Välkommen till min nya uppdaterade hemsidan för 2005
Jag heter Ulrika, är 24år och bor utanför Trelleborg. Jag är en pigg och glad tjej, med hjärtat på det rätta stället. Just nu arbetar jag som teamledare inom lokalvård.

Jag är uppfödd i Skåne, i en liten ort som heter Teckomatorp, som ligger mellan landskrona, lund och Eslöv. Jag gick i skola i Svalövs kommun till och med högstadiet, då jag flydde landet in till Malmö, där jag läste naturvetenskapligt program.
Jag älskar Malmö, det är min favorit stad. Där finns det mesta men det är inte så stort som Stockholm eller Göteborg, det är mysigt med lilla torg och alla små trevliga gator.
Efter dessa tre år i Malmö var jag aupair i Belgien, för en familj med tre barn. De vänner jag träffade där och den familjen betyder oerhört mycket för mig. Det var en verkligt rolig tid, och upplevelsefull.

Sen väl tillbaka tog jag mig i kragen och började läsa på komvux, för att komma in på högskolan hör i Jönköping för att starta mina drömmar utbildning till Dataekonom. Efter nästan ett år boende i småland flyttade jag ner till Skåne igen. Småland var för mörkt och kallt för en varmhjärtad skåning som jag.

Sen hade jag ett år i malmö med varierande arbete, vad har jag inte testat? Men fick till sist nys om ett bra jobb i Halmstad,och tog mitt pick och pack och flyttade till en egen liten etta med Laban. Jobbet var bra, folket var bra och allt flöt i mitt liv. Men efter ett uppbrott med dåvarande pojkvännen i halmstad, kände jag att jag ville komma tillbaka till skåne...
Så idag 2005, bor jag utanför Trelleborg tillsammans med min sambo, Tobbe, och våra två hundar, Laban och Heike. Här har jag bott sedan augusti 2004, då jag tog beslutet att lämna halmstad och singel livet och ta ett steg in i verkligheten. Jag hade tur och fick arbete inom samma koncern som tidigare och kunde behålla min fasta anställning och få samma tjänst.

Men mycket har förändrats, arbetet är inte samma som innan och jag väljer därför att nu söka arbete för att få en utveckling och framtid. Till hösten ligger är det annars troligt att jag börjar studera ekonomi och data på Malmö högskola. På det personliga planet är jag mer än nöjd, jag lever med en man som gör mig lycklig. Vad mer kan man begära?
Det är skönt vara tillbaka i skåne, ha familjen och vännerna på nära håll, även om man nu saknar halmstad. Jag måste jag Halmstad en stor eloge, för av alla städer jag bott i har den varit den bästa, även om jag bodde på det ökända Andersberg. Människor är postiva och glada, utelivet är toppen och naturen är skön, helt enkel.

Tyvärr har jag inte fallit lika pladask för Trelleborg, utan behåller nog Malmö som min favorit här i Skåne. Dock har Trelleborg många goda saker som färjorna till Tyskland, närheten till jobbet, havet mm.

Nu bor vi på landet, vilket känns ganska skönt, men man har närheten till havet och landet kring sig. Man ser friheten, njuter av somrarna i trädgården, projekten kring huset. Man är aldrig ledig och jag gissar antigen älskar man det eller hatar det. Jag i min tur älskar att tillsammans med Tobbe finna nya stora och små projekt i huset och trädgården, att arbeta vid varandras sida och se resultaten är min stora motivation. Vi gör det för oss och vår framtid.
Detta är Tobbe, 34. Han arbetar som hundförare med Heike för ett väktarbolag i Malmö. Tobbe kommer från trakterna här nere, och har bott i huset sen 2001. Fritiden ägnas mycket åt hundarna, huset, vännerna, familjen och motorcykeln.
Och mig…
Laban, 4år, samma gamla laban som innan, möjligtvis lite mer lydig och lugn.
Heike Jensen, 5år. Schäfer ursprungligen från Danmark. Arbetar inom bevakning.
Gamla hemsidan
Jag, tja samma som innan, mest förändrad inuti, man blir ju äldre och klokare… eller?
Men iallafall är jag 24år, ägnar fritiden åt vännerna, familjen,hundarna, böcker, huset och Internet. Styrketränar och försöker tvinga mig ut i kylan på en och annan joggingtur utöver turerna med hundarna.
Familj Och Vänner
Fotoalbum 2002-2004
Foto 2005
1