Villa «Marijana»

Rezidencijalna Villa velicine cca 300 m2 stambenog prostora sa svojom okucnicom od 860 m2 nalazi se u sredini velikog vrta,  u lijepom ambijentu sa mnogo raznovrsna  zelenila(palme,  mimoze,  kamelija,  bor,  lipa, vocke i dr. )sa prekrasnim  pogledom  na Kvarnerski zaljev,   otoke Krk i Cres te planine Gorskog kotara. Villa se nalazi na prostoru (zgrada+ okucnica) od 1126m2. Cijeli objekt sa zgradom, dvoristem, garazama ima preko dvadesetpet jedinica iskoristivog prostora. Prijenos vlasnistva je cist i bez opterecenja(Hipoteka). 
Stambeni prostor cini:
SUTEREN: Dvije sobe, WC,  tuskabina,  kuhinja, blagavaonica. Ispred ulaza nalazi se velika natkrivena terasa. Do koje se nalazi sterna.  Suteren predstavlja  zasebnu cijelinu sa posebnim ulazom, velicine cca 60m2(bez terase).
 
VISOKO PRIZEMLJE: Pet soba, kuhinja, WC, kupaonica sa kadom, dvije ostave, i dodatni WC, veliki hodnik sa kamenim  stubistem koje vode na kat (ograda stubista  je od kovanog zeljeza). Prizemlje ima dva ulaza. Iz dnevnog boravka dolazi se kroz dvokrilna vrata i lijepi kameni luk na veliki balkon cca 20m2 sa kojeg se pruza prekrasan pogled  na Kvarner, Rijeku  i okolicu.  Iz blagavaonice izlazi se u dio dvorista  koje je posebno iskoristivo za lijepog vremena,  a narocito u ljetnim mjesecima( Opatija  ima godisnje cca 2350 suncanih dana).
  
KAT: Stubistem  sa prizemlja dolazi se na kat  koji sa jedne strane stubista ima tri sobe, WC kupaonicu sa kadom, hodnik, ostavu i potkrovlje. Sa druge strane stubista postoje tri neizradene prostorije pogodne za apartman, kancelariju ili tome sl.
  
DVORISTE: veliko i prostrano oko cijele zgrade,  ima dva ulaza, (zeljezna vrata).  U dijelu dvorista nalazi se lijepe zeljezna sjenica (pergola).  U dvoristu smjestena je kotlovnica,  tri spremista.
OKUCNICA: ogradena je u cijelini,  a u sklopu okucnice nalaze se dvije velike zidane garaze (svaka je oko cca 25m2). Prva garaza ima ima dovod vode, struju, jamu,  daljinsko podizanje vrata novo obnovljen krov (lim). Druga garaza    nedavno sagradena,  krov pokriven sa mediteran crijepom sa dva sliva vode i potkrovlje. Ima struju, a ispod se nalazi  velika konoba.  Ispred garaza ima dodatnih mjesta za parkiranje (3 do 4 vozila). Obje garaze imaju gradevinske dozvole, a prostor oko njih pogodan je za gradnju stambene zgrade,  radionicu,  ordinaciju ili tome sl.
Sve prostorije prizemlja i suterene osigurane su na prozorskim otvorima sa lijepim kovanim zeljezom (rucni rad) kao i oba ulaza u villu. Ostali dio prozora i izlazna vrata na balkon osigurana su sa drvenim roletama. Villa je gradena od kamena i cigle (debljina zida je 50cm)a vecina  prostorija ima visinu do stropa 3. 60m. Oko cijele zgrade je velika nadstresnica (alpskog stila).  Sve prostorije u zgradi imaju radijatore. Grijanje je na loz ulje, potrosnja za grijanje je vrlo mala radi blage klime i dobre izolacije.
Lamperija,  vrata, prozori nedavno su novo uredeni i obojani. Krov je u potpunosti obnovljen sa novim crijepom mediteran. Fasada je  takoder u potpunosti obnovljena.
Udaljenost do kupalista «Tomasevac» kod hotela «Ambasador» je cca 200m, trznica, trgovine, (marketi)i posta 200m. Osnovna i srednja skola 300m,  Hotelijerski fakultet u Iki 4km, Rijeka sa mnogim sveucilistima 10km. Opatija je poznat kao zdrav grad,  te po svojim parkovima, setalistima uz more, a radi svih ti uvjeta i blage klime i kao ljeciliste poznat u Europi i sire (Thalasoterapija). Njeno blize okruzenje pogodno je ljeti za ribolov, jedrenje, ronjenje,  a zimi za izlete,  skijanje,  lov,  planinarenje i druge aktivnost.
Ovaj objekt vrhunske kvalitete, ljepote i pozicije (kao sto se vidi i na slici) predstavlja jedinstvenu priliku,  a da biste i sami to potvrdili,  dodite i uvjerite se!
1