SVARTBLODs Serien !!!

                Böckerna alla talar om, men få vågar läsa.


Tryck på bilden för utdrag ifrån uppdraget eller enandet.Raser


Grammatik


Svartisk-svensk ordlista


Svensk-svartisk ordlista


Lärobok för 
nybörjare
 


Bilder


Länkar
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Hej och välkomna till hemsidan för Böckerna i SVARTBLOD- Serien.

här behandlas framförallt allt rörande böckerna men även annat smått och gott för er som är intresserade av olika sorters svartblod. Hitills har boken SVARTBLOD-Uppdraget utgivits och till våren 2005 kommer äntligen den andra boken, SVARTBLOD-Enandet! Tack alla för trogen väntan.

NYHETER:

Okt 2004 -På grund av diverse lajv, resor och att boken Enandet blir längre än beräknat kommer den bli klar först i senhöst. Men den som väntar på någor gott...

Feb 2005 -Boken är färdigskriven och redigerad sedan 10 januari och jag väntar endast på ett par skisser som ska vara med i boken. Jag hoppas på att få dessa bilder så snart som möjligt så att boken kan skickas till tryckning sedan..

April 2005 -Boken har nu lämnats in för tryckning på författarens bokmaskin så snart bör den vara klar och till försäljning antingen genom att maila mig eller kolla i SF-bokhandeln.


Dessa böcker är till för nybörjare som läser sin första fantasybok liksom för de som tragglat igenom hyllvis med fantasyböcker av alla kända författare.
Varför ska vi då just köpa dessa böcker och inte köra på säkra kort och ta någon i högen med flashiga framsidor och ädla hjältar kanske ni frågar er...

Men då kan jag lugnt luta mig tillbaka och med ett litet leende på läpparna helt enkelt säga:
-Därför att denna serie är så speciell och nydanande att ni kommer få en fantasyupplevelse som ni sent kommer att glömma!

För det första, serien handlar om ett äventyr där svartbloden är huvudpersonerna vilket är helt revolutionerande och sällan setts förut. Ty orcher och troll ska ju vara elaka, onda och... det är det enda man vet om dem. Min bokserie är lika nytänkande i fantasysammanhang som då det började skrivas Western romaner då indianerna var hjältar istället för Cowboys.

Jag har hittat en annan bokserie där orcher och dylikt är i centrum men det kallar jag ej en äkta svarblods bok eftersom de orcherna lever på dagen, gör allt ädelt och gott och verkar fått någon långvarig verision av sjösjuka då de hela tiden är illgröna. Mina orcher är svarta och på intet sett hjältar, de är dumma, enfaldiga, brutala och illaluktande och allt de gör gör de på natten vilket har varit svårt att framställa då ord som "Imorgon" och "dagsvandring" inte alls passar in i deras världsuppfattning.

Att dessa varelser har ett annat språk har jag verkligen gått in hårt för. I många fantasyböcker kan man läsa någon mening här och där på okända språk och alla verkar kunna "det almänna språket" som alltid finns. I min bok är alla dialoger först skrivna på deras språk svartiskan och därefter, inom parentyes på svenska vilket ger levande bild av deras språk. Dessutom är alla platser på kartan med svartiska ord. I slutet av boken finns en ordlista och en enkel gramatikdel över det svartiska språket för de som vill söka upp vissa ord på platser eller personer.

Humorn är ett viktigt inslag i böckerna, (eftersom svartblod generellt är lite korkade) vilket saknas i många fantasyböcker. Man kan tro att det inte finns så mycket roligt med orcher, troll och goblins men de gör hela tiden dumheter, trollen klantar sig, orcherna har knäppa personligheter och goblinsen måste bara busa så fort de får chansen. Dessa individer är knappast vackra och ädla som aldrig släpper en fjärt!

Jag har ägnat tid på att få böckerna så verklighetstrogen som möjligt vad gäller färder i skog och mark. I många böcker kan hjältarna färdas i månader med all mat i en liten ryggsäck och det berättas sällan om dåligt väder, kyla, sjukdommar eller livshotande skador efter hårda strider.
Detta har jag försökt ta med, mina Uruk-Hai måste ibland stanna till för att jaga mat, vila efter hårda strapatser och läka skador.

Så till slut och kanske viktigast man lever sig lätt in i boken när man läser om hur de traskar runt i mörka granskogar och höga berg, hur de stöter på vänner och fiender och smyger omkring i dvärgarnas grottor. Det är ändlös spänning ifrån ram till ram där det nästan alltid händer någonting.

Välkomna in i ett nytt och spännande fantasyäventyr!!

Boken är i A5 format 182 sidor limbunden med fyrfärgsframsida och medföljande ordlista och grammatik.

Ställen som säljer böckerna:
 
Böckerna kan beställas på denna hemsida Skicka ett mail till ugrash@hotmail.com
Så förklarar jag hur och vart du kan sätta in
pengarna för att få böckerna hemskickade
SF-bokhandeln på Västerlånggatan 48 i  Stockholm.
Tel: 08 215052
Hemsida: http://www.sfbok.se

Om ni har några frågor eller synpunkter kan ni nå mig här.

Rista runor

Tyda tidigare runor
  Counter
 
  1