VIR MVA Ch Nora´s Kuunvalon Ukkonen
7xKuMa 8xJS 1xLKV4 2xLKV2 3XLKV1 2xLKV5 2xIrtoSERT 1xBIS3 1xBIS2 2xMVA-SERT
sijoituksia koulukisoista 5

Virallinen nimi: Nora´s Kuunvalon Ukkonen
Lempinimi: Ukko
Rotu: suomenhevonen
Väri: tummanrautias
Säkä: 149cm
Sukupuoli: ori
Syntynyt: 16.6.2001
Ikä: 24-vuotta
Omistaja: Jessica Väyrynen
Koulutus: Ko He A, Re 100cm, me 90cm, ih 110cm
Painotus: Koulu

Kisakalenteri
Jälkeläiset


VIR MVA Ch Nora´s Kuunvalon Ukkonen on tunnettu suomenhevos-ori, joka menestyi ollessaan Annan omistuksessa Ukkosmyrskyssä. Olin jo silloin tykästynyt oriiseen. Anna myi Ukon mayalle Fanononeen, ja maya myi oriin Vilmalle Terminaattoriin. Seurasin mielenkiinnolla oriin elämänmenoa, ja kun kävin Terminaattorin sivuilla, huomasin että Ukko on lähdössä Ruotsiin, eikä sieltä enää palaisi. Minun oli aivan pakko mailata Vilmalle ostotarjous, ja ilokseni Vilma siihen suostui :) Niin Ukko matkasi Virvatulen Kartanoon viettämään vanhan oriin elämää Ruotsin matkan sijasta.
Ukko saavutti Annan omistuksessa VIR MVA Ch-arvonimet, joten näyttelyissä orin kanssa ei enää käydä. Ukolla on ikää kertynyt jo 19vuoden verran, joten kisoissakaan ei enää käydä. Ukko on pienimuotoisessa jalostuskäytössä vielä hetken, kunnes se saa jäädä kokonaan eläkkeelle.

Hoidettaessa Ukko on ori, joka ei siedä minkäänlaista turhaa lepertelyä, vaan hommat on hoidettava mahdollisimman nopeasti ja ilman turhia halipusi-juttuja.
Pienet pilat ovat tälle vanhalle Herralle tuttua hommaa. Esimerkiksi harjan ottaminen hoitajan kädestä on Ukon mielestä kauhean hauskaa. Samoin taskujen kaiveleminen herkkupalan toivossa.
Vaikka aluksi Ukko saattaa vaikuttaa "tunteettomalta" hevoselta, niin kunhan siihen tutustuu kunnolla, huomaa kuinka suloinen tämäkin ori osaa olla.
Satulan Ukko antaa laittaa hyvin, suitsien kanssa saattaa tulla ongelmia. Ukko tekee sen varmasti ärsyttääkseen hoitajaansa; se nimittäin nostaa päätään korkealle kun huomaa että suitset laitetaan. Hoitajan täytyy vain pitää kiukku sisällään, ja kärsivällisesti yrittää laittaa suitset Ukolle. Helppoa se ei ole, mutta yritteliäisyys palkitaan.

Ratsastaessa Ukolta löytyy iästä huolimatta ruutia, ja paljon sitä löytyykin!
Ukko on todella reipas ja herkkä hevonen, joka kulkee todella kauniisti koottuna jos ratsastaja osaa hommansa. Ukon askeleet ovat todella pehmeät ja niissä on kiva istua.
Ukko oli nuorempana oikein hyvä kouluratsu, ja edelleen sen kanssa ratsastetaan aktiivisesti koulua, tosin sillä on enemmän lomapäiviä kuin nuorempana. Maastossa Ukko piristyy huomattavasti, ja sen kanssa pitää olla varovainen. Vaikka Ukko ei nuori enää olekaan, energiaa siinä riittää kuin armeijassa, ja vahvakin se on. Rauhallisilla avuilla ja kokemuksella Ukon kanssa pärjää tilanteessa kuin tilanteessa.
Esteistä Ukko ei ole ikinä välittänyt.

Oreille Ukko pahistelee, luimii ja hirnuu kiukkuisena. Tammoille se jaksaa aina esittää, tanssahtelee ja hörähtelee innoissaan.

I. Iki-Ihana
II. Iki-Onni
IE. Rauhatar
E. Ilmatar
EI. Meno-Matti
EE. Ilma-Pallo


Jälkeläiset
o.
Syreenin Ukkosooppera (e. Syreenin Saippuaooppera)
t. Ukkosmyrskyn Hentonen e. Sydänyön Horjahdus
t. Jennan Kaunis-Karamelli e. MS Karamelli
o. Jennan Tuhma-Poika e. MS Misteli
o. Ukkos-Myrsky e. Vilman-Viima
t. Ukkosmyrskyn Kulta-Kutri e. Toivo-Neidin
o. AM Herra Ukkospilvi e. AM Serena
o. Ukkosmyrskyn Mahdoton e. Auringonlasku

Kisaamiset (suurin osa kisaamisista on kadonnut)

29.10.2002
Kuujärven Kartano lk. KN Special
30.10.2002 Kuujärven Kartano lk. 80-90cm
12.6.2002 KJRn seuramestaruus He B:0 2/28, Ruusuke
12.6.2002 KJRn seuramestaruus 80-90cm 8/21
12.6.2002 KJRn seuramestaruus 90-100cm 29/30

1