nousevat merkit
 

nouseva merkki kertoo noin 20% luonteestasi. sillä on suuri merkitys luonteen tulkinnassa aurinkomerkin ja kuunmerkin ohella.
nousevamerkki katsotaan syntymäpäivän, -ajan ja -paikan mukaan. pyöristä oma syntymäaikasi puolentunnin tarkkuudella.
allaoleva taulukko on suomen alueella syntyneille, joten jos olet syntynyt jossain muualla niin kysy nousevaa merkkiä joltain astrologilta.
 


 

allaolevat tulkinnat ovat peräisin Sirkus.comista.
 

nouseva oinas
Hän astuu vauhdilla sisään huoneeseen, katsoo suoraan silmiisi, kättelee silmänräpäyksessä ja ottaa tilanteen haltuunsa.
Itsenäisyys, kesyttömyys, omapäisyys, rämäpäisyys, seikkailunhalu, itsepäisyys ja riippumattomuus ovatkin joitakin nousevaan Oinaaseen liitettäviä teemoja.
Nousevaa Oinasta voi pitää toiminnan ihmisenä; hän on aktiivinen, urheilullinen, toimelias ja tarttuu tilanteeseen ja työhön, kun sellaisen aika on. Toimintaa ja nopeasti voisikin olla eräs hänen motoistaan.
Pelottomuus ja rohkeus tehdä oman pään mukaan näkyy oivallisesti esimerkiksi elokuvassa Lancelot, jossa Lancelot (miespääosa) ottaa ja tekee juuri oman päänsä mukaan muita nöyristelemättä ja itsepäiseen tapaansa.
Samoin samaisessa elokuvassa Geneviere (naispääosa) on omien ideoidensa takansa, suoraselkäisesti ja mitään pelkäämättä. Nousevassa Oinaassa on juuri sitä potkua, estottomuutta ja rohkeutta, joilla asioita aloitetaan ja pistetään eteenpäin. Mutta tietysti rapatessa usein myös roiskuu…
 

nouseva härkä
Turvallisuus, luotettavuus ja varmuus ovat nousevan Härän valttikortteja.
Nousevassa Härässä on monesti sellaista juurevaa, jalat maassa -tunnetta, jonka toiset vaistoavat. Nouseva Härkä onkin usein se, johon voit luottaa ja joka on turvallinen olkapää hädän hetkellä.
Muistatko vielä tv-sarjan Vuoroin vieraissa? Ajattele vaikkapa Marja Packalénin esittämää äitiä, joka halusi elämäänsä perusturvaa ja pysyvyyttä. Hän arvosti perinteitä ja oli ollut - yllättäviin käänteisiin asti - perheen tukipylväs.
Materiaalinen hyvinvointikin vaikutti olevan mallillaan. Katsotaan, ei hätiköidä voisikin olla nousevan Härän motto. Nousevassa Härässä on usein myös nautinnollisuutta, naisellista naiseutta ja miehekästä miehekkyyttä perinteisessä mielessä sekä mukavuudenhalua jo aivan ulkonäössäkin - hän jos kuka tuntee hedonismin eri vivahteet!
Ruben Stillerin julkinen kuva, se jos mikä on ah, niin osuva kuvaus nousevan Härän imagosta: mies, josta näkee, että hän nauttii elämästään täysin siemauksin!
 

nouseva kaksonen
Nokkeluutta, sanavalmiutta, elohopeamaista nopeutta, kameleonttimaisuutta ja uusia ideoita pullollaan voi nouseva Kaksonen pikapikaa laittaa pään todella pyörälle.
Ajattele vaikkapa tv-sarjan Nannyä, joka on nopea ajatuksissaan ja rempseä otteissaan sekä häkellyttävän sanavalmis. Hän pukeutuu monivärisesti, iloisesti ja vaihtelevasti. Hänellä on monta rautaa tulessa ja hän on kuin kotonaan mitä erilaisimmissa tilanteissa.
Nouseva Kaksonen vaihtaakin sulavasti ja luontevasti vaikkapa farkuista iltapukuun. Urbaani elämä, nopeasti vaihtuvat tilanteet ja kokeellisuus ovat hänen valttejaan. Toinen hyvä esimerkki nousevasta Kaksosesta on Jukka Puotilat Show, jossa hän vaihtaa roolia kuin paitaa.
Sujuva erilaisten hahmojen juoksutus läpi kuvaruudun onkin nousevaa Kaksosta parhaimmillaan! Huomiota nousevan Kaksosen kannattaa kiinnittää keskittymiseen ja ajoittaiseen hermostuneisuuteen lukuisten ideoittensa keskellä.
 

