VK De Barakken Rekkem – VK Vlasblomme : 5 – 2
17 september 2000 9u30
Competitie

Ere aan wie ere toekomt : Antoine had vorige week geen penalty veroorzaakt, hij was gewoon te laat en Bruuntje is dan maar in de voeten gegaan. Voilà rechtgezet. Wat selektieproblemen voor JS Pfaffke die zelf gekwetst was en verder ook te kampen had met blessures en afmeldingen. Nu toch een pluim voor onze man uit Leuven die om 8u30 nog in zijn kaf lag en om kwart voor tien in Rekkem was. En toen mocht hij eerst wat uitrusten en vervolgens onder de lat plaats nemen … We waren verwittigd voor de mannen uit Rekkem en die gingen dan ook fel van start. Rond de 20° minuut kon een Barakker doorgaan op links, zijn voorzet werd mooi binnengewerkt. Gelegenheidsdoelman Bruuntje kansloos. 5 minuten later was de match bijna gespeeld : Piet wilde de bal terugspelen naar de doelman, zijn streling van de bal was een ideale voorzet : 2-0. De Barakken bleven gevaarlijker, opnieuw op links door, lage voorzet en 3-0. Match nu helemaal gespeeld. Vlasblomme kon daar weinig tegenover zetten voor de rust. Tot Louis door de buitenspelval glipte. Hij werd “gepakt” door de keeper buiten het strafschopgebied. Hij krabbelt echter recht en scoort. De arbiter die geen fantastische morgen kende, floot echter een fout en gaf de doelman enkel geel. Weg doelpunt en meteen rusten geblazen. Aan de rust hadden we afgesproken om “korter op de man” te spreken. Echter uiteraard niet de eerste 5 minuten want dan houdt Vlasblomme traditioneel zijn voetbalslaapje. We hadden nog geen bal aangeraakt en de 4-0 stond op het bord. De rest van de tweede helft was er echter licht overwicht voor Vlasblomme. Kris heerste nu op het middenveld. Louis ging door op een diepe voorzet en zijn center werd met de ogen toe binnengelopen door Bruno. Er was nog geen penalty en Piet kon dit onmogelijk zo laten. Hij ving de bal op met zijn hand en probeerde toen de arbiter te overtuigen dat zijn billen hetzelfde geluid maken. Vruchteloos. Spekki kon de penalty niet keren : 5-1. Onmiddellijk gevolgd door een mooie aktie van Kris die Louis alleen voor de keeper bracht. De bal mooi binnen in de korte lage hoek en de cijfers waren weer een beetje draaglijker : 5-2. De laatste 20 minuten ging de match verder over en weer. Echter zonder veel kansen. Zo eindigde de partij met 5 goals tegen en 2 goals voor. Als we nu eens zouden afspreken geen doelpunten meer weg te geven dan spelen we opnieuw bovenaan ! Pluim voor Kris die “man van de tweede helft” werd. Iedereen volgende week op post voor de traditionele kraker tegen Olympia Watermolen. Ondergetekende heeft toevallig een weekendje uit ingelast en verwacht dus van stereporter Antoine een proper verslag …

De ploeg : Bruno (Patrick) ; Tony, Piet, Peter, Ignace ; PeterC, Francis (Bruno), Henk, Kris ; Louis, Filip
Doelpunten : 1-0, 2-0, 3-0, 4-0, 4-1 (Bruno), 5-1 (pen), 5-2 (Louis)