the best the man can get.

 

Kommande:

Svenska polisens K50 test 1980

Japansk veteran (snart)

Suzuki K50 mopeden som kanske är mest känd för att vara så trött (innan man trimmar den!). Moppen är nämligen väldigt hårt strupen så gör den över 30 km/h är den trimmad! Ska den gå bra krävs det en 60cc cyl, 16mm förgasare och motorkåpa samt ett modifierat FS1 32mm avgassystem. Annars en rejäl 4-växlad moppe med enormt bra kvalitet!

 

Min egna historia om min K50

Det första ja fick göra när ja fick min K50 från -83 var att köra in kolven 10 mil. Det var inte roligt. Ja hade ju hört om hur tråkigt det var att köra in men så tråkigt kan ingen föreställa sej, att i 20km/h köra genom samma djävla samhälle i 10 mil är ingen dröm precis.

Men när moppejäveln äntligen var inkörd så fick ja punga ut med 120 spänn till en ny frambroms. Det var inte heller roligt. Sedan var det bara att köra: i 65 km\h kom ja upp med min 5½ och min orginal 8 förgasare. Sedan bytte ja till Kirres 13 förgasare och då djävlar va stark den blev. Spann på asfalt på 1´an och 2´an, va lycklig ja blev. Sedan efter det så fixa ja tändningslåset och min egna strömbrytare som hindrar snuten till att köra min moppe. Min fina krök läckte så den fick ja svetsad. Så nu är min schlet röda K50 i fint skick men den drar allt för mycke soppa. Nu ska den lackas om till blå metalic.

 

Till Bild arkivet Bild arkivet Till Hastighets sidan.Hastighets sidan Till Ttim sidan Trim Till reservdels sidanK50´s egen sida

Moped arkivet Länkar Frågor/Om mej/Om sidanIndex

 

1