nouseva rapu
Muistatko vielä Miss Ellien tv:n Dynastia-sarjasta? Hän otti aina J.R.:n takaisin ja huolehti koko pesueesta muutenkin. Hänessä on todella aineksia nousevaksi Ravuksi - huolehtivainen ja hoivaava.
Tai otetaan toinen esimerkki: Kauniiden ja Rohkeiden Brookelle perhe ja sen koossa pitäminen ovat tärkeitä, mikä on myös ominaista nousevalle Ravulle.
Nouseva Rapu antaa itsestään usein ensimmäiseksi hyvin huolehtivan vaikutelman, hänessä on jotain turvallista ja sellaista, joka ottaa sinut siipiensä suojaan; hänestä voi henkiä jonkinlainen suojelevuus lähimpiä ihmisiä kohtaan.
Hänessä on usein myös jotain "pehmeää" ja "äidillistä" - sukupuoleen katsomatta! Myös tuunteet voivat olla helposti pinnalla, tunnelmat voivat nopeasti vaihtua ilosta suruun ja päinvastoin. Liialliseen riippuvaisuuteen sinun nousevana Rapuna kannattaa kiinnittää kuitenkin huomiotasi!
 

nouseva leijona
Muistatko Punaisen Planeetan? Sirkka Tälli on mitä parhain esitys nousevasta Leijonasta! Hän on näyttävä, näkyvä, huomiota herättävä, rohkea, valoisa ja valokiilassa viihtyvä.
Nousevana Leijonana sinut yleensä huomataan, kääntänet päät, missä kuljetkin tai saatat itse viedä tilannetta siihen suuntaan, että huomio keskittyy sinuun.
Nouseva Leijona viihtyy estradilla; ajattele vaikkapa Marilyn Monroeta tai Vanessa Redgravea, nousevia Leijonia molemmat. Voimaa, vahvuutta, gloriaa ja kimallusta sekä karismaattista kuningattaruutta.
Miehessä mukana voi olla sopiva annos machoa, oman maskuliinisuuden näyttämistä. Nousevana Leijonana voit haluta olla tilanteen herrana/ruhtinattarena ja esiintyä eduksesi.
Vahvuus voi joskus myös kääntyä dominoivuudeksi ja säteily itsepöyhkeilyksi, mutta nauti elämäsi estradeista, ne ovat sinua varten!
 

nouseva neitsyt
Uteliaisuus, uusien asioiden oppiminen ja tietäminen sekä jatkuvan koulutuksen idea voidaan liittää nousevaan Neitsyeeseen.
Tällä asemalla todella kannattaa opiskella ja tutkia! Kokeilunhalu ja erilaisten tekniikoiden kehittäminen ovat nousevalle Neitsyelle omiaan - sinussa voi elää jonkinlainen käsityöläisyyden ideakin, ehkä olet kätevä käsistäsi, vaikket sitä työksesi tekisikään.
Nousevasta Neistyestä sanotaan myös, että todennäköisesti hän näyttää ikäistään nuoremmalta vielä mummonakin/pappanakin - mikäs sen mukavampaa! - ja että hän suhtautuu maailmaan analyyttisesti ja asioita pohtien.
Ajattele vaikkapa Ally McBealia, joka on erittäin nuorekas, suorastaan tyttömäinen sekä analysoiva, asioita pohtiva ja erittelevä nuori nainen. Välillä sinun tietysti kannattaa kiinnittää alituiseen analysointiin jonkin verran huomiota, etenkin, jos se kääntyy toistuvasti turhan kritiikin puolelle.
Erityisesti itsekritiikki voi olla nousevalla Neitsyellä vahva, ja sellainen olisikin parempi kääntää hyödyksi rakentaviin projekteihin: opiskeluun, lukemiseen ja kirjoittamiseen.
 

