LAATSTE NIEUWS


 
 

de opera            

de makers

de cast

de sponsors

Van Den Vos Reinaerde

foto's

recensies

laatste nieuws!

  30 november:
  Ik ben begonnen om de terugblik op de opera aan deze homepage toe te voegen.
  In eerste instantie zijn de kaartverkoop-onderdelen van de site verwijderd, en zijn de secties "foto's" en "recensies" toegevoegd. Het zal nog even duren voordat er een representatieve verzameling foto's op de site te bekijken valt.
10 juni:
  Gisteren werden door de NPS radio-opnames van de opera gemaakt, in d'Oosterpoort. De opname wordt op 12 september 1998 op radio 4 uitgezonden!
7 juni:
  Vanavond laatste voorstelling!! Toitoi aan alle medewerkers - en bedankt voor de geweldige tijd op en achter het toneel. Speciale dank aan Javier Lopez Pinon (wiens naam ik op deze geheel site schrijf zonder de correcte accenten op e, o en n) en Leendert Runia, die samen spel en zang met koor en figuratie maakten en repeteerden.

  PS - deze site zal blijven bestaan. In de toekomst zal de informatie afgewerkt worden en eventuele nieuwtjes over her-opvoeringen (het gerucht gaat!) en radio-uitzendingen danwel CD opnames toegevoegd worden.
5 juni:
  De voorstelling van vandaag was de eerste die grotendeels in de stromende regen gespeeld werd. Door bij de laatste applausronde geen applaus in ontvangst te nemen maar voor het publiek te applaudiseren, bracht de gehele cast hulde aan het publiek, welke ondanks de regen enthousiast een staande ovatie aan zangers, spelers en orkest bracht.
3 juni:
  Van de voorstellingen zijn een groot aantal recensies in regionale en landelijke kranten verschenen. Volkskrant, Trouw, AD, het Financiele Dagblad, de Drenthse Courant en enkele andere bladen beschreven de premiere doorgaans in positieve termen met een enkele minder positieve noot. Een paar 'catchy' uitspraken staan op de ontvangst-pagina van deze site. De integrale recensie zullen later op deze site te lezen zijn.
28 mei:
  Vanavond premiere!! Toitoi aan alle medewerkers!
22 mei:
  Kaartverkoop:
  De premiere van Van alle tijden, van alle streken (dinsdag 26 mei) is zo goed als uitverkocht. Haast U voor de laatste kaarten. Ook de kaartverkoop van de andere voorstellingen bevindt zich in een stroomversnelling nu de decors in Middelstum en op de Grote Markt voltooid zijn. Wacht daarom niet te lang met het bestellen van toegangskaarten voor opera, toneelstuk en diner! De de kaartverkoop-pagina bevat alle informatie die U nodig hebt om kaarten te bestellen.

  Een toevoeging die eigelijk geen nieuws meer is:
  Dinsdag 9 juni zal de NPS radio-opnames maken van een concertante uitvoering van de opera in d'Oosterpoort.

  Enkele coupures in het libretto van Jo Willems zijn aangegeven in de desbetreffende pagina's, namelijk in Scene 4, derde acte.
21 mei:
  Vandaag is het decor in Middelstum zo goed als afgebouwd en zijn de tribunes op de Grote Markt in Groningen neergezet. De tribunes bieden plaats aan zo'n 1000 toeschouwers. Ook zijn vanaf heden de kostuumontwerpen van Aafje Horst te zien in de etalages van V&D aan de Grote Markt. Een maquette van het decor van de opera horende bij de derde acte staat eveneens in de etalages.
  Detail: in tegenstelling tot de gang van zaken bij de opera Norma die vorig jaar op de Grote Markt werd uitgevoerd, zullen de tribunes van Van alle tjden overdag niet hermetisch afgesloten worden, en zal bijvoorbeeld de markt gewoon om en in de stellages doorgang vinden. Zo vermengt het decor en het verhaal van Reinaert de Vos zich met het dagelijkse leven op de Grote Markt!
15 mei:
  Enkele cast-wijzigingen voor wat betreft het koor, figuratie en de rol van Tiecelijn zijn nu definitief en op genomen op de cast-pagina.
1 mei:
  De voorverkoop is afgelopen. Vanaf heden zijn kaarten te verkrijgen via de VVV van de Groningen. Bezoek de de kaartverkoop-pagina voor meer informatie.
26 april:
  Vandaag reed in de vroege ochtend een bont gezelschap in legertruck over de Grote Markt, als laatste onderdeel van de video-opnames voor Mazeltjes Droom. Blij dat de Grote Vaderlandse Oorlog eindelijk was afgelopen en een ieder zich weer aan de dagelijkse taken kon wijden, zong men geestdriftig:
Aan het eind van elke ronde,
ontspringt niemand meer de dans.
Zondaars zuchten om hun zonden,
nob'len wacht de lauwerkrans.

Op het eind van deze route,
Reinaert zijn verdiende loon.
Reinaert die zal moeten boeten,
maar wie weet, wacht mij de troon!

  Het geheel werd gefilmd door reporters van het Groninger News Network (GNN) en trok veel belangstelling. Ondermeer een buslading Aziatische toeristen keek de ogen uit bij dit vertoon!
18 april:
12 april:
  Vandaag en gisteren vonden de video-opnames van Mazeltjes droom plaats. Amateur-acteurs voeren tijdens de busreis van en naar de verschillende locatie van de opera een interactief theaterstuk op, waarbij de gemaakte opnamens een rol zullen spelen. Vanuit de bussen interviewen GNN (Groninger News Network) reporters mensen op locatie in de free-fire zones, die de Grote Vaderlandse oorlog hebben overleefd. Het zijn personen uit het Reinaert verhaal: Ludmoer met de lange vingers en de lange neus, Abel Quack, een deftige heer, Jan Huygens, een jaloerse en domme echtgenoot en Hugo Crombeen, een pooier, zijn een aantal personen die aan het woord komen. Vanuit free-fire zones brengen zij rechtstreeks verslag van hun wederwaardigheden tijdens de oorlog.
7 april:
  Muzikaal leider Leendert Runia heeft vandaag de eerste (muzikale) koorrepetitie geleid. Na vandaag zal het koor regelmatig met Runia repeteren op de koorpartijen van Boudewijn Buckinx.
3 april:
  Van het decor dat op de Grote Markt gebouwd zal worden voor de opera-voorstellingen is in een eerder stadium een maquette gemaakt. Foto's van de maquette, die een goed beeld geven van de Grote Markt als Pinksterhof, zijn vandaag vrijgegeven voor pers en publiciteit. Ze zullen zo spoedig mogelijk op deze pagina's te zien zijn!
maart:
  De voorverkoop is begonnen! Profiteer van de voorverkoop-korting door nu kaarten bestellen. Meer informatie over de kaartverkoop is te vinden op de kaartverkoop-pagina. Wees er op tijd bij!
maart:
  De repetities zijn begonnen! Regisseur Javier Lopez Pinon heeft de eerste regie-repetities geleid met solisten, koor en figuranten. 
    Productie
Stichting Aa

Artistieke leiding
Jo Willems

Zakelijke leiding
Geert Lameris
Akkerstraat 99a
9717 KZ Groningen
Tel 050 5777858
Fax 050 5777859

   

1