Etusivu     Hevospoppoo     Myytävät hevoset     Kasvatustoiminta     Tilanesittely     Yhteydet

   

virtuaalinen ravitalli WALLASMAA

Idea ravitallin perustamiseen lähti yhden hevosen myötä. Monnin ravitallilta ostin suomenhevosorin nimeltä Ryysyrannan Elonkerjuu, ja heti tämän jälkeen minulle astuikin kaksi muuta ryysyrantalaista. Halusin perustaa omaksi ilokseni tallin, joka ei ole millään tavalla kiinni virtuaalisessa ratsastajainliitossa, ja kasvattieni omistajat saisivat vapaan ns. elämän hevosen kanssa. Suurinosa kasvateistani jää minun omistukseeni, ja myöhemmällä iällä harkitsen hevosenmyyntiä. Meiltä ei löydy ravitoimintaa, mutta välitystä kyllä. Tuon omalle tallilleni aina kuukausittain pari lastia hevosia, jotka kaikki menevät myyntiin. Harraste- tai ravihevosiksi, mutta jokainen hevonen, mikä myyntiin tulee, on ravihevonen.

Olen koko "pienen ikäni" harrastanut raviurheilua, ja opettanut jo starttiuran lopettaneille hevosille ratsastuksenalkeita. Minusta ei ole ratsastamaan hyvin koulutettua hevosta, vaan tykkään köpötellä ajaen tai ratsastaen pitkiä maastolenkkejä, ja välillä kentällä taivutellen hevosta vaihtelunvuoksi. Wallasmaan tarkoituskena ei ole olla tiukkapipoinen paikka, jossa kaiken täytyy olla juuri oikealla tavalla, ja oikeassa ajassa. Haluan, että virtuaalihevostelu on itselleni vapaamuotoista, eikä pakko pullaa, ja toivottavasti myös hevosteni kasvattajat tämän ymmärtävät, että joka päivä ei ole aikaa istua koneella opiskeluiden ja ylläpitohevosen ohella.

Kasvatit, ja hevoset, jotka tulevat myyntiin, myydään mahdollisimman erilaisiin koteihin. Tärkeintä ei ole kilpaileminen, vaan elinikäinen ja hyvä, rakastava koti. En pakota ketään kilpailemaan hevosella, mikäli se ei ole mieluista. Tällöin minulle kelpaavat pelkät päiväkirjamerkinnät, ja jälkeläiset. Wallasmaan hevosten elämä tulee olemaan monipuolinen, ja varmasti mieluisa, vaikka kyseessä onkin "vain" virtuaalihevonen. Jokaisen hevosen sivuilta löytyy oma, henkilökohtainen "kuulumiset"- kohta.

Wallasmaa on kymmenpaikkainen talli, josta löytyy pesukarsina, rehuvarasto, tallin perältä erillinen varasto, valjashuone ja ulkona on lato, josta löytyvät heinät sekä purut. Siellä voi hyvin säilyttää kärryt, mutta yleensä ne laitetaan tallinpuolelle tai ulos. Pihasta löytyy kolme isohkoa tarhaa, joihin mahtuu kerrallaan tarhaamaan kolme tai neljä hevosta. Pihasta lähtee hyviä hiittireittejä, ja paikallinen ravirata löytyy kilometrin päästä, jonne matka käy nopeasti. Talli on rakennettu vanhasta navetasta, joten ilmanvaihto on hyvin tärkeää. Siksi tallissa onkin päivisin ovet auki, jotta ilma pääsee vaihtumaan, ja säästytään tunkkaiselta ilmalta. Wallasmaata on sanottu hyvin kodikkaaksi, ja viihtyisäksi talliksi ilmapiirinsä vuoksi.

Toivotan kaikki vierailijat tervetulleeksi Wallasmaahan,
Veena sekä tallin hevospoppoo

Omistajan henkilökohtaisia suosikkitalleja - suosittelen vierailemaan!
Karsikon talli
Erittäin viehättävä, ja kiva "pikkutalli". Ihastuin jo ensisilmäyksellä kyseiseen talliin, ja etenkin tallin kauniiseen suomentammaan Turottareen!
Monnin Ravitalli
Nostalginen, kotoisa ja erittäin viihtyisä talli. Monnilta olenkin jo ostanut kolme kasvattia, kaikki aivan upeita! Tallin hevoset aivan upeita, ja hienosti menestyneitä.

Ulkoasu © Veena    Kuvat © Kokkomäen talli, Monnin vapaastikopioitavaa    Taustat © Ritva's Gallery


    1