nouseva vaaka
Pukeudutko sävy sävyyn? Onko esteettisyys sinulle erittäin tärkeää niin pukeutumisessa kuin vaikkapa sisustuksessakin? Oletko sosiaalinen, seurallinen ja vuorovaikutuksellinen? Onko sinun vaikea sanoa "ei"?
Muun muassa tällaisia asioita voidaan liittää nousevaan Vaakaan. Kauneus, esteettisyys, tyylikkyys, linjakkuus, sävy sävyyn -idea ja sosiaalisuus ovat teemoja, joista nousevan Vaa'an voi tunnistaa.
Nousevalle Vaa'alle ihmissuhteet ja erityisesti parisuhde ovat merkityksellisiä; voi hyvin olla, että olet ollut parisuhteessa tai kiinteässä ystävyyssuhteessa läpi elämäsi tai että haaveilet sellaisesta.
Koska nouseva Vaaka mielellään tulee toimeen erilaisten ihmisten kanssa, käytöstavat ovat usein moitteettomat ja kohteliaisuus luontevaa. Nousevana Vaakana ottanet muut ihmiset huomioon, näet asioista aina myös toisen puolen ja olet valmis neuvottelemaan tarvittaessa - tosin päättämättömyys voi vaivata aika ajoin…
 

nouseva skorpioni
Magneettinen vetovoima, intensiivinen pidättyväisyys sekä vahvuus, voima ja valta ovat teemoja, jotka huomataan usein nousevasta Skorpionista.
Ajattele vaikkapa Sari Havaksen esittämää Jaana Lindforsia tv-sarjasta Tähtitehdas: vahva supernainen, jossa myös nousevan Skorpionin kääntöpuolet - valtataistelut, äärimmäisyyspyrkimykset ja puolensa pitäminen silloinkin, kun siihen ei välttämättä ole syytä - tulevat esiin.
Nouseva Skorpioni on taitava pitämään asiat itsellään, toisin sanoen intensiivisen pidättyväisesti hän kykenee pitämään salaisuuden sisällään, mysteerinen huntu suorastaan lepää hänen yllään.
Tällainen salaperäisyys on kiinnostavaa ja vetovoimaista; kaikki tietävät, että jotain tällä ihmisellä on sanottavanaan, vaikkei hän lausuisi sanaakaan.
Haasteena on kohtaaminen omien pimeiden puoliesi kanssa. Tee siis tuttavuutta niiden kanssa mahdollisimman usein, tule niiden kanssa sinuiksi ja nosta oma voimasi esiin vahvoissa, jopa rankoissakin tilanteissa.
 

nouseva jousimies
Valloittavuus, uudet maat ja mannut, reiluus, optimistisuus ja avoimuus ryntäävät vastaan kohdatessasi nousevan Jousimiehen. Hän ottaa sinut avosylin vastaan, hehkuttaa isosti jostain asiasta ja valloittaa sinut alta aikayksikön.
Hän jos kuka näkee asioissa mieluiten myös ne hyvät puolet, optimismia ja positiivista ajattelua riittää! Alati uusia maita ja mantuja - joko maantieteellisesti tai mentaalisesti - miettivässä nousevassa Jousimiehessä on aimo annos tutkimusmatkailijaa.
Ajattele vaikkapa Kevin Costneria elokuvassa Tanssii Susien kanssa tai Karen Blixenin Minun Afrikkani -teosta, molemmissa mukana matkustamista selkeällä idealla varustettuna.
Luontoon liittyvät suuret ideat ja ihanteelliset kuvat maailman menosta kuuluvat myös usein nousevan Jousimiehen teemaan, joten ei ole mahdotonta, että pidät palopuheita jonkin maailmankatsomuksellisen asian puolesta - olkoon se sitten poliittinen, sosiaalinen tai filosofinen.
Haasteenasi voisi olla yksityiskohtien ymmärtäminen houkuttelevien suurien linjojen vetämisen vastapainoksi.
 

