menemään eteenpäin. Lenni on painotettu 100%:sti kouluratsastukseen, vaikka hyppykykyjä tällä onkin 70cm:n verran. Tosin hevosella itsellään kapasiteetti ja pää eivät oikein siinä hommassa pitemmälle riitä, joten estekorkeus on kiitettävät tuo 70. Koulua Lenni menee todella näyttävästi; kauniisti muodossa, hyvässä peräänannossa ja eteenpäinpyrkivästi. Sillä on pehmeät askeleet joihin on helppo mukautua. Osaavuutta oriilla on aina vaativaan B:hen asti, joten se taitaa kyllä monet asiat pohkeenväistöistä kiemuroihin. Esteillä Lenniä saa hieman hoputtaa menemään tarpeeksi nopeaa tahtia, sillä ori meinaa useimmiten jäädä aina hidastelemaan esteen jälkeen. Käännöksissä ja lähestymisissä harvemmin tulee ongelmia.
Kisoissa Lenni on paljon temperamenttisempi kuin kotona. Ori esittelee itseään kaikille ja uhittelee toisille oreille. Kisapaikan hälinä ja ihmismassa myös saavat sen hieman hermostuneeksi, eikä kisajännitys tahdo lähteä millään. Lämmittelyssä Lenni lähinnä puikkelehtii toisaalle minne pitäisi ja on muutenkin hölmönä. Lämmittelyssä kannattaa antaa sen purkaa kaikki ylimääräinen energia pois ennen radalle menoa - muuten ei tule mitään. Radalla Lenni saattaa olla edelleen vähän kireä ja hermostunut, mutta jännitys yleensä lähtee sitä mukaa kun ollaan suorituksen loppupäässä.

isä. PH Legolas KTK-II ii. VIR MVA Ch. Kuujärven Lentävä Lähtö iii. Kuujärven Lennokas
iie. VIR MVA Ch. RHS Suomineito
ie. Talvirinteen Tuhina iei. Taika-Valssi
iee. Kuujärven Keiju-Tyttö
emä. Kaamosmaan Valssin Hilla ei. Mesimarjan Valssi eii. Tähkäpään Eemeli
eie. Metsätähden Taika
ee. Unelman Iltarusko eei. Ryysyrannan Romeo
eee. Ch. S.H Unelmahevonen †


x jälkeläiset.
KJ Luonnos on tarjolla suomen(pien)hevosjalostukseen. Ori astuu lähinnä pitempisukuisia vanhankannan tammoja, poikkeustapauksissa myös tuonti- ja lyhytsukuisiakin. Kaikki astumispyynnöt ja vastaavat mailitse, os. horsepoweri@luukku.com.

1. t. Sharan Pilke - synt. 31.10.2006 - emä: Poukaman Alma - om. Johanna R. / nefret / Escondite
2. t. Sirinä - synt. 11.11.2006 - emä: LS Ujo-Stella - om. VP / Siiri K.
3. o. T.A. Anteeksiantamaton - synt. 01.10.2006 - emä: Anastamaton Kauneus T.A.S - om. Elina R. / De Duivel
4. t. Siirin Veini - synt. 02.04.2007 - emä: Bellin Taika - om. reqviem / Kimovaara
5. o. Jermun Oliver - synt. 01.04.2007 - emä: Keijulammen Saana - om. wenya

x parhaat kilpailutulokset. (kaikki kilpailutulokset)

05.09.2006 - KRJ - Evergrey - vaativa B - 3/87
04.09.2006 - KRJ - Kaviopolun Ratsastuskeskus & KaPoRa - Prix De KaPoRa (heB - heA) - 2/25
29.09.2006 - KRJ - Kaviopolun Ratsastuskeskus & KaPoRa - helppo A - 1/60
10.10.2006 - KRJ - Crobbelgrouge's Mansion - vaativa B - 5/50
24.11.2006 - KRJ - Kisakeskus Kimakka - vaativa B - 7/69
02.12.2006 - KRJ - Pärlemor - vaativa B - 3/26
25.03.2007 - KRJ - VMR - KN Special - 2/39

02.09.2006 - MEJ - Kilpakeskus Laukaus - 40-60cm - 2/7
05.11.2006 - KeRJ - TJPR - heB / re 80cm / me 75cm - 2/47
1