Homepage auteur Jacqueline Zirkzee
Welkom op de site van Jacqueline Zirkzee
- auteur historische romans
- tekstschrijver en redacteur
- historicus, spreker, docent


INFO over TxTs.nl             Meer over Jacqueline: klik hier
Nieuw:
blog                          Meer over Mykene (& links): www.mykene.nl     
                            
HET LAATSTE NIEUWS:
de nieuwste roman van Jacqueline Zirkzee, Het Heksenhuis, is na verschijning lovend besproken in kranten, tijdschiften, op literaire websites en zelfs (regionale) televisie. Er is ook een Heksenhuis Hyve.
Jacqueline Zirkzee werkt momenteel aan een historische roman over de begintijd van de VOC. Naar aanleiding van het succes van Het Heksenhuis is er een hernieuwde belangstelling voor haar eerdere romans Mykene (2001) en Het Boek van Tristan en Isolde (2004), eveneens uitgegeven door Conserve, en nog steeds verkrijgbaar.

Het Heksenhuis gaat over de angst voor hekserij in de zeventiende eeuw, maar het is meer dan een historische roman over een vreemd en voorbij verschijnsel. Vervolgingen zijn immers van alle tijden. Kale historische feiten komen tot leven in deze roman die handelt over foltering en dood, maar ook over vriendschap en hoop...

HET HEKSENHUIS, uitgeverij Conserve, Schoorl, ISBN 97890 5429 258 6, 304 pagina's 19,95 euro. Verkrijgbaar bij iedere (internet)boekhandel en in de meeste bibliotheken.

                     
Slideshow Boekpresentatie 20 april in Societeit De Burcht, Leiden

MEER OVER
HET HEKSENHUISMYKENE - de debuutroman van Jacqueline Zirkzee - is nog steeds in de (online) boekwinkel verkrijgbaar! In deze historische roman over het oude Griekenland ten tijde van de Trojaanse Oorlog zijn geschiedenisfeiten, elementen uit de oude Griekse mythologie en romantische fictie met elkaar verweven. Een 'must' voor de liefhebber van historische romans! De epische roman Mykene (567 blz) verscheen bij Uitgeverij Conserve te Schoorl en werd lovend besproken in o.a. Trouw

Mykene, Uitgeverij Conserve, ISBN 90-5429-143-5, 24,95 euro
TRISTAN EN ISOLDE - een eigenzinnige 'hervertelling' van een oude Keltische sage uit de vroege middeleeuwen, over de gedoemde geliefden Tristan en Isolde. 'De Heer gaf ons hoop, geloof en liefde, maar de grootste daarvan is de liefde, en dat geloof ik met heel mijn hart.' Zo rechtvaardigt de vrome monnik Ogrin zijn fascinatie voor de Ierse prinses Isolde. Ook deze historische liefdesroman verscheen bij Uitgeverij Conserve.

Het Boek van Tristan en Isolde, Uitgeverij Conserve, ISBN 90-5429-190-7, 18 euro
Herdrukt als Zilver pocket bij Uitgeverij Maarten Muntinga, 7,95 euro

IRIS &VALENTINE - een hilarische e-mailcorrespondentie tussen twee hartsvriendinnen. Dit luchtige uitstapje in de wereld van de chicklit was een gezamenlijk project van mede-Conserve-auteur Barbara M. Veenman en Jacqueline Zirkzee.
 
Iris & Valentine, Uitgeverij Conserve, ISBN 90-5429-212-1, 17,50 euro
.Jacqueline Zirkzee

e-mail: j.zirkzee(at)txts.nl
vervang (at) svp door een apestaartje in uw (hopelijk fan-)mail, deze maatregel is om spam te voorkomen.
copyright TxTs.nl, Leiden 2009