nouseva kauris
Kunnianhimoinen, eteenpäin pyrkivä ja vastuuntuntoinen nouseva Kauris ihastuttaa asiallisilla ja jämäkillä kommenteillaan. Nouseva Kauris on kuin näyttelijätär Catherine Deneuve, kestävän kauneuden kuningatar.
Tai oletko seurannut Chicagon lääkäreitä? Kate Austin ylilääkärinä on kuin ilmetty nouseva Kauris: kunnianhimoinen uranainen, joka ei vähästä hätkähdä. Nousevana Kauriina sinuun myös mitä ilmeisimmin luotetaan. Sinun kannattaa olla valmiina ottamaan vastaan isojakin projekteja ja organisointia vaativia tehtäviä, sillä ne ovat suorastaan alaasi.
Kunnianhimoa pitäisi riittää, sillä tällä asetelmalla kannattaa tähdätä korkealle! Haasteinasi ovat tietysti työnarkomaaniuteen viittaavat teemat sekä turha aikuismaisuus - sinun kannattaakin pitää mielessäsi, että välillä pieni leikkimielisyyskin on elämässä paikallaan!
 

nouseva vesimies
Nousevaan Vesimieheen liitetään muun muassa humaanisuus, ystävällisyys ja suvaitsevaisuus. Sellaisesta voisivat olla hyvinä esimerkkeinä vaikkapa Susanna Haaviston ja Eija Ahvon laulut, globaalein ja ihmisläheisin sanoituksin.
Matkustaminen, kansainväliset verkostot ja viihtyminen ulkomaalaisten kanssa kuuluvat myös olennaisesti nousevan Vesimiehen imagoon, koska yhteys laajempiin sfääreihin on nousevan Vesimiehen avainteemoja.
Laajat sosiaaliset tehtävät, ajan henki ja osallistuminen yhteiskunnallisten epäkohtien korjaamiseen ovat nousevaa Vesimiestä parhaimmillaan. Mutta yhtä lailla teemaan mahtuvat kaikenlaiset villit ja hullut ideat, tieteelliset keksinnöt ja jotain jännää, erilaista ulkonäössäkin.
Lasten ja vähän vanhempienkin suosikit Peppi Pitkätossu ja Vaahteramäen Eemeli ovat oivia esimerkkejä nousevan Vesimiehen lukuisista, radikaaleistakin, ideoista. Tai muistatko vielä Benny Hillin, nouseva Vesimies hänkin. Nouseva Vesimies rakastaa usein vapautta yli kaiken - kuten nouseva Jousimieskin - joten sitoutuminen voi olla suurimpiia haasteitasi elämän eri vaiheissa.
 

nouseva kalat
Empaattisuus, auttaminen, kiltteys, hellyys ja intuitiivisuus voitaisiin yhtäältä kiteyttää nousevien Kalojen teemoiksi. Herkkyys on myös usein teema, joka nousee esiin.
Ajattele esimerkiksi Sam Waters Pimeyden Sydän tv-sarjasta. Hän aistii herkästi tunnelmia eri maailmoista, vaistoaa intuitiivisesti erilaisia tilanteita ja myös näyttää herkältä suurine silmineen.
Nousevana Kalana sinulla on myös resursseja ottaa toiset ihmiset herkästi huomioon. Mutta herkkyys on myös haasteitasi kuten myös vääränlainen - marttyyrimainen - uhrautuminenkin, jjoten näihin sinun kannattaa kiinnittää huomiotasi.
Ratsastamalla niin usein kuin mahdollista aallon harjalla, sydämen ääntäsi kuuntelemalla ja elämän virtaan heittäytymällä uusien virtausten, trendien (muoti, pörssimaailma ym.) haistaminen voivat kuitenkin olla sinun valttejasi maailmalla!


1